Pantera Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 ништа sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 sta ti je banana keks? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 sta ti je banana keks? Занимљиво да кекс може да се направи на води. Морао сам да пробам. Банане су уместо беланаца. Ево рецепта: БАНАНА КЕКС - НА ВОДИ Две зрелије банане, 200 г кристал шећера, 270 г брашна тип 400, 50 г млевених ораха, две кашике меда, кашика прашка за пециво Банану изгњечити. У шерпу додати кристал шећер и две кашике меда. Смесу банане, меда и шећера растопити на воденој пари. Када је шећер отопљен, додати прашак за пециво. Све то промешати, а смеса ће добити белу боју. Кад се маса охлади, постепено додавати просејано брашно и млевене орахе. Развући тесто на дебљину 6-8 мм и вадити модлом по жељи све док има теста. Кекс слажите на папир за печење. Сваки кекс премазати водом и посути кристал шећером (може и без овог). Пећи у рерни која је заграјана 10 минута на 180 степени. Ово је тај рецепт. Али нема шансе да развучете тесто као што пише (и још да се вади са модлом). Лепо рукама обликујете сваки кекс. Пошто је веома лепљиво пре сваког узимања грудвице теста са врло мало воде наквасите прсте (али врло мало, јер ће се у супротном кекс залепити за папир) и тесто се неће лепити за прсте док га обликујете. А, ако као и ја, стрпате целу кесицу прашка за пециво, оставите већи размак између кексића да се не слепе. Рада. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 medeno srce na vodi http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Pizza sa kukuruzom i maslinama ... njamnjam Natasa., Anette and anajrim је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pink panter Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 еееее ево један рецептић:исјецкате лук,мрквицу и ставите у воду да се кува у то додате мало спанаћа зачине вегета бибер со све што волите један парадаиз ако имате у замрзивачу на крају кад је скувано додате мало соје ситне или млјевенедивна је чорбица пробајте 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 Dobro došla ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Занимљиво да кекс може да се направи на води. Морао сам да пробам. Банане су уместо беланаца. Ево рецепта: БАНАНА КЕКС - НА ВОДИ Две зрелије банане, 200 г кристал шећера, 270 г брашна тип 400, 50 г млевених ораха, две кашике меда, кашика прашка за пециво Банану изгњечити. У шерпу додати кристал шећер и две кашике меда. Смесу банане, меда и шећера растопити на воденој пари. Када је шећер отопљен, додати прашак за пециво. Све то промешати, а смеса ће добити белу боју. Кад се маса охлади, постепено додавати просејано брашно и млевене орахе. Развући тесто на дебљину 6-8 мм и вадити модлом по жељи све док има теста. Кекс слажите на папир за печење. Сваки кекс премазати водом и посути кристал шећером (може и без овог). Пећи у рерни која је заграјана 10 минута на 180 степени. Ово је тај рецепт. Али нема шансе да развучете тесто као што пише (и још да се вади са модлом). Лепо рукама обликујете сваки кекс. Пошто је веома лепљиво пре сваког узимања грудвице теста са врло мало воде наквасите прсте (али врло мало, јер ће се у супротном кекс залепити за папир) и тесто се неће лепити за прсте док га обликујете. А, ако као и ја, стрпате целу кесицу прашка за пециво, оставите већи размак између кексића да се не слепе. Reci mi da li moze da se pece izjedna?Ocu da probam danas da napravim tortu posnu na vodi a da mi ovo bude kora.Ako uspe javljam recepat za ostatak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Reci mi da li moze da se pece izjedna?Ocu da probam danas da napravim tortu posnu na vodi a da mi ovo bude kora.Ako uspe javljam recepat za ostatak. И мени је пало на памет када сам извадио из рерне, да би то могла да буде кора за неку посну торту. Пробај. Мислим да може. Мени су се слепили кексићи јер нисам оставио довољно размака између њих. Па је и личило на кору са неколико рупа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 ej nije lose u opste Napravi se kora onako kako pise u receptu za keks. Skuvaju se jabuke isecene na krupno u usecerenoj vodi.Moze da se koristi i neki kompot ( breskva,kajsija ...) .Voce izvaditi i poredjati po keksu .Izmeriti preostalu tecnost .Na 400ml soka ili vode dodati 1 puding od jagoda ili malina..Meni je trebalo 2 pudinga ( posto mi je falilo tecnosti dodala sam oko 200 ml soka od jabuka) da bi lepo prekrila sve.Preko toga sam skuvala jos jedan puding od vanile sa sojinim mlekom( Mogu da se pronadju po vecim marketima sojina mleka koja u sebi u opste ne sadrze ulja) i prekrila.Trebalo bi da malo odstoji posto se onda sve lepo opusti ali ni posle 1 sata nije lose Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Ево вам један предлог - ово може да буде као пире или нак неки намаз , све зависи како одлучите да скувате Нема одређену меру , све по жељи и укусу! Скувајте кромпир и шаргарепу , после све то изпасирате ! Када то одрадите онда додате млевени лепо печени кикирики , зачините зачином и то је то! Брзо , једноставно и за мене веома укусно Неко дода и печеног сусама , исто је укусно! Пријатно pink panter and Sinergija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 POZDRAV SVIMA! Nova sam ovde, pa da dam i ja svoj doprinos! Palacinke na vodi: -300g belog brasna -100g integralnog ( moze i razanog, ovsenog, heljdinog..), ja stavim od svakog po malo, ukupno da bude 100g -pola praska za pecivo -so -1l kisele vode Masa je retka, ali su palacinke divne i meke. U poslednje vreme stavljam 200g belog, a 200g osenog, integralnog i budu odlicne! Kada postim na ulju, redjam palacinke, a izmedju rendam kackavlj i premazujem biljnom pavlakom. Onda sve to u rernu! njamiiii Sinergija, Anette, Рада. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1331127131' post='596964] POZDRAV SVIMA! Nova sam ovde, pa da dam i ja svoj doprinos! Palacinke na vodi: -300g belog brasna -100g integralnog ( moze i razanog, ovsenog, heljdinog..), ja stavim od svakog po malo, ukupno da bude 100g -pola praska za pecivo -so -1l kisele vode Masa je retka, ali su palacinke divne i meke. U poslednje vreme stavljam 200g belog, a 200g osenog, integralnog i budu odlicne! Kada postim na ulju, redjam palacinke, a izmedju rendam kackavlj i premazujem biljnom pavlakom. Onda sve to u rernu! njamiiii Mozes li mi objasniti kako ih peces bez ulja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Mozes li mi objasniti kako ih peces bez ulja. Пеку се на воску (пчелињи восак или воштане свеће). Sinergija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Mozes li mi objasniti kako ih peces bez ulja. Nema potrebe da premazujes voskom. Ja koristim tiganj za palacinke i ako slucajno negde zalepi, ali ne bi trebalo, onda obrisem salvetom. I ja sam se to pitala prvi put, ali kad pocnes da ih peces shvatis da sve ide glatko! Bitno je samo da ti je tiganj teflon, jer na njega ne lepi.. Ne znam kako je peci u drugim tiganjima. Pozz Рада. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1331129667' post='596989] smajolik78 malina :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука