Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

mašo,budi konkretna u kritici.... reci na šta misliš.... ako ima potrebe spreman sam izviniti se...

Да си сматрао да има потребе, то би до сад урадио.

Знам само да имаш потребу да се истичеш и да будеш хваљен, а да критику не подносиш и да исмејаваш свакога ко би се усудио на то.

И да, у вези вицева о наркоманима, први си се нашао да мене опоменеш (која сам рекла да причање вицева о њима не доличи хришћанима, да не улазим и у личне разлоге о којима сам писала на форуму), тако да ја са тобом немам много заједничких тачака а ни тема.

(ал немој да мислиш да ти ја нешто замерам, просто, такав си какав си, мени не прија, не морамо да се ''дружимо'' и то је то).

Подели на овим сајтовима

mašo,budi konkretna u kritici.... reci na šta misliš.... ako ima potrebe spreman sam izviniti se...

Да си сматрао да има потребе, то би до сад урадио.

Знам само да имаш потребу да се истичеш и да будеш хваљен, а да критику не подносиш и да исмејаваш свакога ко би се усудио на то.

И да, у вези вицева о наркоманима, први си се нашао да мене опоменеш (која сам рекла да причање вицева о њима не доличи хришћанима, да не улазим и у личне разлоге о којима сам писала на форуму), тако да ја са тобом немам много заједничких тачака а ни тема.

(ал немој да мислиш да ти ја нешто замерам, просто, такав си какав си, мени не прија, не морамо да се ''дружимо'' и то је то).

apsolutno  joooj klapklap joooj

takav sam,kakav sam.... al maturu polagao nisam 0104_cheesy

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не могу а да не додам,како је јуче на РТС Вук Драшковић ,деветомартовском интонацијом ускликнуо да

"Србија мора у НАТО и ЕУ..."!Лично сам га чуо и гледао кад је на једном митингу истим тоном припретио како ће он лично "...да исече руку која се усуди да дигне зелени барјак у Рашкој области..." ...

И све нас тамо негде "вуку" неки људи који су стицајем околности, а не доказаним квалитетима сада на власти или уз власт...Лако је узвикивати,бити "џентлмен" па љубити руку на рачун свог народа,који

бројем и крвљу треба да плаћа нечије амбиције!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

НИКАКО У УНИЈУ!!!

Не због тога што је унија добра или лоша.Ништа није добро или лоше по себи већ какав ко има приступ томе.

Бугарска је имал пре уласка у Унију 8.900.000 становника а сад има 4.500.000.Ја живим у Зајечару и Бугарска ми је на свега неколико километара.Видин је на 40 километара.Верујте Видин је имао 82.000 а сада има 35.000 становника.Певао сам у Саборној Цркви у Видину била је субота а на улици нигде никог па сам био створио утисак да је недеља.Невероватно колико је људи отишло у Европу.А чујем на радију неку жентурачу како каже да ће да се људи врате назад.Тешка ствар.У нашем крају овде имамо много гастрабајтера ,Влаха,Цигана понајвише .Направили су огромне куће са лифтовима унутра са плочицама у шталама, а нити има људи да се тим лифтовима возе нити има стоке у шталама.Причају ми ти гастарбајтери када дођу лети на одмор,жале се и кукају како њихова деца ни матерњи језик не знају и не пада им напамет да се врате.Села су овде пуста и празна.То вам је право стање ствари.Зато нисам за улазак у Унију.Кад би смо имали економију која је бар приближно равноправна са земљама у Европи у реду да уђемо али овако никако.Остаћемо без младих људи који су у пуној снази за рад и стварање.Па и да се врате из Европе вратили би се исцрпљени од рада и без икакве воље за стварањем и улагањем овде.Крцкали би полако уштеђевину и толико.

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче можемо у ЕУ 3138 године јер нећемо се баш усрећити у тој Европској Унији . Никоме није потекао мед и млеко ко је ушао у исту , погледајте само Румунију Бугарску и остале који су упале у ТУ ЕУ нису процветали !  0442_feel 0442_feel

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Нису само филмови добри из Ирана.Нисам једини у свету који ће речи да Иран види као једину земљу која се отворено супроставља глобализму али врло директно и веома ефектно!Наиме,нафта се у свету продаје за доларе и више од 70% трансакције код трговине нафтом се обави у доларима!Чим је Иран пожелео да почне да тргује за евро почео је да бива "терористичка,отпадничка" земља број један...

Нажалост,многи у свету и на овом форуму имају сервирану "истину" фабриковану на западу,па се од дрвета не види шума.Амери немају производњу којом могу да парирају свету,и кад би још доживели да им се долар врати кући као монета која никоме не треба имали би још већи хаос!Сетите се,кад је Пољска најавлиа да ће војно помоћи интервенцију амера у Ирану,Руси су мало заврнули славине за гас,а Бела кућа оптужила Русе да користе гас као средство политичког притиска.

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Познато!Али не тако на такав начин!Погрешно је једну религију као начин живота,нашим мерилима прогласити за диктатуру!Неспојив је Ислам са демократијом западног типа!Ако реше да баце фереџе и обуку мињаке,морају се одрећи извесних учења Курана!А то да је "лагао запад"...а зар треба тражити од запада дозволу за успостављање правног или верског поретка?И одкад то,да положај неке земље почива ни симпатијама?Смешно!!! јер се управо нама сваки дан прича да постоје интереси а не симпатије?

Или око овога (неки нови агитпроп) има двојне стандарде? Ако се помене однос Србије са Русијом-нема симпатија,политика почива на интересима,е али ако је у питању Иран...ствари стоје "знатно" другачије...

Било како било, и данашњи Иран жели да нафту продаје за евро,а наставак следи...

Глобализација је наставак Хитлеровог концепта о чему је оставио писане трагове,и ништа се у концепту Хитлера не разликује од данашњице,(много треба да се пише о детаљима)!Све земље чланице НАТО су са белом већином и хришћани...није ли довољно јасно,да ће у случају глобализације постојати слуге и господари?Срећом,из историје знамо да ниједно друштво није преживело свој сопствени успех,па ни амерички капитализам нема шансе да потраје,већ код куће имају толико проблема да ће све теже да држе корак са жељама,осим ако не нађу довољно глупе који ће за њихов рачун да ратују....

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Буру емоција у уједињеној Европи и на светским тржиштима изазвала је изјава канцелара Немачке Ангеле Меркел. Она је предложила да се из зоне евра искључе земље које не испуњавају своје финансијске обавезе.

Еврозони је потребан механизам искључења из валутног савеза оних земаља које не уважавају буџетску дисциплину, - сматра Ангела Меркел. Она је објасниа да такву меру треба третирати као последње средство. При томе канцелар није директно поменула Грчку са њеним дугом од 300 милијарди евра. Међутим, алузија је била толико јасна да је изазвала муњевито реаговање премијера Грчке Георгијуса Папандреуа. Он је истакао, додуше не први пут, да његова земља не панира да напусти еврозону. Напротив, она пуном паром сређује економију да би она остала витална. Осим тога, Атина се нада на помоћ Европе, те је запретила да уколико ЕУ не заузме стриктан став на самиту 23. марта, она ће бити приморана да тражи помоћ од ММФ. То је већ јачи ударац за престиж еврозоне и ауторитет еура.

Није то случајно што су песимистично расположени експерти у вези са изјавом Ангеле Меркел  рекли: то је почетак краја ЕУ. ЕУ ће се тобоже попут Совјетског Савеза распасти под притиском економских противречности. Међутим, неки емотивни политиколози су уверени да таква опасност не постоји између осталих у вези са тиме  што се  еврозона састоји од 16 земаља, док ЕУ обухвата 27 држава, – истакао је  руководилац Центра немачких истраживања Института Европе РАН Владислав Белов.

Питање чланства у ЕУ се не поставља. Међутим, смањење еврозоне на рачун земаља које не поштују критеријуме, теоретски је могуће, мада је повезано с великим  економским губицима. Евро ће морати да буде изведен из оптицаја такве државе, где ће бити враћена национална валута. Међутим, то неће резултирати распадом ЕУ. То ће бити само мера учвршћивања финансијске дисциплине еврозоне.

Међутим, очигледно је да изјава Ангее Мерке одражава повећање финансијских противречности у зони евра и иначе у ЕУ. У тим усовима најбоља гаранција стабилности ЕУ, судећи по свему, остаје њен укупни економски потенцијал, - сматра руски политиколог Јелена Пономарјова.

Немогуће је упоређивање између евентуалног распада еврозоне и колапса  Совјетског Савеза. Распад Совјетског Савеза је био умногоме вештачка акција, свесно рушење. ЕУ је настала  пре свега као економска зана, зато је њена трансформација само економски процес. Вероватно је несрећа земаља слабе економије повезана с тиме што су поверовале да ће после уласка у еврозону живети боље.

Грчка није једина слаба карика ЕУ. У сличној сложеној ситуацији се налазе Шпанија, Португалија и Ирска. Вероватно  ће Брисел морати да уводи строже механизме финансијске евиденције чланица ЕУ. Како се очекује, 23. марта на самиту ЕУ ће те мере бити размотрене заједно са програмом пружања помоћи Грчкој јер је реч не само о учвршћењу евра, већ о спашавању његовог реномеа.

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...