Juan Valdez Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 2074.godina,negde u Beogradu: "Zeno,daj mi ono telo za sahrane,umro kolega sa posla sinoc mi javili.I da,zvao me Mile veceras u balon na fudbal,operi mi ono telo od prosle nedelje,ono sa jacim nogama..." "А пре тога обуци оно од Монике Белучи што ти је завештала и скокни до спаваће собе..." Биљана and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 А шта ако ти пресаде само леву половину мозга (и то женску)? Ništa, neki će viti vrlo prijatno iznenađeni tim kad konačno nekakav bilo kakav mozak dobiju pa i takav, posebno takvi koji su živjeli kao da mozga ni ne maju jer im je taj bio valjda mimo funkciju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Evo nam odmah s tim i dosta ozbiljnog teološkog problema, šta mislite kakvog? Pogađajte! Ovo bi mogla postati noćna mora za hrišćanske teologe, traženje adekvatnog teološkog rješenja ili odgovora na to. sHa_sarcasticlol Ово је ноћна мора по себи "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Ima tu ozbiljnih teoloskih pitanja. Sa cijim bih telom vaskrsao onda,mozda sa oba il bi mi Bog donirao jos jednu glavu...Ali opet bi onda ovaj sto sam mu uzeo telo ostao samo s glavom...Velika je to filoz(s)ofija. Нису то никакви теолошки проблеми. Рецимо, међу раним оцима постоје тврдње како душа препознаје сваку честицу свога тела, тако да ће се тело, ма било и распршено свуда по свету, приликом васкрсења сабрати у једно. То, рецимо, тврди Григорије Ниски. Али он као да је заборавио на феномен људождерства. Ако човек А поједе човека Б, те честице које су чиниле тело човека Б сада чине барем један део тела човека А. Идемо даље. Ћелијска размена. И уопште размена материја организма са околином. Наше тело није исто кроз 10 година. Као река. Више у њему нема оних конкретних честица које су га сачињавале пре 10 година, осим, можда, у костима и нервима. Нема проблема. Само треба коначно признати да нисмо ми ту да објашњавамо како ће се то васкрсење догодити и како је васкрсење, уопште, могуће. Наравно да не знамо како! Једини проблеми су ови и овакви покушаји и упињања да се објасни нешто што није предвиђено да буде објашњено Zayron је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Cekajte, je li to znaci da ce oba coveka morati da budu svesni i da pristanu na giljotiranje, ili jedan treba da bude mrtav. uopste ne kapiram potrebunekog da promeni svoju glavu. Cak i ako je star covek, zasto bi neki mlad covek dao svoje telo i odreko se zivota da bi neki starac mogao da ima novo telo, ili obrnuto. Drugo definitivno ova vest, pogotovo sto je na b92, nije nesto zvanicna , samo cisto nagadjanje, tu postoji mnogo vise probleme od samo ''cirkulacije'' od vrata na dole. Brinu me jos i moguce zloupotrebe ovakvog jednog zahvata, pogotovo sto znamo koliko je crno trziste organima. Onda estetski izgled. Ne znam potpuno mi deluje morbidno. I uopste en vidim problem sa teologijom, svaka glava ima svoje telo i svaka dusa ima svoje telo, po vaskrsenju ce se vratiti u svoje pravobitno, nista specijalno tu za objasnjavanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 I uopste en vidim problem sa teologijom, svaka glava ima svoje telo i svaka dusa ima svoje telo, po vaskrsenju ce se vratiti u svoje pravobitno, nista specijalno tu za objasnjavanje. Kako ne vidiš? Vjerujemo da se u Raj ili u Pakao ide s tim tijelom, ako je tvoje tijelo zloupotrebio neko svojim grijesima što ih je imao u glavi, recimo živio seksualno i promiskuitetnim raspusnim i razbludnim životom onda mora bit kažnjen s tim tijelom s kojim je griješio. I znači ti ćeš tamo sjedit u paklu zbog nekog ko je zloupotrebio tvoje tijelo i tvoje polne organe na razvrat i to svoje griješenje? Šta misliš da se tvojeg tijela dokopa nekakva "preletuša" koja nikad ne osvane u istom krevetu? Strašno nešto! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Kako ne vidiš? Vjerujemo da se u Raj ili u Pakao ide s tim rijelom, ako je tvoje tijelo zloupotrebio neko svojim grijesima što ih je imao u glavi, recimo živio seksualno i promiskuitetnim raspusnim i razbludnim životom onda mora bit kažnjen s tim tijelom s kojim je griješio. I znači ti ćeš tamo sjedit u paklu zbog nekog ko je zloupotrebio tvoje tijelo i tvoje polne organe na razvrat i to svoje griješenje? Vi imate potpuno nepoznavanje Boga i slobodne volje, jer ne donosi nase telo odluke nego nasa glava, mi mozemo da promenimo telo, i danas sa plasticnom hirurgijom mozemo da stavimo novu nevinost i sta ti ja znam, da prekrijemo oziljke od pokusaja samoubistva, ali nasa dela ostaju van naseg tela, osim ako se covek nepokaje. Drugo, Bog je svemoguc, kad bude bilo opste vaskrsenje, Bog ce i iz pepela tela ta vaskrsne, kao sto znamo on nas spasava prema nasoj veri a ne prema nasem telu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Cekajte, je li to znaci da ce oba coveka morati da budu svesni i da pristanu na giljotiranje, ili jedan treba da bude mrtav. uopste ne kapiram potrebunekog da promeni svoju glavu. Cak i ako je star covek, zasto bi neki mlad covek dao svoje telo i odreko se zivota da bi neki starac mogao da ima novo telo, ili obrnuto. Drugo definitivno ova vest, pogotovo sto je na b92, nije nesto zvanicna , samo cisto nagadjanje, tu postoji mnogo vise probleme od samo ''cirkulacije'' od vrata na dole. Brinu me jos i moguce zloupotrebe ovakvog jednog zahvata, pogotovo sto znamo koliko je crno trziste organima. Onda estetski izgled. Ne znam potpuno mi deluje morbidno. I uopste en vidim problem sa teologijom, svaka glava ima svoje telo i svaka dusa ima svoje telo, po vaskrsenju ce se vratiti u svoje pravobitno, nista specijalno tu za objasnjavanje. To bi moglo biti nekako ovako. Danas se spekulise o postupcima krionike, nacina da se umrlo tijelo, umrlo onako kako ga medicina proglasava, sacuva od raspadanja i degradacije tehnikom cuvanja pod vrlo niskim temperaturama, tako da ne dolazi do degradacije tikva, a opet je ono sacuvano. Sve to radi razloga ako u buducnosti medicina i nauka toliko napreduju tako da mogu da ozive mrtvo tijelo. Dakle to bi moglo biti recimo ovako. Svi ljudi ce zavjestavati svoje tijelo, bez glave, za mogucu transplataciju. Po njihovoj smrti tijelo ide na jednu stranu u skladiste za dalju transpaltaciju a glava ide u hibernaciju dok ne bude vrijeme za presadjivnje. U slucaju da neko strada u nesreci na licu mjesta, recimo glava mu se moze presaditi na drugo tijelo koje je spremno i da tako nastavi zivjeti. Kod ovog clanka u vezi presadjivanja glave spekulise se samo o mogucem zahvatu, nista vise o tome sta njemu sve prethodi. Sve to na temelju pokusaja presadjivanja glava zivotinjama od ranije, sto je bilo uspjesno ali ne u potpunosti. Problem je bio kako povezati kicmenu mozdinu, a povezivanje nerava i prihvatanje donjeg trupa da komunicira sa mozgom je bilo uspjesno, ali je paraliza ostala. Sad se tvrdi da postoji tehnologija da se glava presadi i da povezivanje kicmene mozdine bude uspjesno. To je sve za sada. Nista nije receno o mnogim etickim i tehnickim pitanjima. Postoji teoloski problem u vezi duse koja se posmatra kao dupli etericni dvojnik. Nema naravno nikakvih problema sa dusom kao konceptom nefesa, kao ni oko vaskrsenja u kakvom tijelu ce ko vaskrsnuti, kao sto nema problema da ce neko ko je kremiran vaksrsnuti u svom istom ili neko koga je pojeo krokodil pa ga provario kroz svoj digestivni trakt i on ce vaskrsnuti. Za vaskrsenje ionako nije potrebno da tijelo bude sacuvano. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Ja vidim mnogo vecu perspektivu u npr u kloniranju, nego u potrebi da se vrsi transplatacija i kasapljenje. Odnosno da se na osnovu dnk napravi novo uvo, nov nos, novo srce, novo oko. Ta tehnologija je vec podosta razvijena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Vi imate potpuno nepoznavanje Boga i slobodne volje, jer ne donosi nase telo odluke nego nasa glava, mi mozemo da promenimo telo, i danas sa plasticnom hirurgijom mozemo da stavimo novu nevinost i sta ti ja znam, da prekrijemo oziljke od pokusaja samoubistva, ali nasa dela ostaju van naseg tela, osim ako se covek nepokaje. Drugo, Bog je svemoguc, kad bude bilo opste vaskrsenje, Bog ce i iz pepela tela ta vaskrsne, kao sto znamo on nas spasava prema nasoj veri a ne prema nasem telu. Čekaj, to tijelo koje je griješilo treba da gori u Paklu, kako onda kaznit grješnika? On će reći, excuse me, to nije moje tijelo, nisam ja griješio, ti ćeš opet reći, šta me briga što je neko drugi griješio s mojim tijelom, to mene uopšte ne zanima, svi će bit u pravu i niko neće biti kažnjen a na Pakao će se proglasiti bankrot procedura, zatvorit i zavest prinudna uprava? Zbog nedostatka grješnika. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 čekaj, to tijelo koje je friješilo treba da gori u Paklu, kako onda kaznit grješnika? On če reći, excuse me, to nije moje tijelo, nisam ja griješio, ti ćeš opet reći, šta me briga što je neko drugi griješio s mojim tijelom, to mnene ne zanima, svi će bit u pravu i niko neće biti kažnjen a na Pakao će se proglasiti bankrot procedura, zatvorit i zavest prinudna uprava? Zbog nedostatka grješnika. :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Ja vidim mnogo vecu perspektivu u npr u kloniranju, nego u potrebi da se vrsi transplatacija i kasapljenje. Odnosno da se na osnovu dnk napravi novo uvo, nov nos, novo srce, novo oko. Ta tehnologija je vec podosta razvijena. To se vec radi, ali transplatacijom nije moguce recimo rjesti problem multipleskleroze. U svakom slucaju mogucnost krpljenja starog covjeka na racun produzenja zivota vec uveliko moze da se radi, s tim da jos uvijek ti zahvati kostaju. Presadjivanje glave na neko drugo tijelo sve ovo moze u jednom zahvatu da se rijesi. Kako ce se tijelo obezbjediti, moze se i cijelo tijelo isklonirati bez glave od iste DNK osobe kojoj ce se raditi zahvat, tako da se glava bolje primi na tijelo koje ce imati isti genetski materijal. Doduse, sve ovo mozda nece imati neku masovnu primjenu, ako se u buducnosti, a to ce sigurno doci, pronaci nacin za usporavanje starenja, potpunu regenaraciju oboljelih organa i potpune eliminacije bolesti. Samo ovo sa presadjivanjem glave je interesantno dokle su dosle granice nauke i medicine da se vec i ovom pitanju spekulise. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 :291291291: Ovo specijalno za tebe: :cheesy2: Hádala se duše s tělem, Svađala se duša s tijelom, moravska narodna, pjeva Jaroslav Hutka možda prevedem kad stignem, barem informativno bez rime, fantastične riječi, to je narodna pjesma a mnogi je pjevači rado obrađuju, inače preuzeta je iz Francuske još u srednjem vijeku, tada to bio nekakav srednjeovjekovni mega-hit, sad je to folklor,hahaha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Evo i prevoda, čak i sa rimom, koristio sam se zbijanjem i slobodnijim prevodom, drugačije to nije išlo. Možete počet sad odmah s pjevanjem ove lijepe duhovne hrišćanske pjesmice. Video je ovdje, pjevajte tako kako je napisano, ponavlja se sve po dvaput tačno kao na videu. VIDEO: http://bit.ly/16Lzc8N Hádala se duše s tělem - Svađala se duša s tijelom A kad bilo pred kapelom, a kad bilo pred kapelom, Svađala se duša s tijelom, svađala se duša s tijelom. Tijelo, tijelo, štos radilo. tijelo, tijelo, štos radilo, O dušu si ne marilo, o dušu si ne marilo. Štos vidjelo to si htjelo, štos vidjelo to si htjelo, na grijehes zaboravilo. na grijehes zaboravilo. Tijelo, tijelo, tijelo grješno tijelo, tijelo, tijelo grješno Bivalos u svijetu ješno, bivalos u svijetu ješno. Hodilo si svo u zlatu, hodilo si svo u zlatu. A ja ležim sad u blatu, a ja ležim sad u blatu. Hodilo si za muzikom, hodilo si za muzikom.. Ja sad ležim s teškom mukom, ja sad ležim s teškom mukom. Ne krivi me dušo moja, ne krivi me dušo moja, Krivica je to i tvoja krivica je to i tvoja. Bila li sam ja kad stobom, bila li sam ja kad stobom. Ne vladla sam sama sobom, ne vladla sam sama sobom. A kad bilo pred kapelom, a kad bilo pred kapelom. Svađala se duša s tijelom, svađala se duša s tijelom. Tamo je namjerno pisano "stobom" a ne "s tobom" i sl. kako bi vam bilo jasno da to ide zajedno u istu muzičku dobu ritmički, da pripada drugom taktu. U ovom bi se mnogi i s foruma prepoznati mogli, hahahahaha. Hodilo si za muzikom,hodilo si za muzikom.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука