Jump to content

Видели од Руса: Вртић тражи раздвајање полова, дечаци да уче за мајсторе, девојчице за фризерке

Оцени ову тему

Препоручена порука

Можда је прерано ако ће да уче у вртићу. Ја мислим да је то прерано за децу, без обзира који је језик у питању.

Варате се грдно. Језик се најбоље учи од рођења, и што је човек одраслији, а затим и старији - све теже иде.

С обзиром да смо супруга и ја носиоци различитих језика, распитивали смо се код логопеда: дете до неких 7 година је у стању да учи 5 језика истовремено. Знам за случајеве да су људи учили децу по 3-4 језика, нпр. комбинација отац националности А, мајка националности Б, живе у држави В, и једно од њих је наставник језика Г. И дете са 7 година зна (заиста зна, а не "зна") 3-4 језика.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Zato uče nemački? U dečijem vrtiću trebaju da uče maternji jezik ako već uopšte, sa obzirom da lingvistika danas polazi od pozicije da će deca lakše da nauče strane jezike što bolje znaju svoj maternji jezik. I ako strani jezik, dovoljan je engleski kao današnji međunarodni jezik. Sve ostalo je suvišno, jer što se više uči, manje se dobro nauči.

Такође огромна заблуда што се тиче учења језика, где ствар стоји управо супротно.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Е, не браним ја ове луђаке, да не испадне тако. Ја само не знам што би било коме сметало да деца уче стране језике

Подели на овим сајтовима

Е, не браним ја ове луђаке, да не испадне тако. Ја само не знам што би било коме сметало да деца уче стране језике

Не смета. Ја се слажем с тобом, само ваљда родитељи имају ексклузивно право да одлуче које ће језике деца да уче, све док деца не постану независна, а не неки дебељко из канцеларије. Ако ће већ дебељко све да одлучује, зашто бисмо се онда зауставили на страним језицима? Хајде да пропишемо музичке инструменте које деца морају да свирају, спортове које морају да тренирају и тако до краја.

Подели на овим сајтовима

Zato uče nemački? U dečijem vrtiću trebaju da uče maternji jezik ako već uopšte, sa obzirom da lingvistika danas polazi od pozicije da će deca lakše da nauče strane jezike što bolje znaju svoj maternji jezik. I ako strani jezik, dovoljan je engleski kao današnji međunarodni jezik. Sve ostalo je suvišno, jer što se više uči, manje se dobro nauči.

Ovde u Juznom Tirolu, koji je dvojezicno podrucje, roditelji italijani upisuju decu u nemacki vrtic i obrnuto, nemci u italijanski ... tako da deca do polaska u skolu govore vec 2 jezika ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Оче, слажем се са Вама у потпуности, осим у једном: шта фали деци да уче још један светски језик?

Није што ми је жена Рускиња и што сам ја преводилац. Заправо, моје питање би било исто кад би се радило о било ком другом великом светком језику.

Ne trazi on da se uci ruski; vec da ceo sistem bude dvojezican i da od starta deca rade na ruskom jeziku. A zasto je ruski inferioran u odnosu na engleski; mislim da ne vredi ni objasnjavati; hteli mi to ili ne; ukoliko hocemo da nam se deca usavrsavaju u svetu i budu sposobna da napreduju u poslu morace da znaju engleski kao jezik kojim se govori u poslovnom svetu.

Posle engleskog rekao bih da je u Srbiji najbitniji nemacki jer veliki broj srba zavrsi na nemackom govornom podrucju ; bas kao sto je to u Americi Spanski i tako dalje. Ruski je potreban za nekoliko hiljada srpskih gradjevinara a  i njima ne nesto posebno jer za vrstu posla koji obavljaju dovvoljan je i srpski i razumevanje ruskog.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...