Aquilius Cratus Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Aquillio sa srećom moderacija. Mislim da se tamo ne može više ništa činiti.Pošto je Juda otišao nepokajan,u takvom stanju će i prebivati.Njegova volja će mu i pričinjavati muke. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda??? Ne znam samo odakle ti takva ideja... Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku... Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Цитат Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda??? Ne znam samo odakle ti takva ideja... Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku... Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju... A sta ako mi zelimo da promenimo stanje u koje smo dospeli? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Da,imamo mi tamo naša prava "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Aquillio sa srećom moderacija. Mislim da se tamo ne može više ništa činiti.Pošto je Juda otišao nepokajan,u takvom stanju će i prebivati.Njegova volja će mu i pričinjavati muke. Hvala. Ako moze malo obrazlozenja za ovo da ce necija volja pricinjavati bilo sta. Ako sam ja dobro shvatio volja je "motor" licnosti koja istu usmerava ka odredjenom ontoloskom modelu. Sve dok taj motor postoji u sastvu licnosti moguca je promena. Ako cemo nepokajane tako 100% zacementirati u njihovo stanje to znaci da im je neko ili nesto ili uklonilo volju ili sabotiralo na neki nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Pa čini mi se da polaziš od toga:imaš volju i usmjeriš je ka ontološkom modelu i možeš da se mijenjaš. Samo tu ima jedna začkoljica : "Bez Mene ne možete ništa činiti" "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Како сам ја разумео Јеванђеље и Свете Оце, у вечности, у вечном Дану, неће бити страдања, неће бити патње, дакле, више неће бити могуће да семе умре тј. да неко себе да за другога. Кад угледају Крст и јагањца Божијег, дакле, Доброг пастира, ДОБРО, да торжествује у вјеке вјекова, "повероваће", али тада, тада када се вера укида, неће донети спасење јер ће поверовати не из љубави, него зато што је ноторна чињеница, и заплакаће немоћном пакошћу, јер ће угледати оно што су мрзели и оне које су омрзнули, како са јагањцем Божијим царују - видеће да Добро није уништено. facenew22222222 Отуда пакосни плач или другим речима - 1. шкргут зуба, 2. црв неумољиви и 3. Огањ који се негаси. Господе помилуј! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Цитат Цитат Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda??? Ne znam samo odakle ti takva ideja... Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku... Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju... A sta ako mi zelimo da promenimo stanje u koje smo dospeli? Od toga nema nista, jer nismo pozeleli u pravo vreme... drugim recima, vreme setve je proslo, dolazi vreme da se zanje, vreme ispita je proslo, doslo je vreme da se svedu racuni... Vreme da, ako Bog da, cujemo "dobro slugo, dobri i verni, u malom si mi bio veran, nad mnogim cu te postaviti..." Evo, i Legeonar je dao sasvim jasno objasnjenje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Nema šanse da je sada u raju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Pa čini mi se da polaziš od toga:imaš volju i usmjeriš je ka ontološkom modelu i možeš da se mijenjaš. Samo tu ima jedna začkoljica : "Bez Mene ne možete ništa činiti" A ja mislio da je On takodje rekao da zeli da se svi spasu samo mi ne zelimo zbog nase pogresno usmerene volje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Цитат Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda??? Ne znam samo odakle ti takva ideja... Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku... Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju... A od tog momenta vise nepostuje nasu volju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Pa i volju nam On daruje dok smo ovdje gdje jesmo...i dobro je dok ištemo : "da bude volja Tvoja" a ne naša "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8252.msg228428.html#msg228428 pozivam vas ovde Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Цитат Цитат Цитат Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda??? Ne znam samo odakle ti takva ideja... Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku... Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju... A od tog momenta vise nepostuje nasu volju? Naravno da je postuje, jer smo sve dotle mogli da joj damo pravac... Uoci: Bog se ne javlja prosto samo kao Ljubav, vec i kao Sudija... Osim toga, ako neko citav zivot skuplja pakao u sebe, kako ce iskreno da se promeni tek tad? Kao sto rece Legeonar, oni koji sad ne veruju, kad vide svojim ocima verovace primorani stvarnoscu, znaci bez istinskog verovanja odnosno ljubavi, nego iz straha... a to je potpuno u suprotnosti sa samom sustinom naseg bica, stvorenog se mogucnoscu da se jedino po slobodnom opredeljenju upodobi svom Prvoliku... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука