Jump to content

Prvi video snimci misteriozne Severne Koreje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не схватају да је то нереално и дa тиме угрожавам  туђу слободу.

Каква неопевана глупост. А произилази из тога што ви државу сматрате својом кућом и онда сад као имате право некоме да забраните да уђе да вам не ограничава слободу. У пракси имамо то да родитељи и деца не могу да дођу да живе једни код других. Значи, дете не може да дође у своју кућу, а не у вашу. Или ја неког позовем у моју кућу (буквално у моју кућу), а онда му ви забраните да дође у моју, а не у вашу кућу. Ако се слажете с том тиранијом, онда је барем назовите правим именом. Што је најгоре, ви се ту ништа и не питате. Пита се људски шљам који ради у полицији и још гори политичарски шљам. Шта они кажу, тако ће бити, јер они носе пендреке и пушке и издају ти дозволе за живот.

Подели на овим сајтовима

Ti imaš slobodu da izađeš iz svoje kuće, a ja imam slobodu da te primim u moju kuću. Gde je problem? I u svojoj kući smeš da staviš noge na sto, tvoja je kuća i tvoja je sloboda; u mojoj kući ne smeš da staviš noge na sto, jer moja je kuća i tu važi moja sloboda i time moje pravo. Sloboda ne znači da drugima natrpavam svoju volju. To onda nije sloboda nego nasilje i bezakonje. Kada govorimo o slobodi moram da znamo da postoje tri vrste slobode: 1. prirodna sloboda, dakle ono šta mogu da uradim shodno mojim prirodnim mogućnostima, tako npr. imam slobodu da ustanem i idem, trčim itd., ali nemam slobodu da budem bez vode i bez hrane, 2. filozofska sloboda - naime, šta je sloboda?, i 3. društvena, državno-društvena ili politička sloboda koja se definiše po pravama, a gde su prava tu mora da postoji i zakon koji će da sprovodi prava. Zbog toga sloboda nije nikad anarhija i da mogu da činim sve šta mi je po volji, nego sloboda su određena prava, imam pravo da činim to i to. Koja prava čine slobodu mislim da svi znamo (pravo na život, zdravlje i bezbednost, ravnopravnost i pravedno suđenje, pravo na ličnu imovinu, odlučivanje, slobodu govora, vere, okupljanja, poslovanja, zarade, pokrećanja i putovanja itd.). Gde se ova prava nemaju, tu ne govorimo ni o slobodi.

To sa slovodom nije bas tako prosta stvar. Ima tu puno elemenata. Sloboda za nekoga ko ima 20 godina je razlicita od slobode nekoga ko ima 50 , porpdicu, decu, i deuge obaveze. Meni je recimo danas potpuno nebutno da li smem ili ne da javno pricam o Berluskoniju ali mi je vrlo bitno da imam siguran posao i primanja. Kada sam imao 20 nusam imao ni posao ni decu ni obaveze ali mi e bilo jako vazno da mlatim o komunistima sta mi se svidi i da imam visepartijdki sistem i slobodne izbore. A evo vec 20 god zivim u italiji i nemam pravo glasa i gle cuda to mi uopste vise ne smeta.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Само сам радознао, зар ниси могао после десете да аплицираш за држављанство?

Mogao sam, posle 10 godina rezidenxe u italiji da podnesem molbu ali podneo sam je trk pre 2-3 godine a znas li zbog crga? Ne zbog glasanja vec zbog nekih 60 000 evra na koja imam pravo kao pomoc provincije prilikom kupovine stana koji su ovde gde sam duplo skuplji nego u ostatku italije. Pravo glasa i visepartijski sistem me danas zanimaju kao lanjski sneg ....

Подели на овим сајтовима

Fenomenalan dokumentarac "iz prve ruke".

http://www.youtube.com/watch?v=oULO3i5Xra0

Upisao sam se od smeha ..

Znaci carevi su, vodaju amere i pokazuju im spomenike Kim-u ...

Klasicna socijalisticka zemlja, mozda malo vise indoktrinirana nego bivsa juga ... kao daju imena drvacu, pticama, cvecu po "dragom vodji", a sta smo mi radili, Titovo ime je nosilo tuce gradova, ja sam licno rodjen u Titovom Vrbasu... Mislim klasicne komunisticke gluposti...ali nista od ovoga nema veze sa umiranjem od gladi, logorima i ostalim glupostima koje se cuju. Gradovi izgledaju pristojno, ulice, zgrade ...sela izgledaju kao sela, zemljani putevi kao i po Srbiji sto ih ima na sve strane ...Ljudi idu na pecanje, piju, igraju, pevaju ....Sve vec vidjeno u Jugi .-..

Deca vesela, zdrava, muzikalna ... ste ces vise ...

Подели на овим сајтовима

Mogao sam, posle 10 godina rezidenxe u italiji da podnesem molbu ali podneo sam je trk pre 2-3 godine a znas li zbog crga? Ne zbog glasanja vec zbog nekih 60 000 evra na koja imam pravo kao pomoc provincije prilikom kupovine stana koji su ovde gde sam duplo skuplji nego u ostatku italije. Pravo glasa i visepartijski sistem me danas zanimaju kao lanjski sneg ....

Sto ne ides u tu super koreju da zivis? Meni je mnogo zanimljivo sto ti pljujes po tom "trulom" zapadu i principima koji vladaju a uzivas u istima i nemas nameru da prestanes.

Represivne rezime branis ali svaki izbegavas ko kisa kragujevac. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sto ne ides u tu super koreju da zivis? Meni je mnogo zanimljivo sto ti pljujes po tom "trulom" zapadu i principima koji vladaju a uzivas u istima i nemas nameru da prestanes.

Represivne rezime branis ali svaki izbegavas ko kisa kragujevac. 

Da znas da cu da idem tamo. da vidim svojim ocima . mada znam vec sta cu naci. A ne idem da zivim u tom represivnom rezimu samo zbog para a ne zbog rezima. Konformista . Sto i nije za pohvalu. ...

A ostalog sto se tice ...propaganda, umiranje od gladi, logori smrti  .... obicne gluposti...

Подели на овим сајтовима

A ne idem da zivim u tom represivnom rezimu samo zbog para a ne zbog rezima. Konformista . Sto i nije za pohvalu. ...

Para nema uprevo jer je rezim represivan. ;)

Ljudi kreiraju dobre stvari samo u slobodnim rezimima. A u koreji nema logora smrti al je ista diktatura ko u tita minus amerikanci pa nemaju lovu jer je copavi zagorac im'o americke dolare i mogo da odrzava privredu vestacki. 

Подели на овим сајтовима

Para nema uprevo jer je rezim represivan. ;)

Ljudi kreiraju dobre stvari samo u slobodnim rezimima. A u koreji nema logora smrti al je ista diktatura ko u tita minus amerikanci pa nemaju lovu jer je copavi zagorac im'o americke dolare i mogo da odrzava privredu vestacki. 

Nema veze sa represijom. nacisticka nemacka je imala izuzetno represivan rezim i istovremeno izuzetno efikasan ekonomski.

Socijalizam je neefikasan ekonomski jer mu ni cilj nije ekonomska efikasnost vec socijalna pravda i prestanak eksploatacije coveka. samo sto je pogresna ideja bila da ce covek u tom sistemu, radeci za sebe , biti efikasniji i da ce se tako stvoriti bogatije drustvo. Ali izgleda da covek slobodu nije nameravao da koristi radeci vec ne radeci. zato i propadaju ekonomski socijalisticki sistemi. a ne zbog represije.

Подели на овим сајтовима

Nema veze sa represijom. nacisticka nemacka je imala izuzetno represivan rezim i istovremeno izuzetno efikasan ekonomski.

Ako "efikasnost" podrazumes pozajmiljvanje para od kojih se pravila ratna masinerija, bio je efikasan. Medjutim taj sistem nije stvorio svoje vrednost on je radio isto sto i tito. Da nije poceo rat taj sistem ne bi tako dugo ziveo. 

Socijalizam je neefikasan ekonomski jer mu ni cilj nije ekonomska efikasnost vec socijalna pravda i prestanak eksploatacije coveka.

Nisam znao da se osecas eksploitisano. Sto ne odes u Koreju da zivis u socijalnoj pravdi? Socijalizam mnogo toga pruiza ali nikako socijalnu pravdu jer vezuje politicku i ekonosmku moc i samim tim ti stvara raznorazne Miskovice i slichne komesare koji se nakupe para preko monopola sve preko zakona i drzave koja im to dozvoljava u ime socijalne pravde.

http://www.youtube.com/watch?v=FNtyV0CXfzU

I nemoj o efikasnosti socijalizma evropskih zemalja jer je njihov socijalizam jako mali.  U mnogim oblastima USA su veci socijalisti od njih. Sve je baja lepo objasnio.

Подели на овим сајтовима

Nisam znao da se osecas eksploitisano. Sto ne odes u Koreju da zivis u socijalnoj pravdi? 

Znam ja da ti to neces razumeti. Znas kako je Marks objasnio kapitalizam, kao zivot u zlatnom kavezu. I potpuno je pogodio.

Covek izgleda nije sposoban, ili barem vecina, da bude slobodan. Vise voli da izvrsava naredjenja, kao u vojsci. I dok je pod komandom kopa rovove , redovno jede, kupuje cigare i slicno ... kada skinu komandanta odmah nastupa rasulo ...

To su ti kapitalizam i socijalizam ...komandant i bez komandanta ...

Подели на овим сајтовима

Znam ja da ti to neces razumeti. Znas kako je Marks objasnio kapitalizam, kao zivot u zlatnom kavezu. I potpuno je pogodio.

Ja mogu da razumem i socijalizam i kapitalizam ali ne mogu tvoje unikatno, apsolutno individualno shvatanje tih pojmova.

Svaki socijalizam se dokazao apsolutno neefikasan. Tacka. Nema diskusije. 

Te price kako "porobljulje ljude" i slichno su glupost i klasichna propaganda koja veze sa realnoscu nema. Kao sto rekoh, ti si mnogo toga ali porobljen nisi. A zivis  iradis u jednoj primarno kapitalistickoj ekonomiji, drustvu i drzavi. 

Vise ne vazi pravilo da je zivot u zlatnom kavezu vec

da je zlato utamnicilo coveka

Super je to samo nema veze sa onim sto ja i Bilbija pricamo. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...