Jump to content

Заједничка православна и католичка литија у Амстердаму

Оцени ову тему

Препоручена порука

Заједничка православна и католичка литија у Амстердаму за пуштање на слободу киднапованих сиријских православних епископа.

Sacramentsprocessie Onze Lieve Vrouwekerk

awvkf4.jpg

wrgnf8.jpg

2nrlfm0.jpg

mry8u1.jpg

Подели на овим сајтовима

A da vas pitam ja nešto zašto su i masoni bili na Litiji?

Nikakvih masona tamo nema ali ima jedan Srbin zato, bez Srba ne može proći ništa u svijetu. Inače nije to jedini takav zajednički pravoslavni i katolički događaj , ovdje se takvi ekumenski susreti organizuju redovno i svake godine po nekoliko puta, tako je to svuda na po zapadnoj Evropi,  evo i druga isto ove godine, zajedničke čestitke za Vasrs - protestantske, katoličke i pravoslavne.

Oecumenische Paasgroet (Antwerpen 2013) - OLV kerk - kathedraal

Uitwisseling van de Paaswensen tussen de Antwerpse Kerken voor/in het portaal van de OLVkerk (kathedraal) met klokgelui

Paasfeest, zondag 31 maart 2013, 8.00u in de morgen.

Organisatie: Antwerpse Raad van Kerken

Bart Paepen, bisschoppelijk vicaris (met bonte jas)

Ds. Hans Neels (vpkb) protestant

Jozef Barzin, deken van Antwerpen

Louis Van Lommel, vicaris generaal bisdom Antwerpen, plebaan van de kathedraal

Ds. Johan Visser (vpkb) protestant

John Van der Dussen, evangelische christenen van Antwerpen

Ds. Kommer Groeneveld, evangelisch gereformeerdde kerk

-- de klokken -- 

Pfr. Dr. Friedhelm voges, Duitstalige protestantse gemeente van Antwerpen

ZEH. Paul Smets, Kanselier 

Vader Andrey Eliseev, Russiche Orthodoxe Kerk

Pastor Gijsbertus Van Hattem, Evangelisch Lutherse kerk

Vader Angelos Kamalidis, Grieks Orthodoxe kerk (met de bisschop van Antwerpen, John Bonny)

Rev. Ann Babb, deacon Anglicaanse kerk,ondervoorzitter Antwerpse Raad van Kerken)

Diaken Jozef Van Glabbeek, voorzitter Antwerpse Raad van Kerken-

De Heer en Mevr. Johan en Manuela Ringelberg-Sturm, Leger des Heils

Ds. Annegera Los, VPKB, Protestantse kerk Antwerpen-Zuid

-- Kan. Hendrik Hoet (RK),

Jos Van Hoof, havenaalmoezenier, directeur Stella Maris (met hoed)

Leo Maeckelberghe, Pinkstergemeente 

samenzang: 'Haec est dies'
Подели на овим сајтовима

Ma nemojte sad vi tu meni nema masonerije, vidi se iz aviona, sve ovo sada bacaneko drugo svetlo na slučaj otmice.

Razmisli ću pa kada dođem do zaključka kako se se i zašto dogodilo javiću vam, mada Golub je u tome bolji po meni, pa golube ako čitaš ovo daj odgovor, šta ova dvojica masona rade na litiji

mry8u1.jpg

Mislim da je sinbolika jasna masoni ispred, a katolici ih prate u stopu. Ko je glavni i predvodnik vidi se. A nemojte mi sada ovo dvojica nisu masoni oni su...... Znamo svi da su masoni

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Odahviing

Masoni nikada ne hodaju po litijama i procesijama, ovi u crnom su akoliti, vidiš da nose svijeće. kad se na vjeronauku predavalo ovo ti si najvjerovatnije bio (ne)opravdano odsutan.

SAKRAMENTALNA hijerarhija

ima svoj izvor u sakramentu svećeničkog reda

i njegovim stupnjevima.
Svećenički red ima sedam stupnjeva -

četiri niža: vratar, lektor, egzorcist i akolit;

i tri viša: đakon, svećenik i biskup.

Od prva četiri stupnja svećeništva, danas su prisutni samo stupnjevi lektora i akolite.
Lektor (od latinske riječi 'lector' = čitatelj, čitač) je osoba koja je primila drugi od četiriju nižih stupnjeva svećeništva. Njegovo je pravo i dužnost čitati čitanja iz Starog zavjeta i apostolskih poslanica (ali ne i Evanđelja) u liturgijskim činima.
Akolit (od grčkih riječi 'a' - skupa + 'keleuthos' - put, staza = 'jednoga puta, pratilac) je pomoćnik viših službenika u liturgiji. On pali svijeće i nosi ih za vrijeme liturgijskih čina, te donosi vino i vodu na oltar.

Đakon (od grčke riječi 'diakonos' = poslužitelj) je osoba prvog od tri viša stupnja svećeničkog reda. Već se u apostolsko doba spominje đakon koji ima dužnost dijeliti milostinju. U prvim stoljećima kršćanstva đakoni upravljaju materijalnim dobrima Crkve, čuvaju sveto posuđe i sveti knjige. U kasnijim se stoljećima opseg njihovih dužnosti proširuje - tako da oni čitaju evanđelje na misi, uz dozvolu biskupa propovijedaju, dijele pričest, a u nekim slučajevima i krštenje. A danas k tome prisustvuju i sakramentu ženidbe.
Svećenik (od latinske riječi 'sacerdos') je u kršćanstvu osoba koja je primila drugi viši stupanj svećeništva čime dobiva i preuzima dužnost i službu posredovanja između Boga i ljudi po uzoru na Krista. Samim ređenjem dobiva moć prinošenja "žrtve Novoga zavjeta" tj. euharistije i dijeljenja ostalih sakramenata, ali ovisno o biskupu i papi.
Biskup (od grčke riječi 'episkopos' = nadzornik nadglednik) jest osoba koja prima najviši stupanj svećeničkog reda. Duhovni je poglavar Crkve na određenom teritoriju koji se zove biskupija ili dijeceza. Više biskupija zajedno tvore crkvenu pokrajinu, a njome upravlja nadbiskup (metropolita); njemu podređeni biskupi nazivaju se sufraganima. U ranom srednjem vijeku biskupe bira lokalna crkvena zajednica, a papa ih potvrđuje, a od XII. stoljeća (nakon borbe za investituru) biskupe imenuje papa osobno na temelju tajno prikupljenog mišljenja lokalne Crkve. Biskupi su u vlasti potpuno ovisni o papi.
U dugom povijesnom razdoblju od VI. stoljeća do II. vatikanskog koncila (1962.-1965.) između viših i nižih stupnjeva postojala je institucija subđakonata, kao priprava na više stupnjeve, koja se ponekad smatrala dijelom sakramentalne hijerarhije.
Osim ovih dviju stvarnih hijerarhija (pravne i sakramentalne) postoji i počasna hijerarhija koju sačinjavaju prelati, kanonici i još neki počasni klerički naslovi.

POČASNI KLERIČKI NASLOVI

Tijekom povijesti Crkve uvriježilo se neke klerike, zbog njihovih službi, počastiti počasnim naslovima imenom i nerijetko materijalnim privilegijama: kanonik, prebendar, monnsinjor, prečasni, prosvijetli, preuzvišeni, preosvećeni, uzoriti.
Kanonik - dolazi od riječi 'kanon' - popis, isprva označava svakog klerika koji je ređenjem uvršten u popis crkvenih osoba. Neki od njih sačinjavali su biskupsko vijeće. Kasnije se tim imenom nazivaju oni klerici koji uz pojedine katedrale ili župne crkve žive zajedno po pravilima sličnima monaškim. Od XII. stoljeća katedralni kanonici tvore kaptol, kao posebno upravno tijelo koje upravlja katedralom, pomaže biskupu u upravljanju biskupijom, te ima isključivo pravo birati novog biskupa, a u odsutnosti biskupovoj ima svu upravnu vlast. Nakon Tridentskog koncila njihova vlast slabi i postaje više-manje samo čast, osim u upravljanju katedralom. Na čelu kanoničkog zbora stoji prepošt ili dekan, zatim slijede dostojanstvenici, a nakon njih naslovni i počasni kanonici. Naslovni kanonici imaju i posebne dužnosti, kao kantor, ceremonist, lektor.
Prebendar - od riječi 'praebere' - dati na upotrebu; je svećenik, posjednik prebende, nadarbine, crkvenog posjeda koji mu je dan na uživanje.

http://www.zupasvmateja.hr/vjera-i-zivot/116-crkvena-hijerarhija

Подели на овим сајтовима

eucharistic_procession_002.jpg

Ti sa svijećama su akoliti, mogi biti obučeni kao ministranti ili ovako u fraku, redengotu i sl.

zavisno od lokalnih običaja.. Akolita znači saputnik, pratioc i pomoćnik sveštenika ili episkopa.. 

Подели на овим сајтовима

ili sam ih pobrkao sa templarima ako budem našao postaviću ovde

Ah, jasno mi je, naravno da si pobrkao, vi te johanite i maltezere stalno brkate s masonima a templari ne postoje već 700 godina, ukinuti su 2. aprila 1312. prošle godine 2.4.2012. bila tačno 700-godišnjica njihovog ukinuća. 

.

Подели на овим сајтовима

Ma nemojte sad vi tu meni nema masonerije, vidi se iz aviona, sve ovo sada bacaneko drugo svetlo na slučaj otmice.

Razmisli ću pa kada dođem do zaključka kako se se i zašto dogodilo javiću vam, mada Golub je u tome bolji po meni, pa golube ako čitaš ovo daj odgovor, šta ova dvojica masona rade na litiji

mry8u1.jpg

Mislim da je sinbolika jasna masoni ispred, a katolici ih prate u stopu. Ko je glavni i predvodnik vidi se. A nemojte mi sada ovo dvojica nisu masoni oni su...... Znamo svi da su masoni

To su akoliti, naravno da su katolici, kakvi masoni. Nego te zbunjuje što su to pripadnici pokreta Opus Dei, kao što sam ja na primer  pripadnik pokreta Fokolara,  pa se oni tako oblače, vidiš valjda krst na tim nosačima sveća.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...