Jump to content

Свештеник навијач

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Papa PAOK" pomaže odbačenima  

Otac Hristos Micios nije se odrekao utakmica i vatrenog navijanja za solunske crno-bele, uprkos žestokom protivljenju crkvenih vlasti.

04.08.2010. | 21:21

Sveštenik sa šalom fudbalskog kluba, peva navijačke pesme, okružen više decenija mlađim "ultrasima".

Na velikoj većini stadiona to bi bila nezamisliva pojava, dok je na solunskom stadionu Tumba nešto najnormalnije.

Otac Hristos Micios (51) postao je svetski poznat, kada je na društvenoj mreži Facebook pokrenuta peticija protiv njegovog kažnjavanja od strane crkvenih vlasti, koje su ga smenile sa dužnosti pošto je odbio "savet" da se okane utakmica i navijanja.

Popularni "Papa PAOK" pokušao je da objasni zbog čega je toliko veran klubu i momcima sa tribine "Gate 4".

"Ti momci imaju vatru u svojim srcima i dušama. Uvek ću ostati sa zavisnicima od droge, huliganima i svima kojima su društvo i njihove porodice okrenuli leđa".

"Odbačeni često imaju čistije principe i više srca, nego oni koji izgledaju časno i pošteno".

Otac Hristos smatra da najveći doprinos grčkom društvu može da pruži upravo kroz razgovor i ispovedanje mladih ljudi kakvi su navijači solunskog kluba.

"To su momci koji rade za minimalnu platu i čine sve da bi za vikend mogli da kupe ulaznicu za utakmicu. Oni su prvi kada treba da se demonstrira, ali bili bi prvi i na braniku svoje zemlje. U isto vreme, deca bogatih idu na fakultete u inostranstvu".

Sveštenik kojem nije strano ni držanje zapaljene baklje, ističe da je srećan zbog publiciteta koji dobija, jer mu zbog toga dolaze mlade koji bi inače ignorisali crkvu.

"Nedavno mi je došlo 20 mladića na motorima i svi su bili fudbalski navijači. Ispovedim između 1.000 i 1.500 ljudi mesečno, a 80 odsto njih su mlađi od 30 godina. Sednem sa njima, poslužim ih hranom i pićem i možemo do jutra da pričamo o problemima koji ih muče".

PAOK je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige šampiona odigrao 1:1 sa Ajaksom. Otac Hristos je optimista uoči revanša na Tumbi.

"Zašto ne bismo prošli? Videli ste koliko je favorita eliminisano na Svetskom prvenstvu!"
  • Волим 1

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Код оваквих тема се увек сетим моје другарице Дијане која је омрзла Бранка Коцкицу након што га је видела у кафићу - па још пије пиво!

Ја бих оваквог свештеника још више зготивио.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

И Исус је седео са цариницима. Мада не знам - одбио је послушност цркви? А сигурно је привео више људи вери на овај начин. Не видим ја ту разлога да му бране...што не знсчи да нема оправданог разлога.

Подели на овим сајтовима

Šta je ovo? 

Ništa. Običan pop.

Kod nas vladike igraju i fudbal, a kamoli da navijaju.

Naravno za Zvezdu. 

http://www.youtube.com/watch?v=VJAE4lyaQpg

http://youtu.be/VJAE4lyaQpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

ха ха аматери, ми имамо протојереја ставрофора...

http://www.youtube.com/watch?v=Ty1QMaJbIg4

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

Ја бих оваквог свештеника још више зготивио.

Mislim da je odlichno imati svestenika na utakmicama sposobnog da kontrira zlu droge i kriminala koje "regrutuje" vojnike sa tih istih stadiona. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Зар ово није један вид острашћености!??

Jako je teško spolja gledano to meriti. Da li je ostrašćenost ili nije Bog zna. On voli te ljude i oni vole njega sve dalje je manje bitno.

"Nedavno mi je došlo 20 mladića na motorima i svi su bili fudbalski navijači. Ispovedim između 1.000 i 1.500 ljudi mesečno, a 80 odsto njih su mlađi od 30 godina. Sednem sa njima, poslužim ih hranom i pićem i možemo do jutra da pričamo o problemima koji ih muče".

Ja ovde vidim pastira sa velikim P. :)

Подели на овим сајтовима

Супер ствар... Навијачи ПАОКа су одлични и имају много фора и спадају после Олимпијакосових, ПАОових, АЕКових и Арисових у боље :)

И код нас имаш свештеника (али и хоџа) међу навијачима... Ето Владика Григорије је велики ЗВЕЗДАШ!

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Изгледа да и тамо навијачи имају песме са непримереним садржајем које нису баш за свештенство:

http://radiosvetigora.wordpress.com/2010/06/12/%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BE%D0%BA/

Имали смо једну тему о свештеницима навијачима, али је избрисана.

Da. Tu se mora imati mera. Nema navijačke grupe koja ne vredja protivnika u nekim trenucima utakmice...nažalost. Ali čovek ne mora tako da se ponaša na tribini. Ne mora da peva takve pesme sa psovkama i slično. Pevaš svom timu i poštuješ protivnika. A sveštenik bi baš tu mogao da bude pravi primer.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je odlichno imati svestenika na utakmicama sposobnog da kontrira zlu droge i kriminala koje "regrutuje" vojnike sa tih istih stadiona. 

Zlo droge i kriminala nema veze sa stadionom. Prekoputa mene gde zivim su dileri droge i znam iz vidjenja 95% ljudi koji se drogiraju,nijedan od njih nije navijac. Tako da izmedju te dve stvari stavljati jednakost je bezveze. To je zlo sadasnjice i drustva,a ne stadiona i navijaca. A medju navijacima ima i narkomana,kao sto ima i medju profesorima,lekarima,policajcima,advokatima (mozda je tu procenat i veci) 

Sve vise mi se cini,da si ti odrastao na blicu i b92.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Zlo droge i kriminala nema veze sa stadionom. 

Stvarno nema potrebe da se lazemo. Znamo da ima dosta kriminalaca medju navijacima, znamo da ima dosta nasilnika i huligana medju navijacima i znamo da su stadioni odlichan nacin za regrutovanje ludih klinaca koji hoce da se dokazu.

Te price kako se to "separatise" od stadiona su price za malu decu.

Tako da izmedju te dve stvari stavljati jednakost je bezveze.

Niko nije stavio znak jednakosti ali prisustvo kriminala tu je ocigledno. Prvenstvno zbog nasilja koje je takodje neizbezno u navijanju na nasim prostorima trenutno. Postoje navijaci koji tamo idu zbog kluba i utakmice, postoje oni koji tamo idu da izduvaju negativnu energiju kroz dranje ali bogami postoje i oni koji idu zbog neke "svoje igre".

Sve vise mi se cini,da si ti odrastao na blicu i b92.

Ne trebaju mi blic i b92 da vidim stvari koje se desavaju.

Same grupe se hvali svojim "aktivnostima"

http://www.youtube.com/watch?v=GseDLqbycYU

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ima kriminalaca medju navijacima,navijaci su uzorak naseg stanovnistva i normalno je da u 10.000 ljudi na jednoj tribini imas i narkomana i kriminalca ali i studenta,doktora,anti kriminalca,anti narkomana.

Isti je slucaj sa policijom,lekarima,advokatima i jos mnogim profesijama. Za koliko policajaca je dokazano da su narkomani,dileri? Za koliko doktora je postojala afera da su koristili ove ili one droge,organizovali orgije sa koriscenjem droge,za koliko advokata stoji da su kriminalci i narkomani? pa sto onda ne uzmemo i sve te profesije stavimo pod kalup kriminalci i narkomani?

Prisustvo kriminala i narkomanije u celoj zemlji je jako ocigledno. Trenutno imas festival egzit koji nema veze ni sa navijacima ni sa bilo kim,pa koliko je droge rastureno tamo? koliko se u ovom trenutku dok ja pisem tamo drogiraju?

Taj klip sto si postavio jesu upravo jedni od onih drugih sa one strane zakona,ali treba da znas da 10 ili 15 ljudi ne treba izjednacavati sa 10.000,niti pumpati broj,niti kad se prica o navijacima govoriti samo u tom smislu kriminal i narkomanija. Ili ko to vec radi isto onda tako treba da generalizuje i kad se prica o politicarima,policiji,muzicarima,advokatima. 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...