Милан Меденица :) Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 Треба да имаш став и да иако старијем од себе укажеш на чињеницу да греши ! О. Иван је урадио много грозних ствари са његовим другарима и за то ће одговарати пред надлежним судовима. Да ли си јадан како кажеш ... то Бог зна ! А то да ли неког знаш или си члан екипе која се опија или патиш за тим то ме не занима ... Ма јесте,немам друга посла него оформљеном човеку да мењам ставове.Иди бре човече мало смири се,моли се,пусти се злобе и нервозе. ништа ти не брини, моја мајка се у 55. пренула, крстила и кренула да пости и причешћује 4chsmu1 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 APOSTOLSKI KANON 66. "Ako se ustanovi da neko ko pripada kliru posti nedeljom i subotom sa izuzetno samo jedne(tj.Velike Subote) neka bude svrgnut, a lajik neka bude izopsten"(Trulski 55,56 Gangra 18; Petra Aleksndrijskog,15. Ali onda u Trulskom 56 "A isto tako saznali smo da u drzavi Jermeniji i u drugim rejonima neki ljudi jedu jaja i sir subotom i nedeljom Velikog Posta. Stoga je izgledano najbolje da se odredi da se Crkva Bozija u celoj vaseljeni pridrzava jedne prakse - da posti." Aleksandar Smeman(Veliki Post) Alexander Schmemman GREAT LENT Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 Треба да имаш став и да иако старијем од себе укажеш на чињеницу да греши ! О. Иван је урадио много грозних ствари са његовим другарима и за то ће одговарати пред надлежним судовима. Да ли си јадан како кажеш ... то Бог зна ! А то да ли неког знаш или си члан екипе која се опија или патиш за тим то ме не занима ... Ма јесте,немам друга посла него оформљеном човеку да мењам ставове.Иди бре човече мало смири се,моли се,пусти се злобе и нервозе. ништа ти не брини, моја мајка се у 55. пренула, крстила и кренула да пости и причешћује amen leteti Па да,али зависи да ли си је ти убедио у то.Надам се да ће ми Бог дати да видим своју мајку да се крсти и да оде у цркву.Само то ми треба.Ти си најсрећнији човек! amen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 "Sto se tice liturgicke sadrzine Velikog posta, odlucujucu ulogu je odigrala Liturgijska reforma koju je u devetom veku sproveo Studijski manastir u Konstantinopolju, a narocito sv. Teodor Studit. U vreme kada su katihumenat i krstenja odraslih iscezli iz crkvenog zivota karakter Velikog posta kao katihetske pripreme za krstenje, zamenjen je njegovim "pokajnickim" karakterom. Ovim novim naglaskom je prozeto delo velikog Studite - Posni Tipik je postao terminus and quem u istorijskom razvoju sezone Velikog posta. Moze se slobodno reci da je do desetog veka, zanemarujuci neznatne detalje, Veliki post dobio svoj danasnji oblik." Aleksandar Smeman(Veliki Post) Alexander Schmemman GREAT LENT Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rada ex guscije pero Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 meda je htio reći da jeste grijeh mrsiti u postu i da on sam posti uvijek ali to ne znači da ne postoji neka osoba koja mrsi u postu a manje je grešna od Mede,mene i bilo kog od nas koji nešto hoćemo reći o ovom ??!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Треба да имаш став и да иако старијем од себе укажеш на чињеницу да греши ! О. Иван је урадио много грозних ствари са његовим другарима и за то ће одговарати пред надлежним судовима. Да ли си јадан како кажеш ... то Бог зна ! А то да ли неког знаш или си члан екипе која се опија или патиш за тим то ме не занима ... Ма јесте,немам друга посла него оформљеном човеку да мењам ставове.Иди бре човече мало смири се,моли се,пусти се злобе и нервозе. ништа ти не брини, моја мајка се у 55. пренула, крстила и кренула да пости и причешћује :butt: prstgore Па да,али зависи да ли си је ти убедио у то.Надам се да ће ми Бог дати да видим своју мајку да се крсти и да оде у цркву.Само то ми треба.Ти си најсрећнији човек! prstgore нема шта да је ја убеђујем, одвео је у манастир на славу и поред 300 људи мени жена каже да је мирно а до тад је ладно мислила да сам секташ. :229229229:ево сад ми се скоро и отац крстио, заједно са својом другом женом и дететом, у тројном крштењу 0409_feel и тако, има ја да живим до краја живота, само од тога .hvala. него бедак је што ме то не задовољава, па планирам да још кога крстимо из фамилије :cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 е радо, кад би људи мало застали Нема већег служења сатани од проповиједања да се вјерни народ не причешћује, у што спада јеретичко учење о лажноименој демонској "достојности, приступању не по покајању но "по осјећају", затим магијско учење о посебној улози дијета (што је сваки пост у дане непрописане од стране Свете и Саборне Цркве), те гомила манихејских јеретичких учења о томе како су неке врсте хране "нечисте" и сличне хуле. Демонско дјело у сваком случају. prstgore клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Треба да имаш став и да иако старијем од себе укажеш на чињеницу да греши ! О. Иван је урадио много грозних ствари са његовим другарима и за то ће одговарати пред надлежним судовима. Да ли си јадан како кажеш ... то Бог зна ! А то да ли неког знаш или си члан екипе која се опија или патиш за тим то ме не занима ... Ма јесте,немам друга посла него оформљеном човеку да мењам ставове.Иди бре човече мало смири се,моли се,пусти се злобе и нервозе. ништа ти не брини, моја мајка се у 55. пренула, крстила и кренула да пости и причешћује 319.gif confused Па да,али зависи да ли си је ти убедио у то.Надам се да ће ми Бог дати да видим своју мајку да се крсти и да оде у цркву.Само то ми треба.Ти си најсрећнији човек! prstgore нема шта да је ја убеђујем, одвео је у манастир на славу и поред 300 људи мени жена каже да је мирно а до тад је ладно мислила да сам секташ. 4chsmu1ево сад ми се скоро и отац крстио, заједно са својом другом женом и дететом, у тројном крштењу 0442_feel и тако, има ја да живим до краја живота, само од тога dada него бедак је што ме то не задовољава, па планирам да још кога крстимо из фамилије greengrin Немој више да ми пишеш све ми теже Мени мајка каже:Сине много се залуђујеш са тиме,ајде мало,али има да ти прерасте у нешто веће,а није добро толико да се замлаћујеш"..она мисли има да постанем монах facenew22222222 а жеља јој је да ме види у оделу dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Moja pokojna baba je imala obicaj da kaze: ''Greh na usta na ulazi, vec iz usta izlazi''...Zena je mozda i imala pravo... Zamislite prosjaka, beskucnika koji na ulici prosi, koji nije jeo 4. dana, pri tom je taj prosjak vernik, posti... Zamislite kako njemu covek prilazi i daje komad vruceg bureka. Sta on da uradi!? Da li je i on prekrsio pravilo posta ako pojede...Da li je i on gresan? Nije hteo da opljacka da bi jeo, ali je i gladan, a post je... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 код тог примера, искрено верујем да би му Господ послао човека који би му пружио питу са вишњама посну, или нешто са туњевином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 код тог примера, искрено верујем да би му Господ послао човека који би му пружио питу са вишњама посну, или нешто са туњевиномај немој зезати :cheesy: smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Moja pokojna baba je imala obicaj da kaze: ''Greh na usta na ulazi, vec iz usta izlazi''...Zena je mozda i imala pravo... Zamislite prosjaka, beskucnika koji na ulici prosi, koji nije jeo 4. dana, pri tom je taj prosjak vernik, posti... Zamislite kako njemu covek prilazi i daje komad vruceg bureka. Sta on da uradi!? Da li je i on prekrsio pravilo posta ako pojede...Da li je i on gresan? Nije hteo da opljacka da bi jeo, ali je i gladan, a post je... чуј грешан А у оној кући будите, и једите и пијте шта у њих има; јер је посленик достојан своје плате; не прелазите из куће у кућу. свето Јеванђеље по Луки, глава 10, стих 7 не треба ни кућу буквално читати јер је нама кућа Царство а овде смо у пролазу па нам је кућа свугде под Богом. не треба јести отров, ал је бурек далеко од отрова. Бог части :cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Треба да имаш став и да иако старијем од себе укажеш на чињеницу да греши ! О. Иван је урадио много грозних ствари са његовим другарима и за то ће одговарати пред надлежним судовима. Да ли си јадан како кажеш ... то Бог зна ! А то да ли неког знаш или си члан екипе која се опија или патиш за тим то ме не занима ... Ма јесте,немам друга посла него оформљеном човеку да мењам ставове.Иди бре човече мало смири се,моли се,пусти се злобе и нервозе. ништа ти не брини, моја мајка се у 55. пренула, крстила и кренула да пости и причешћује 319.gif Па да,али зависи да ли си је ти убедио у то.Надам се да ће ми Бог дати да видим своју мајку да се крсти и да оде у цркву.Само то ми треба.Ти си најсрећнији човек! prstgore нема шта да је ја убеђујем, одвео је у манастир на славу и поред 300 људи мени жена каже да је мирно а до тад је ладно мислила да сам секташ. 4chsmu1ево сад ми се скоро и отац крстио, заједно са својом другом женом и дететом, у тројном крштењу smej.gif и тако, има ја да живим до краја живота, само од тога dada него бедак је што ме то не задовољава, па планирам да још кога крстимо из фамилије 4chsmu1 Немој више да ми пишеш све ми теже Мени мајка каже:Сине много се залуђујеш са тиме,ајде мало,али има да ти прерасте у нешто веће,а није добро толико да се замлаћујеш"..она мисли има да постанем монах :cheesy: а жеља јој је да ме види у оделу dada исто су то и мени причали, ал им лакше кад имам девојку да мало забораве на то.лепа потврда од родитеља колико си окренут Богу, само немој да се окренеш од људи, већ буди спојница да сутра Христос може да каже ''Бартендаз посред нас'' некоме prstgore ја кад одем у манастир дуже од 5 дана, одма ме зову и питају кад се враћам winter winter :bla: замисли бедак, имаш 30 година и матор си коњ а мама и тата те зову да те питају јел си јео мрсно нешто да не паднеш у несвест dada :) 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel то су само родитељи, не разумеју они баш све најбоље :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 БУАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ tuzansmajli8904 bliss jeeee 319.gif prstgore klinac зовите ми хитну smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 и ти мислио да је теби тешко 0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука