Jump to content

Toplotna izolacija stambenog prostora - iskustva s materijalima?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не разумем ништа. По ономе што видим, неке стенчуге се топе и извлаче у влакна. Потпуно ми је бесмислено да уопште размишљам о канцерогености тога и о некаквом биоразграђивању и задржавању у организму. Као када бисмо расправљали о канцерогености воде. Једино ако та вуна има нечег органског у себи, али нисам успео да нађем ништа. У неке се додаје мало скроба, а он сасвим сигурно није канцероген. Све су људи данас закомпликовали. Купи ту вуну, нађи доброг мајстора и сређуј кућу.

Подели на овим сајтовима

Da, vidis, debljina sloja ocigledno igra najvazniju ulogu. Nije uopste svejedno koliko debela izolacija se stavi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Прејака изолација поткровља (у мом случају високог поткровља) у комбинацији са већим прозорима лети изазива језив ефекат стаклене баште. Само ако је сунце, ма напољу био и минус, унутра се загрева као лудо. О летњем периоду да и не причам. Изолација је стиропор 12 споља на зидовима и унутра на плафону, на косом плафону стиродур 8.

• Волим 1

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Радили смо изолацију поткровља на кући - значи имамо класично поткровље са косинама изнад којих је кров. Скидали смо цреп и постављали стаклену вуну 20 цм, па преко ње тер папир. Јесте да смо носили маске, али сам се нагутао прашине свеједно...

Углавном, стање је боље али није ништа феноменално постигнуто. Колико сам читао о овоме, најбоља варијанта је ставити дебео слој трске, то је најприроднија и најбоља изолација:

http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/izolacije/presovana-trska-umesto-stiropora

Јесте дупло скупље од стиропора али је фантастична и вечита изолација.

• Волим 1

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Debljina sloja se preračunava, ako se stavi predebeo sloj ima kontraefekt, pogotovo ako je u dodiru sa krovom.

Može da bude opasna jer se koriste formaldehidne smole u procesu proizvodnje. 

Sta je tacno problem kod tih smola?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Прејака изолација поткровља (у мом случају високог поткровља) у комбинацији са већим прозорима лети изазива језив ефекат стаклене баште. Само ако је сунце, ма напољу био и минус, унутра се загрева као лудо. О летњем периоду да и не причам. Изолација је стиропор 12 споља на зидовима и унутра на плафону, на косом плафону стиродур 8.

Cekaj, nisam ukapirao, jel ove debljine sto si napisao imas ti pa prave taj los eefekat, ili si ovo napisao preporucene debiljine za ova dva materjala? Nisam cuo do sad da veca-nego-sto-treba debljina stvara ovakve probleme, veoma zanimljivo...

Подели на овим сајтовима

Радили смо изолацију поткровља на кући - значи имамо класично поткровље са косинама изнад којих је кров. Скидали смо цреп и постављали стаклену вуну 20 цм, па преко ње тер папир. Јесте да смо носили маске, али сам се нагутао прашине свеједно...

Углавном, стање је боље али није ништа феноменално постигнуто. Колико сам читао о овоме, најбоља варијанта је ставити дебео слој трске, то је најприроднија и најбоља изолација:

http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/izolacije/presovana-trska-umesto-stiropora

Јесте дупло скупље од стиропора али је фантастична и вечита изолација.

Ovo sa trskom je vrlo privlacno, znam da se trska sve vise koristi u nekim od najrazvijenijih zemalja kao sto je npr. Nemacka. Cena od 2.5 e po kvadratu, koliko pise na ovom linku, uopste nije nesto frapirajuca, ocekivao sam dosta vecu...

Подели на овим сајтовима

A ja sam nasao jos i nesto o ekspandiranoj pluti kao veoma dobrom materjalu za toplotnu izolaciju.

Vec se decenijama koristi u Evropi kao pouzdan i sasvim prirodan materjal.

Ukratko o pluti kao materjalu za izolaciju:

http://www.reh.rs/ekspandirana-pluta-najzeleniji-izolacioni-materijal/

Ponuda plute za toplotnu izolaciju:

http://www.roefix.rs/Proizvodi/Toplotno-izolacioni-sistemi/Toplotno-izolacione-ploce/ROeFIX-CORKTHERM-040-Izolacione-ploce-od-plute-ICB

Подели на овим сајтовима

Ako ti nešto znači moj odgovor... po struci sam građevinski inženjer.

Pluta je više za zvučnu izolaciju.

A za termoizolaciju koristi stiropor.

• Волим 1

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

OK, a sta kazes za ovu drvenu vunu? Meni se ona bas dopala jos ranije. Ovde na linku me zanima ovaj heraklit-c, druga dva su kombinacije sa drugim materjalima.

http://www.knaufinsulation.rs/sr/drvena-vuna

Inace, ja sam po struci, izmedju ostalog, i arhitekta, sto znaci - zamalo pa kolege... :)

Подели на овим сајтовима

Izgubio mi se post.

Najidealniji materijal je trska. Sama po sebi nije toliko skupa ali je potrebno puno više vremena da bi je stabilno postavili i samim tim su i troškovi veći.

Ovaj heraklit ima veliku specifičnu težinu.

Fenolne smole su nezdrave, i sigurno ih emituje vuna.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...