Odahviing Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Онда ваљда подржаваш и идеју да се наука не меша у питања Цркве? Nisam do sada učestvovao mnogo ovde, samo sam čitao, ali me zanima na šta konkretno misliš, kada kažeš pitanja Crkve Molio bih Luctora da mi odgovori na ovo pitanje, jer me stvarno interesuje na šta je koinkretno mislio, ono bilo bi lepo da dobijem odgovor. PS. Ukoliko je odgovora bilo izvinjavam se unapred ukoliko odgovor postoji jer sam samo preleteo odgovore koji su usledili posle mog komentara, ali odgovor na moje pitanje nisam naša Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 смислу организовања исте Što oni hoće paradu se tebe ne tiče. Ако се радницима забрањује протест због "нарушавања јавног реда и мира", што то не би био проблем у случају размажених и залудних буржуја из круга двојке, који наступају у име гејева? Zato što ovi prvi sprečavaju normalno funkcionisanje države i njenih kancelarija time što se okupe ispred njih i totalno ih blokiraju, kao što totalno blokiraju saobraćaj u gradu, neposredno iznad glavne autobuske stanice. Ako si nekada ušao u Nemanjinu ulicu znaš o čemu pričam. A nekad jednostavno okupiraju neku važnu državnu saobraćajnicu, tako da poređenje ne važi. Važiće kad gejevi preseku ibarsku magistralu i neće da se sklone dok im se ne ispune zahtevi. Ако не одобраваш неонацистички марш или неонацисте-немој да учествујеш у неонацистичком маршу и немој да се дружиш са неонацистима, не можеш другим људима да браниш то исто, стоти пут. :0104_cheesy: E pa stvar je u tome što je neonacistički skup totalitarne prirode, oni su otvoreno protiv liberalizma i fundamentalnih principa prava i rade na uskraćivanju prava drugim grupama ljudi što kroz "zakonske zabrane", što kroz otvorenije i konkretnije forme nasilja. Pročitaj knjigu "Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji" od Karla Popera pa ćeš ugledati dubinu problematike kada su oni u pitanju. Jer kad neko koristi slobodu da bi nekom drugom uskraćivao slobodu, to onda prestaje da bude sloboda i postaje zloupotreba. Iz tog razloga njih treba zabraniti, gejevi nikom ništa ne bi da zabrane, oni samo hoće da se njihova prava sprovedu i to je to, nikog drugog "ne diraju" što se ne može reći za ove, oni hoće represiju,totalitarizam i državno nasilje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Не, није једнак. Једно су апстрактна "права", за која неки од вас мисле да постоје сама по себи, а друго је реалност. То што је теоретски ружан човек "једнак" са лепим, не значи ништа у реалном животу, нити му то нешто помаже. Исто тако је слаба утеха сиромашном што је "једнак" са богатим, кад реално није. На којој основи уопште стоји тврдња да су људи "једнаки"? Takođe bi trebalo dodati da je realnost da Kosovo nije Srbija i da će Srbija morati da ispunjava svaki zahtev EU i MMF - a (uključujući i ovaj o održavanju parade) inače ništa od budžeta ... kada već voliš sve da gledaš kroz naočare realnosti. Формално да, реално је милитантна левица огранак залудне и размажене буржоазије. То јесте парадокс, али је то чињеница. Шта су били Карл Маркс, Лењин, Троцки и сл? Да нису били пролетери? Национални строј нпр. Realno je svaka stranka skup ljudi koji gledaju svoje interese i zamajavaju narod (a naročito se to odnosi na desničare i nacionaliste) ... tako da ne pomažeš baš mnogo sa faktičkim gledanjem na stvari. :0104cheesy: U teoriji, levičari su oni koji se bore za zaštitu prava radnika i protiv buržoazije, kao što se u teoriji SRS i DSS bore za suverenitet Kosova i rade u nacionalnom interesu. Nacionalni stroj ... mani me, molim te sa tim organizacijama koje su u sprezi sa samom državom i policijom. Šta misliš, kako se finansiraju? The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 desničare i nacionaliste Kod nas je malo zabuna u terminologiji, u suštini, ono što ovde nazivamo "desničarima" su ništa drugo no fašisti sa levičarskim programima. I taj nacionalizam je zapravo levičarska stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Vredja osecanja totalitaristickih umova kao sto je tvoj. Oprosti sto te ni ja ni ostala "hriscanska" braca i sestre necemo shvatiti za ozbiljno. A dace Bog pa ce se sve vise i vise ceniti znacaj slobode i ljudskih prava. Kad se ostane argumenata onda ide napad na licnost. Nije moja zloupotreba sto on ne moze da ukapira da postoje i drugi ljudi pored njega. Vec je on budala sto dopusta da ga takve stvari isprovociraju i dovedu do toga da hoce da razlupa ceo grad. Za ovaj drugi dio si u pravu, ali zloupotreba je kada svoju poremecnu seksualnost javno paradiras trazeci da se poremecaj izjednaci sa zdravljem, a onda se bunis kada te neko napadne zbog toga. Vec sam rekao da se vise necu baviti tom cifrom od 90 % hriscana, i tako ce i biti. A ti nastavi da ispadas smesan do mile volje. Pa nemoj da se bavis. Znam da te taj podatak ubija u pojam, ali takav ti je zivot. Mislis za nacin razmisljanja koji kaze:" Briga me za drugog i njegov zivot, ako se ne slaze sa mnom, imam pravo da ga kamenujem / spalim / odrubim mu glavu? Jeste, bas je ok... Oni tako razmisljaju. Ne znam zasto bi im neko izvana nametao svoje vidjenje svijeta. Najlogicnije i najprakticnije resenje je ono koje ce zadovoljiti najveci broj ljudi, u smislu da ce im svima podariti mad ksimalnu mogucu sloodu koja nece postojati na ustrb smanjenja i ugrozavanja necije druge slobode .Da, a to se postize upravo onako kako sam napisao. Ako uvedes hriscanski moral kao vazeci, apsolutno je nebitno da li na celu drzave stoji neko svesteno lice ili ne, kad si prakticno stvorio teokratiju. Ti ne znas sta je teokratija, u tome je problem. Ne, ti zastupas cist nacizam. Opet ad hominem. Hriscanstvo se bavi preobrazajem licnosti pojedinca i to onog koji slobodno izabere da stupi u Crkvu. I sta s tim? Ne zastupas ti ovo zbog hriscanstva, nego zato sto ti prija ideja da si ti jedini koji si u pravu, i da svi moraju da ti se povinuju. Priznajem, svi smo imali takve ideje, pogotovo kad smo bili mali i mislili da se svet vrti oko nas, ali onda posle malo odrastes i shvatis da svet nije bas onakav kakvim smo ga zamisljali, i da malo spustanja na zemlju sa izmisljenih sujetnih visina ne bi bilo na odmet. Ad hominem broj 3 u tvom postu. Blago tebi ako hrabrost meris time da li cu na forumu da napisem neku rec ili ne. Od takvih banalnih stvari se pocinje. A pristojnost se odredjuje na osnovu onoga sto neko radi. I na osnovu onoga sto prica/misli. Ti ovdje zastupas neka prilicno neozbiljna i nepristojna stanovista. Niko se ni ne ponasa prema tome kao dogmi. Evo, ljudska prava se i dalje razvijaju, pa od skora imas i novu tzv. trecu generaciju. Onda prestani da ljude koji se protive gej paradi nazivas nacistima. Za razliku od likova poput tebe, mi mozemo da prihvatimo kritiku. Vidio sam kako mozes. Samo uvrede i ad hominem. Samo sto do sada uz svu dobru volju nismo uspeli da pronadjemo nijedan jedini razlog zasto bi trebalo da vas poslusamo, pogotovo uzimajuci u obzir sta su ideje koje zastupas napravile pre nesto vise od pola veka. Opet mi persisras? Nema sta ti mene da (ne) poslusas. Ti si samo jedan od onih iz statisticke greske. Sprecavanje nametanja nije nametanje. Nisam ni tvrdio to. Drzava samo dozvoljava i jedno i drugo. Dozvoljavanje necega nije isto sto i smatrati nesto dobrim ili boljim u odnosu na nesto drugo. Drzava se uopste ne bavi tim pitanjima. Niko pederima ne brani da se seksaju, ali javno paradiranje uz zahtjev da se nemoral izjednaci sa moralom je nesto sasvim drugo. Ni ne prihvata ih, Prihvata ih jer homoseksualizam brise iz javnog nemorala, sto je vecinsko shvatanje ateista. A kada su to Frojdovi radovi dokazani? To su sve njegove hipoteze. Nisu hipoteze nego teorije. Ja: Ne nudi ti se nista slicno. Niko ti ne trazi da budes licemer i da jedno govoris i mislis privatno a drugo u javnosti. Uvek mozes da kazes sta mislis o gejevima, samo ne mozes da zahtevas od drugih i od drzave da tvoje stavove prihvate kao normative. Ti: Naravno da moze da zatrazi jer u liberalnim demokracijama drzava postoji zbog gradjana a ne obratno. I gdje ti tu vidis da sam se ja "nalupao da u liberalnim demokratijama gradjani mogu da traze da se zabrani nesto mimo Ustava i zakona" kako si napisao na str. 58? A svako, apsolutno svako, svaka grupa u drustvu ima pravo da zatrazi da se njeni normativi prihvate. Bla, bla, bla, bla... E to je argument. Pardon, izvinjavam se. Ima tebe i tvojih istomisljenika. Ovi ostali i nisu ljudi i ne treba da imaju bilo kakva prava. Da citiram tebe: Bla, bla, bla, bla... Mogu, i to u izuzetnim slucajevima. A u te izuzetne slucajeve nikako ne spada "ako se ne slazu sa Gerhardovim misljenjem". Ni to nisam napisao nigdje. Ope mi podmeces. Pevao bi drugu pesmu da je to zaista tako. Da sutra 90 % ljudi izglasa da ti budes obesen na sred Terazija zato sto si hriscanin, ti bi kao rekao da je "sasvim korektno" da se to uradi? Il' se zezas, il' se zesce palis na sado-mazo fazone. To je vec oduzimanje necijeg zivota, a zabrana gej parade ne ugrozava niciji zivot. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Citam tvoje gluposti ovde vec pet strana. Ne verujem koliko si pun predrasuda. Па онда лепо наведи или их оспори, умешто да лепиш етикете. Ево ја тврдим да си ти пун предрасуда и да ти је испран мозак. Шта ћеш сад? Ne razumes. Ne radi se to o apstraktim pravima. Radi se o tome kako TI gledas na stvari. Oni nisu jednaki jer ih ti posmatras kao nejednake. Jer jednog posmatars kao uspesnog drugog kao neuspesnog. Ја никог не посматрам као једнаке или нејаднаке, веч показујем апсурд позивања на нека апстрактна "права" која немају везе са реалношћу. Једни реално јесу успешни, други су реално неуспешни. То што су апстрактно једнаки не значи ништа, осим тога да се ти осећаш лепо и хумано када то проповедаш. Ljudi imaju hiljade i hiljade osobina i mana. Имају, свакако. Како их то чини једнаким? Није ни једнакост нешто што је највиши идеал. sreca i uspeh i vrednost, nisu nesto sto dolazi od toga kako te drugi vrednuju, procitaj pouku o "kosulji srecnog coveka" i razmisli o tome... a ti ako nastavis takvo razmisljanje srecan ti put u depresiju. Одлично, чему онда друштвена борба за једнакост? Зар то није борба управо да те други вреднују? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ne paradiraju, tačno ... šta misliš zašto? Zato sto nemaju potrebu da budu u centru paznje i da svoje stavove namecu drugima kao sto to rade branioci pedera. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Nacionalni stroj ... mani me, molim te sa tim organizacijama koje su u sprezi sa samom državom i policijom. Šta misliš, kako se finansiraju? Поптуно небитно. Зар они немају право на протест? Шта ако су геј организације у спрези са ЕУ и САД? Ако ћемо да параноишемо. U teoriji, levičari su oni koji se bore za zaštitu prava radnika i protiv buržoazije, kao što se u teoriji SRS i DSS bore za suverenitet Kosova i rade u nacionalnom interesu. Па ниси у току са левичарским тенденцијама. Takođe bi trebalo dodati da je realnost da Kosovo nije Srbija Али то није реалност, јер не би на нас вршили притисак да променимо ту реалност. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Па онда лепо наведи или их оспори, умешто да лепиш етикете. Ево ја тврдим да си ти пун предрасуда и да ти је испран мозак. Шта ћеш сад? Tvrdi do ujutru, ja smatram da smo ti jednaki i da imas pravo to da tvrdis. Ja ne znam kako da ti osporim da si ti taj koji tvrdis da je neko vredniji a neko manje vredan. Vrednost je nesto sto ti ODREDJUJES, nije objektivna kategorija. Moze da bude samo vise vredan ili manje vredan za tebe. Pa onda "javno menjenje" kada se vise takvih ko ti sakupi, i dobijemo nepravednost. Одлично, чему онда друштвена борба за једнакост? Зар то није борба управо да те други вреднују? Zato sto postoje tipovi kao ti koji ne vrednuju jednako. Ja ti opet ponavljam, to nisu objektivne kategorije tu su subjektivne. Borba za jednakost je tu da bi ti apsktraktni zakoni po kojima smo svi jednaki pobedili apstraktne zakone po kojima nisu jednaki. To ako je neko srecan i bez toga da mu ti uvazish jednakost ne znaci da nema pravo i razlog da se bori da mu uvazish jednakost. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Molio bih Luctora da mi odgovori na ovo pitanje, jer me stvarno interesuje na šta je koinkretno mislio, ono bilo bi lepo da dobijem odgovor. PS. Ukoliko je odgovora bilo izvinjavam se unapred ukoliko odgovor postoji jer sam samo preleteo odgovore koji su usledili posle mog komentara, ali odgovor na moje pitanje nisam naša Моје питање је било упућено особи са којом сам се расправљао, а не теби. Уколико је он за да се Црква не меша у науку (што и ја подржавам), да ли је за то да се наука не меша у Цркву, ако већ немају везе једни са другим, што сам уосталом и тврдио? Уосталом, питање је било узгредно и нема везе са овом темом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Зар они немају право на протест? Ne, jer kad bi oni bili na vlasti, oni bi tu istu problematiku rešavali rafalima i ciklonom be. Шта ако су геј организације у спрези са ЕУ и САД? Nisam znao da su nam to neprijatelji po defaultu. Али то није реалност, јер не би на нас вршили притисак да променимо ту реалност. Teška i neprijatna realnost nije ništa manje realnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Tvrdi do ujutru, ja smatram da smo ti jednaki i da imas pravo to da tvrdis. На основу чега то тврдиш? Када ме већ етикетираш. Ja ne znam kako da ti osporim da si ti taj koji tvrdis da je neko vredniji a neko manje vredan. Па да ли је добар човек више вреднији од лошег човека? Или су једнаки? Vrednost je nesto sto ti ODREDJUJES, nije objektivna kategorija. Па ако је вредност нешто што ти одређујеш, није објективна категорија, ко ти онда даје право да овде убеђујеш друге људе у своје субјективне ставове око једнакости. Borba za jednakost je tu da bi ti apsktraktni zakoni po kojima smo svi jednaki pobedili apstraktne zakone po kojima nisu jednaki. Ja ti opet ponavljam, to nisu objektivne kategorije tu su subjektivne. Па ти самог себе негираш. Зашто би морали да победе закони да смо сви једнаки, кад је то потпуно субјективна тврдња? Потпуно се се спетљао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ne, jer kad bi oni bili na vlasti, oni bi tu istu problematiku rešavali rafalima i ciklonom be. Тако може да се каже за сваког. Па то је исто радила и левица, па им се и даље дозвољава политичко делање. Teška i neprijatna realnost nije ništa manje realnost. Реалност је да Албанци не контролишу цео Космет и да овдашњи Срби живе независно од њих. Да, то јесте непријатна реалност како за Албанце, тако и за тебе, али је реалност којумораш да уважиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Kod nas je malo zabuna u terminologiji, u suštini, ono što ovde nazivamo "desničarima" su ništa drugo no fašisti sa levičarskim programima. Kolektivizam je "levo", a libertarijanizam "desno" (mora se koristiti drugi izraz za istinski liberalizam, pošto su levičari uzurpirali naziv - LDP kod nas i slično). Može i tako da se shvata ... to je sve pitanje pogleda, da li podržava ljudske slobode ili ne i da li zagovara borbu protiv krupnog kapitala ili ne, pa imaš 2 x 2 kvadrat. Zato ja više to posmatram kao model kruga nego kao model prave. :0104_cheesy: Одлично, чему онда друштвена борба за једнакост? Зар то није борба управо да те други вреднују? Ravnopravnost određenih grupa seksualnosti ... ne jednakost. Nikako nije odlično što ti ne razumeš jednostavnu razliku između ta dva pojma. Da li je tvoj odgovor na diskriminaciju crnaca, žena ili osoba iz unutrašnjosti zemlje isti takav "nismo svi rođeni jednaki i ne možemo biti jednaki"? Zato sto nemaju potrebu da budu u centru paznje i da svoje stavove namecu drugima kao sto to rade branioci pedera. Ti si ili neki šaljivdžija ili osoba koja nema baš mnogo dodira sa realnošću oko sebe ... većina ljudi (koja smatra za normalnim ponašanjem to da neko ima seksualne odnose pre braka, a naročito muškarci) skoro podjednako žali, ismejava ili joj smetaju osobe koje su usmerene na isti pol, osobe koje su ostale "nevine" do svoje 25 - e ili 30 - e (opet, narošito se ovo odnosi na muškarce), i sve druge manjine ... za ove druge samo pretpostave da su gej pa ih ignorišu ili zlostavljaju đuture sa ovim prvima. Izjaviti da nema parada osoba koje konzumiraju seks pre braka je isto kao izjaviti da nema parada osoba koje voze automobile ili udišu vazduh. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Тако може да се каже за сваког. Ne. Да, то јесте непријатна реалност како за Албанце, тако и за тебе, али је реалност коју мораш да уважиш. Čoveče, na istoj smo strani u ovome. Зашто би морали да победе закони да смо сви једнаки, кад је то потпуно субјективна тврдња? Jednaki smo svi pred zakonom, i jednako ne smeš da ugrožavaš nikoga, bio on lep, ružan, visok, nizak, glup, pametan... Jednakost se odnosi na to, a ne da su svi jednako pametni, jednako sposobni, jednako lepi itd. Prema pisanim i nepisanim pravilima smo svi jednaki. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука