Odahviing Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Nisam upoznat sa teologijom.Filozofskim uprošćavanjem,svešćemo slobodu volje na ugnjetavanje svih nad kojim je ta volja zloupotrebljenja u ostvarivanju ličnih interesa,a to ne opravdava nikoga i ništa,pa ni liberal-socijalnu emancipaciju fikcijom libertatee.Te posledice su i obrti,a obrti su i omalovažavanje.Bog je dao slobodu da ljubimo Njega,ako se udaljimo,ljubimo nešto pogubno.. A zanimljiva sloboda. Evo ja vam dajem slobodu da mi svi uplatite na račun pare (daću vam i br računa). A onima koji neće da uplate imam sve udove da isečem. Dao sam vam slobodu :/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 A zanimljiva sloboda. Evo ja vam dajem slobodu da mi svi uplatite na račun pare (daću vam i br računa). A onima koji neće da uplate imam sve udove da isečem. Dao sam vam slobodu :/ Nevezano za temu,primetio sam da neki (Ateisti) od slobode i odgovorsnoti prave strawman ucene. Takav je i tvoj primer jer tvoj autoritet iz primera je sebican i iskoriscava druge ljude za svoje potrebe,plus je i lazna dilema,jer mi mozemo tebe da povredimo,ucenimo,ubjemo,pozovemo policiju i tako dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 @@Jurodiv, Da li misliš da je čokolada u suštini produkt lažnog humanizma iza čijih primesa i kontura se krije destruktivni nihilizam,sofisticirano uvijen u nametnuti liberalizam,kao totalna suprotnost ranom hrišćanstvu a u stvari sve je izronilo iz patologije paganizma u kome se mase nalaze kao zajednički činioci manipulativnih objekata zadojeni mitom liberalizma koji je u stvari i po svojoj suštini i verovatnoći jedna pefidna priprema za zacarenje antihrista koji će u stvari biti novi car liberalnog liberalizma gde će većina zaboraviti na hriščanstvo ranohriščanskog doba i u antihristu prepoznati nivelizam nihilističkog tipa? Donekle.Samo što je ta čokolada koju pijučeš bijela,sa više mlijeka u prahu,šećera i aditiva.Maloj djeci ili bombon ili čokoladica uvjek dođu frekventivnije od stranca.Hajde,kandžo,izdrobi mi plenarni patenat osmijeha! Ironija je i u tome što je paganizam raskuvani podnesak načitanog i involviranog pežorativca u infiltriranoj katedri visoko-obrazovnih ustanova.Poučavati nekoga obrazcem tehnološke vreve iziskuje dogmatsku nevjerodostojnost,jer paradigme dosledno gutaju hipoteze spektra razgraničenja automatske mehanicističke istine u paroli obojenog humanizma.Sve se pretvara u jalove verzije nekadašnjih i izanđalih vrijednosti i valorizuje se kao slogan morala i ustupka činjenici opskrbljivanja mitovima.Tehnički,zaborav Boga je kontigentna lukavost antihristovih podanika koji će svrgnuti oprečnim neprimjetnim oku razboritosti detaljima kontakt sa Gospodom kao Prapočelom svega.Metode zacarenja su u jeku,rano Hrišćanstvo je paralelno sa sadašnjim,mjenjano u kvotama himni kanona a očuvano u neoborivosti dogmi uspostavljenih na Vaseljenskim Saborima.Antihrist drži one koji mu se poklanjaju svjesno i nesvjesno,što uključuje i fragmentarni otpadak od Crkve,sa jagnjećom kožom.Ja mislim da je i tebi to poznato,samo se malo zavitlavamo ovdje..Da popravimo sebi raspoloženje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Ja tu slobodu shvatam kao slobodu da upišeš kurs stranog jezika da bi bio turistički vodič ... -> ne znaš jezik, ne možeš biti turistički vodič, ali se niko ne tera da upiše kurs. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 "Seksualni identitet je elitistički", kaže Bataille. A opet, ako kapitalistički modernizam stoji, mi onda moramo da biramo između tekstualnog situacionizma i prekonstruktivističke tekstualne teorije. Mnoge se deaproprijacije tiču i nenarativa (kao što bi Zontag i hteo), ali narativ definitivno postoji. Subjekt je interpoliran u realizam koji uključuje svest kao stvarnost. U tom smislu, Debordistička situacija drži da diskurs mora doći iz masa (i niodakle drugde). Sa druge strane, Rajherov stav je da moramo da biramo između Deridinog čitanja i ničeg drugog, do upravo dijalektičke paradigme diskursa. Na sličan način Baudrillard promoviše upotrebu realizma da izazove prevaziđene percepcije seksualnosti. Nego, hteo sam da te pitam za tvoje mišljenje o Džojsovom i Sartrovom izazivanju kulturološke hijerarhije promovisanjem neopatrijarhalne tekstualne teorije (pomoć: predominantni koncept je distinkcija između zatvaranja i otvaranja, jer takva kontekstualizacija predviđa upravo narativnost kao paradoks, ali o tome na drugom mestu, kad se bude pričalo o narativima žanra)? Nadam se da mi nećeš reći da nisi čuo za problematiku, razočarao bih se nakon ovoga što sam do sada pročitao... Gnušam se savremnih filozofa i filozofije uopšte,radujem se unapred razočaranim ateistima kojima je poznat svaki krajičak ultra-ističke međuzavisnosti od poprimljenih senzibiliteta ukupne stvarnosti u konfuziji ciklične žaoke samostalnosti kao presudnog faktora oblikovanja misli. Ja sam za rušenje uzora u toj vrpci teksture sa disproporcionalnim pronicljivim posuđivanjima različitih stavova povodom ništavila uopšte,jer je suština nihilizma ista kad joj promjeniš formu.Sartr sa egzistencijom izjednačenom sa humanizmom,ili Markuze sa povijesti čovjeka kao povijesti njegova potiskivanja,referat Dostojevskog 'kad Bog ne bi postojao,sve bi bilo dozvoljeno',gdje je i Sartr vidio izlazište egzistencijalizma,oponentska prethođenost egzistencije esenciji i ostali bakrači ne idu u korist anti-pregrubjeloj-materijalnoj propagandi u kojoj sam ja učvršćen i iz koje crpim osovinu za dezinformaciju svake vrste,pa ne mora ni da je kompetentno.Što se mene tiče,kad istrošiš zalihe,uvjek se vratiš svojim osnovama i tako produkuješ kritiku na savremeno društvo iz nekog ireverzibilnog aperkata. Bolje je da malo popričamo o anarhizmu,on je varijacija dosluha neuređenosti koji nema svoju svrhu u društvu koje je apolitično i antireligijski,bez bilo kakvog autoriteta,pa i poslodavačkog u ovakvom haosu osamostavljivanja povremenih privatnih stanica buržoaske birokratske planifikacije.Na ono znanje smo ograničeni koje nam dušu čini zdravom,a ne um napregnutim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Отац Јован Кронштатски, тај свети и праведни човек Божији, поредио је човекову душу са оком, оболелим од греха, и због тога неспособним да види духовно сунце.На исти начин можемо да опишемо прогрес нихилистичке болести, која није ништа друго, до усавршена маска греха. Духовни вид људске природе огрезле у грех није здрав, што зна сваки Православни Хришћанин; у овом животу ми све видимо врло замагљено, и само вера и благодат Божија могу да нас исцеле тако, да бисмо у будућем животу опет видели јасно. Први стадијум Нихилизма, Либерализам, рођен је због заблуде прихватања за здраво нашег болесног ока, због погрешног веровања да је оно што приказује оштећени вид - стварни свет; и због одбијања лекара душе, Цркве, чија помоћ није потребна здравом човеку. На другом стадијуму - Реализму - болест, без неопходне неге лекара, почиње да се развија; вид се сужава; удаљени предмети, још одраније опажани "природним" ослабљеним видом прилично магловито, постају потпуно невидљиви; само најближи предмети видљиви су више или мање јасно, и болесник постаје убеђен да остали предмети, просто, не постоје. На трећем стадијуму - Витализму - инфекција доводи до упале; сад се чак и блиски предмети виде слабо и изобличено, почињу халуцинације. На четвртом стадијуму - Нихилизму Уништења - наступа путпуно слепило, болест се распростире на цели организам, следи агонија, затим конвулзије, и смрт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Evo zbog ovakvog nečeg tražim da se uvede neko "Dislike"(ili kako smo imali predloge "Anatema") dogume, šta na ovo reći sem dislike ili eventualno postaviti neki od sledećih Smileya fmqmtx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Opasan je svet kad te vidi srecnog na Putu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Мали Сид Вишоусе легендо, надам се да ћеш наставити писања са посебним освртом на атеисте... Само остани цоол и кидај... prstgore "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука