Jump to content

Sta je Hristu bilo tesko?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hristova zrtva je jos svetija kad se zna da je sam covek doprineo tome da u svetu postoji bol i patnja Hristos sam kaze ako vam neko naudi znajte da je prvo naudio Meni. Kroz bol i smrt je spasitelj prosao kako nikad i nigde coveka ne bi ostavio samog bez da preuzme na samoga Sebe njegov greh i patnju.

Spasitelj je od sada i do veka sa nama i u nama u svemu.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

dragi ajde ako je Hristos imao samo jednu prirodu ljudsku kao sto ti kazes , ajde se i ti preobrazi na  gori Tavor kao On,

cim se Gospod preobrazio onda je sisao sa gore Tavor i receno Mu je da njegove ucenici nisu mogli da iscele decaka , i pored tolikih cuda koje je on cinio nisu mu verovali jos 100 posto zato je rekao iz sazaljenja prema njima,to se odnosilo i na apostole i na ceo narod

berkute nije Hristos dosao na svet zato da oseti kroz kaku covek muku prolazi to nije tacno nego je bio cilj spasavanje ljudi i prirode od smrti zajednicom sa Bogom Ocem posto je svet stvoren iz nebica i bez zajednice sa Bogom ne moze da zivi,padom Adama (koji je trebao da bude Hristos) i sva priroda sa covekom se slobodnom voljom odvaja od zajednice sa Bogom i prirodno je smrtna zato sto je iz nebica, Bog Otac salje Sina svoga u svet koji uzima ljudsku prirodu ne prestajuci da bude Bog da on spasi ljude i prirodu posto jedino covek moze da vrati sebe i prirodu u zajednicu sa Bogom ali covek ne rodjeni po prirodnim zakonima i gresan i sm,rtan covek zato se Hristos ovaplocuje od Svete Djeve Duhom Sveti i Duh ga uvodi u svet i cini ga neprestano Bogom , i Hristos iz ljubavi gine i izvrsava volju Oca i spasava ljude i prirodu dok Duh Sveti sve nas spaja sa Bogom u zajednicu pricescivanjem Hristovim Tajnama posto je jedino tako moguce se spasti u zajednici slobode u ljubavi sa Bogom..i tako Hristos postaje novi Adam...

Подели на овим сајтовима

i nije Hristos se razgnjevio na te ljude eto zato sto je bio ljut pa reko da se izvice na njih ne nego iz sazaljenja na te ljude i ono zlo sto je bilo u njima da iskoreni to iz njih, i to uopste nije greh to je ispravljanje gresnih 

Подели на овим сајтовима

i nije Hristos se razgnjevio na te ljude eto zato sto je bio ljut pa reko da se izvice na njih ne nego iz sazaljenja na te ljude i ono zlo sto je bilo u njima da iskoreni to iz njih, i to uopste nije greh to je ispravljanje gresnih

Koliko ja kao otac viknem na ove moje bebce nikad me nisu shvatali kao opasnog i ljutog.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nije se on plašio smrti. Kada ga ucenici upozoravaju da ne ide u Vitsaidu jer tamo traze da ga ubiju,

On hrabro ostavlja ucenike i sam kreće tamo, te na poziv Apostola Tome - Hajdemo i mi da umremo sa Njim, polaze i ostali.

tu preovladjuje ljudska priroda - Oce ako moze da me zaobidje ova casa

i onda odma posle toga sledi ali neka bude volja Tvoja

Ako moze da me mimoidje časa ova - izgovara sa krvavim graskama znoja (arterije prirodno pucaju od napetosti teskog dusevnog bola koji je dolazio iz znanja o dogadjaju koji će uslediti - čas u koji će ga potpuno odbaciti od sebe svet  i  ljudi sa kojima je želeo jedno postati, odbacuju ga oni koje  beskrajno voli, a  to je ono što njega boli-zbog toga je bio tužan), on ustvari govori Ocu - ako moze da me miomidje ovo, da me svet nekako ne odbaci, ali neka bude volja tvoja (a volja Očeva je da se ispoštuje volja sveta i sveštenika, jer ne zeli da ide protiv volje ljudskog roda, kao ni na samom početku protiv volje Adama i Eve (biblijska imena za to prvo čovečanstvo - naše Praroditelje), kada je mogao da spreči Adama u Edemskom vrtu ali bi morao da mu oduzme slobodnu volju (slobodu), tako i sada iz istog razloga ne čini ništa ni u Getsimanskom vrtu, jer je to  protivno njegovoj volji! Ne čini ništa protivno izboru stvorene prirode (sveta) osim što teši Hristovu ljudsku suštinu (a opisano kako Bog Otac salje andjela, ne da brani Hrista, nego da ga uteši). Ovakvo tumačenje stoji u potpunom skladu sa njegovim prethodnim rečima - Tužna je duša moja do smrti!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

pa Adam kao covek  kome je Bog dao da vlada nad stvorenom prirodom trebao je da zivi u zajednici slobode i ljubavi sa Bogom i na taj nacin da spasi i prirodu stvoreno posto je priroda kao stvorena iz nebica jedino mogla biti spasena covekom koji je u zajednici sa Bogom , i tako je on trebao da bude spasitelj prirode i svih ljudi dalje posto im je Bog rekao da se razmnozavaju i da napune zemlju a posto je on to odbio i hteo je on da bude bog i da priroda bude njemu pokorna on je otpao od zajednice sa Bogom i onda nije vise moglo da dodje u zajednicu sa Bogom zbog smrti koja je usla u ljudsku prirodu i tu je onda Sin Boziji obavio spasenje ljudi i prirode ..nadam se da se objasnio da moze da se razume

Подели на овим сајтовима

I nije sve znao, primer kad se razgnevio na prodavače u jerusalimskom hramu pa ih je isterao napolje.. Ovde vidimo čoveka Hrista, ne Boga koji sve zna

Naravno da ih je domaćin isterao iz svoje (tj. Očeve) kuće i time slikovito pokazao učenicima i vernom narodu da crkva nije trgovina!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

ajoj dragi brate,

znao je stalno Hristos da je Bog i kao Bog sve je znao , pa procitaj tamo gde govori o svom bozanskom dostojanstvu kad kaze kako moze David da ga naziva Gospodom ako on nije Bog, eto tu bas kaze da je Bog i na jos dosta mesta, a za to isterivanje trgovaca napisao sam na drugoj strani vidi..

Подели на овим сајтовима

dragi pogledaj sta ti pises,cas pises da verujes da je zaista Hristos Bog svo vreme pa onda napises ovo "; tek po vaskrsenju Hristos se vraća svojoj božanstvenoj prirodi " 

a jevreji su ocekivali mesiju koji ce da uspostavi carstvo na zemlji tj da on vlada zemljom i da bude kao neki kralj i da ce svi narodi njega slusati i biti sluge njemu i izrailjcima a za to Gospod nije dosao sto i sam kaze 

i jos jednom da zakljucimo Isus Hristos je Bog i nikad nije to prestajao da bude ni onda kad je uzeo na sebe ljudsku prirodu niti nikad stalno je Bog i sve sve zna...

a ti dragi ako se ispovedas kao pravoslavni hriscanin onda slusaj crkvu i sta ona kaze i nemoj ti mudrovati,bratski savet 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...