JESSY Написано Јул 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Jutro Petak, datum nepoznat, još jedno jutro jeseni Gospodnje, još jedno jutro uvijeno u šal divljih poljubaca što su željom svetove darivali uzdasima silnim... Budim se teško, u olinjalim zidovima mladost nestaje kao odjek glasa... Pritiska me svaka nit prošlosti. Sene promiču, vrtoglavica plete nizine bolesti neme. Molitvom te pamtim, molitvom puteve oproštaja tražim kroz idilu pokajanja... Napolju vetar. Daljina prekrivena ljutitim lavežom pasa i beskrajnim odblescima uličnih fenjera. Kiša polako kopni na periferiji Beograda. Osvanula je i magla u prstima prestonice. Drveće kleči. Ne beležim više ništa. Suze se ne pamte, pamti se tama i pamti se ukus od kojeg pakao drhti... keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Tragovi... "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Želja Ja... slep i plitak, gord i sujetan u jeziku svom, koji trujem dušu grehom i uspavljujem devičanstvo svemira; Ja koji propadam često oglušujući se na zapovesti Tvoje, i nezadovoljan vrlinama u tami snagu tražim; Ja, dakle, koji padoh u bezdan laži gorkih, u depresiju mračnih želja, da bih pohranio strasti svoje; Ja, koji jedino pred Tobom klečim, ponizno savijam glavu i neiscrpno Te molim da oprostiš u premudrosti svojoj, da me povedeš u bezvremenost dubina pustinje i spasiš dušu moju... O, podari mi život!, kao zaslugu vernosti, podari mi iskre slobode, jer ljubav samo čeka da osvoji srce moje... Gospode, podari mi talenat i zasijaj u rečima mojim bleštavilom Rajskih potoka. Ako mi daš oči, prorokovaću; ako mi daš ruke, pisaću Ti; ako mi daš glas, pevaću Ti; ako mi, pak, daš snove, osvojiću Tobom sve duše ovoga sveta! Prostri istinu preda me, raširi lepezu mašte, odagnaj od mene nemire otpadnika uklesane u svaku poru krvi njihove. Šapatom probudi mistiku usnule duhovnosti, a onda munjom drhtaja zažari zenice smrtnika... Pohitaću, Gospode, na tvoju zapovest da učvrstim stubove vere i pokajanjem započnem putovanje kroz hektare plodnih ravnica, kroz čitavu večnost Tvoje savršenosti. Podari mi život, i kao svetlost zablistaće sila Tvoja po skrivenim dverima treptaja, po svakoj misli koju načinim... Podari mi život i svaki sekund koji propuštam, jer ja nikada kao sada nisam slušao, nikada kao sada nisam osetio vapaj da se potpuno predam Tvom zagrljaju, Tvojoj nepogrešivosti... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука