Jump to content

Московска патријаршија: Истополни бракови би могли довести до пада западне цивилизације

Оцени ову тему

Препоручена порука

Немам појма, али овако одприлике - вероватно је законски лакше да се усвоји дете из иностранства или имају неке погодности...

Мој другар је усвојио једно "домаће" црнче, генијалан клинац.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

РПЦ: Одлука САД о истополним браковима је мењање законом – Божјих и природних закона

51113.jpg

• СТАВ РУСКЕ ЦРКВЕ: „Брак је непролазна појава која је створена од стране Бога и уткана у човекову природу. Брак има одређену природу јер је створен од стране Бога, пре свега, не као правни простор за реализацију права, већ да мушкарац и жена у заједници љубави дају живот деци и васпитавају их“

РУСКА православна црква замолила је све присталице америчког државног устројства да се замисле о последицама одлуке донете у САД о легализацији истополних „бракова“.

„Људи који се одушевљавају „демократијом на амерички начин“ и покушавају да је помире с традиционалним вредностима после овакве одлуке треба добро да се замисле“ – рекао је агенцији Интерфакс шеф Одељења Светог Синода РПЦ за односе цркве и друштва протојереј Всеволод Чапљин.

Он је позвао да се обрати пажња на то какве вредности „покушавају да нам донесу заједно с америчким моделом друштвеног и државног устројства“.

„Могу да вам говоре да не желе да вас терају да прихватите такву безбожничку и грешну ствар као што су истополни „бракови“ – казао је свештеник. – Схватите да заправо желе да вам одузму право да живите у складу с вером, да вам одузму душу, да вам одузму могућност да градите живот вашег друштва и ваше државе у складу са вечним и непроменљивим, Богом даним моралним законима“.

У конкретном случају, Чапљин је највише забринут тиме што садашње америчко руководство покушава да „наметне свој противприродни и постљудски поглед на брак другим земљама“.

Представник Руске цркве је подсетио како је пре неки дан судија Врховног суда САД Ентони Кенеди, који је говорио у име већине судија које су донеле ту одлуку, рекао да истополни парови теже да имају исти такав правни третман према својој заједници као и парови различитих полова. Судија је такође тврдио да се природа брака састоји у следећем: два човека заједно могу да стекну слободе, између осталог, слободу изражавања, приватности и духовности, независно од сексуалне оријентације.

„Такав однос према браку је више него зачуђујући – истакао је Чапљин. – Брак није само правна конструкција, то није само место где се реализују права“.

Он је указао да „брак има одређену природу јер је створен од стране Бога, пре свега, не као правни простор за реализацију права, већ да мушкарац и жена у заједници љубави дају живот деци и васпитавају их“.

„Брак је непролазна појава која је створена од стране Бога и уткана у човекову природу“ – нагласио је Чапљин. – И, како је прецизно приметио православни публициста Сергеј Худијев, покушавати променити га правном одлуком је исто што и покушавати променити таквом одлуком природне законе“.

Врховни суд САД је 26. јуна легализовао истополне бракове у свим државама. Амерички председник Барак Обама подржао је одлуку суда.

http://fakti.org/orthodox-point/svyataya-rus/rpc-odluka-sad-o-istopolnim-brakovima-je-menjanje-zakonom-bozjih-i-prirodnih-zakona

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Зашто људи из САД усвајају децу из иностранства када и у САД има толико деце за усвајање? Бар према ономе што сам нашао на нету, с обзиром на развијеност САД, ситуација није баш ружичаста... Додуше, не знам колико ови подаци говоре, погледао сам само пар сајтова...

http://www.childrensrights.org/issues-resources/foster-care/facts-about-foster-care/

Хоће белу бебу из здраве породице, по могућству плавокосу, како би је подигли као своје дете. Деца за усвајање у САД су углавном друге расе и често у узрасту да памте родитеље од којих су одузета.

Подели на овим сајтовима

Uvek stoji formula...brak-zajednica muskarca i zene,cilj radjanje dece...Niko ne pominje babu i dedu.Ima baba i deda koji su vise u tudjem nego u svom braku.Zamislite da imate 2 oca, 4 dede po ocevima,a ni jednu majku ili babu,to dete je ko siroce...To je sve izopaceno.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Предсједник Одјељења за однесе између Цркве и друштва при Московској патријаршији, протојереј Всеволд Чаплин, сматра да би легализација истополних бракова могла довести до пада западне цивилазицје у наредних педесет година.  

Нисам да се истополне заједнице назову браком, али не видим логику реченог? Ко је хомосексуалацац он је такав, било званичног брака или не. Сигурно да та "легализација" неће повећати број хомосексуалаца. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја се често спрдам, па венчањем називам само црквено венчање, док општинско зовем склапањем уговора, а општинске кумове сведоцима. Јер то то и јесте – уговорена заједница, са правима о заједничкој имовини, обавезама, наслеђивању и сл. А читава помпа око хомосексуалних бракова ми је тим бесмисленија што већина хомосексуалаца (бар такав утисак имам!) уопште нема за идеал једну љубав и заједништво до краја живота, већ се базирају на сексуалним слободама и заједничком састајању и забављању на привременој бази. Тако да ми је бесмисленије зашто део тих ЛГБТ удружења уопште толико инсистира на праву на грађански брак, него прича да ли такве бракове треба дозволити или не.

САД ће бити интересантне због таквих статистика. Ја се искрено надам да ће неки студент социологије или других сродних наука направити једно истраживање у ком ће статистички упоредити колико се годишње склопи и раскине бракова по глави становника неке државе, и колико су од тих бракова истополни, а колико разнополни. Главу дајем да ће већина истополних бракова бити склопљено између жена, а да ће их укупно бити занемарљиво мало.

Уосталом, већ сам у свему овоме видео не знак да ће САД пропасти, него да ће већи број илегалних емиграната, укључујући и Србе који су у САД дошли преко Work&Travel и сличних студентских програма, сада лакше да дође до америчког држављанства. Цена уговореног брака је неколико десетина хиљада долара и тешко је пронаћи жене које су спремне за такве преваре и за то да се изгурају до краја. Са легализованим хомосексуалним браковима, велик број илегалаца ће преко лажних бракова са пријатељима моћи да дође до држављанства и то је додатни проблем са којим ће САД морати да се боре. (А и они који уђу у такав брак, да својима кући објашњавају да то није тако како изгледа.)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...