Gordana . Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 У такозваним демократским друштвима постоји један привид, а то је привид слободе. Наравно да народне масе немају баш никаквог утицаја, као ни овде. Како би заобишли лепе зконе, властодршци се користе манипулацијом народа. "Не могу они да се мешају" нпр је потпуно наивно веровање. Могу, само морају да изрежирају оправдање за тако нешто. Томе служе медији. Бомбардују нас предпоставкама, а не чињеницама, и зато је јако опасно формирати сопствено мишљење на основу података који нам се сервирају путем медија. Морамоп остати свесни тога да то НИЈЕ наше мишљење, већ је то мишљење на које су нас навели. Шта о цркви може да нам каже особа која у цркву и не иде? Ја се трудим да моје мишљење буде заиста моје, тако што се трудим да га формирам на основу информација које сам лично искусила, што никако није исто што и лично видела на теве. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Не би било згорег, кад би врла сестра Анастасија (и још понеко са овог форума, а штоно имају пуно разумевања за поносно парадирање сексуалних настраности) стала мало пред огледало...Па зар није и вл. Василије у тој групи сексуално хендикепираних? па откуд сад да се на њега баца дрвље и камење за тај ''ГНУСНИ'' поремећај (или болест, ја лично сматрам да је то болест!), а овамо се за друге има апсолутно разумевање?И шта кад евРОПСКИ чиновници, (са све на челу, врлим немачким настраним министрима, који нам, бајДвеј, траже и промену свести!), ако улетимо у госпођу Јевропу!, буду заискали да се вл. Василије врати на посао, и да небива по евРОПСКИМ законима да се неко шаље у пеМзију само зато што има ''другачију сексуалну оријентацију''... Da li ti razlikujes homoseksualizam i pedofiliju? Drugo, anastasija odobrava drigima da imaju sopstveno seksualno opredeljenje i ne veruje da hriscani treba da iz zlostavljaju; kao sto ni ti ne bi recimo voleo da ti oni zabrane da verujes. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Не би било згорег, кад би врла сестра Анастасија (и још понеко са овог форума, а штоно имају пуно разумевања за поносно парадирање сексуалних настраности) стала мало пред огледало... Па зар није и вл. Василије у тој групи сексуално хендикепираних? па откуд сад да се на њега баца дрвље и камење за тај ''ГНУСНИ'' поремећај (или болест, ја лично сматрам да је то болест!), а овамо се за друге има апсолутно разумевање? И шта кад евРОПСКИ чиновници, (са све на челу, врлим немачким настраним министрима, који нам, бајДвеј, траже и промену свести!), ако улетимо у госпођу Јевропу!, буду заискали да се вл. Василије врати на посао, и да небива по евРОПСКИМ законима да се неко шаље у пеМзију само зато што има ''другачију сексуалну оријентацију''... Ово је намерно мењање теза и прављење Енглезом, које уме јако да нервира саговорника. Прозиваш неког без икаквог разлога. Нигде на свету, не постоји држава која намеће некој верској заједници правила о томе да ли њени представници могу или не могу да буду геј, или било шта друго, или то да мора да се толерише унутар те заједнице ако је неко геј. И Анастасија се убила, као још многи, објашњавајући да је У РЕДУ да нема толеранције (па ни према гејевима) у Цркви али да би требало да буде толеранције у држави јер држава и црква нису исто и не треба да буду. У Цркву људи улазе добровољно и зато може да се тражи од њих да се јавно не понашају у супротности са црквеним учењем, а друштво где ће се родити нико не бира и због тога не треба да се подвргава правилима једне заједнице којој не припада. И сада кад прочитамо твој пост, испада или да ниси никога читао пажљиво или да свесно желиш да нервираш некога тиме што га тераш да се брани због ствари које није рекао и да ти понавља ствари које је већ 100 пута објашњавао. Анастасија and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 I kakve ovo veze ima sa mesanjem drzave u neku versu zajednicu? Gde je bilo gde i naznaka da drzava treba da se mesa u to kako ce neka verska zajednica da funkcionise? Jbt, imamo vec dovoljno problema, ne trebaju nam jos i fiktivni... Како нема? Данас се управља преко медија! Ко је власник медија тај ведри и облачи! свим и свачим! па и верски заједницама... Рецимо, у Америци, кад обичан грађаним на улици види неки догађај, он не верује сопственим очима, него, брже-боље трчи кући да му на телевизији ''саопће'' о чему се, заправо, ту ради! Кад мало боље погледамо, рецимо, наш врли Блиц, је ''пророчко'' гласило... чим почне Блиц да дими, негде се ватра полако потпаљује! Стога, и овај потез-спот ИванаИвановића о компанији званој СПЦ, о знаменитим, а узалудним, клијентима Лазару и Карађорђу... је димљена стрела, која је упућена нигде друго него право у ВЕРСКУ заједницу звана СРПСКА Православна Црква, која је сада сва овака-каквом је слика са облака главом и БРАДОМ простак Иван! и то све од Кнеза Лазара па до данашњих дана... П.С. Промена Свести илити П.П.С. Почетак Промене Свести Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Не би било згорег, кад би врла сестра Анастасија (и још понеко са овог форума, а штоно имају пуно разумевања за поносно парадирање сексуалних настраности) стала мало пред огледало... Па зар није и вл. Василије у тој групи сексуално хендикепираних? па откуд сад да се на њега баца дрвље и камење за тај ''ГНУСНИ'' поремећај (или болест, ја лично сматрам да је то болест!), а овамо се за друге има апсолутно разумевање? И шта кад евРОПСКИ чиновници, (са све на челу, врлим немачким настраним министрима, који нам, бајДвеј, траже и промену свести!), ако улетимо у госпођу Јевропу!, буду заискали да се вл. Василије врати на посао, и да небива по евРОПСКИМ законима да се неко шаље у пеМзију само зато што има ''другачију сексуалну оријентацију''... Ja zaista imam puno razumevanja za njegove sklonosti i uopšte ga ne osuđujem ( samo ako pedofilija nije u pitanju).Ali onda ne može da bude vladika i svešteno lice ako ima te sklonosti i ne popravlja se.Znači ne može i " jare i pare".Ne može crkva nešto zdušno i javno da osuđuje,a sama dozvoljava da u njenim redovima budu takvi i još visoko rangirani.To se zove licemerje, čini mi se.A,on neka kao mirjanin radi to što radi, nemam ništa protiv. Sara", fsa, Andre Williams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Da li ti razlikujes homoseksualizam i pedofiliju? Drugo, anastasija odobrava drigima da imaju sopstveno seksualno opredeljenje i ne veruje da hriscani treba da iz zlostavljaju; kao sto ni ti ne bi recimo voleo da ti oni zabrane da verujes. Да. И мислим да педофили треба да одговарају за злодело које су починили! Ја сам на некој од ранијих тема писао да жалим хомосексуалце јер су болесни, на шта ма је Анастасија напала да их сматрам нижим бићима... На то сам јој рекао, да сматрам да су већина педера бољи људи од мене, закључак сам извео из чињенице, да сам, случајно на послу, упознао двојицу њих, врло добрих људи, али и даље сматрам да су им се побркале неке ствари, заправо, да су болесни људи чим им функција дебелог црева као пробавног органа није (сасвим) јасна... Ја имам других болести, и вероватно сам болеснији од њих, али тим мојим болестима не парадирам, стога сам АПСОЛУТНО против да неко буде злостављан због болести!!! Озбиљно мислим да онај ко удари на ''педера'' је знатно болеснији од истог! Стога и не видим, да треба ударити по епископу Василију због тога што је педер, милости и за њега, као и за сваког коме су се ''побркали лончићи'', али и казна свакоме ако је користио или увлачио неко дете, у те гнусне замене функција појединих органа... Ја никоме нисам држао свећу и не знам, али на снимцима, су се само виделе, две болесне одрасле особе... Нећу да бацим камен ни на кога! поготово не на болесног човека! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Стога и не видим, да треба ударити по епископу Василију због тога што је педер, милости и за њега, Ja ne znam da li ti zaista ne shvataš o čemu se ja ovde ubih od pisanja ili namerno pogrešno shvataš napisano.Ja ne udaram ni na koga, ne smatram da on treba da se kazni ( sem ako pedofilija nije u pitanju), ne smatram da treba da robija, ne smatram da treba da se linčuje, da se mrzi...ali ako crkva osuđuje homoseksualnost kao nezdravu i kao greh,ako ne mari za materijalno( blaga ovog sveta, na šta je Kačavenda para i para utrošio na onaj dvorac od dvora na kome bi mu pozavideli i Rokfeleri), onda ne može da ima dvostruke aršine po tom pitanju.Da nekom godinama i godinama toleriše i ostavlja ga na mestu na kojem je,a s druge strane javno osuđuje parade i homoseksualnost.Znaš kako crkva tada šalje jednu veoma neozbiljnu, konfuznu i licemernu poruku i vernicima i onima koji jedva čekaju da crkva nešto pogreši pa da se okome na nju. Znači još jednom ( da mi ne bi stavljali u usta reči koje nisam izgovorila), nemam ništa protiv Kačavende, neka je čovek homoseksualac koliko mu volja i ne smatram da ga treba kinjiti zbog toga,ali onda molim lepo budi to što jesi, ali van mantije. Mилена КШ and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ja zaista imam puno razumevanja za njegove sklonosti i uopšte ga ne osuđujem ( samo ako pedofilija nije u pitanju).Ali onda ne može da bude vladika i svešteno lice ako ima te sklonosti i ne popravlja se.Znači ne može i " jare i pare".Ne može crkva nešto zdušno i javno da osuđuje,a sama dozvoljava da u njenim redovima budu takvi i još visoko rangirani.To se zove licemerje, čini mi se.A,on neka kao mirjanin radi to što radi, nemam ništa protiv. Колико ми је познато црквени људи и уопште Црква осуђује (здушно и јавно) само то такозвано поносно парадирање тим сексуалним настраностома и поремећајима... а не њихове поремећаје (по мени болести, које се дају контролисати, па и излечити!) "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Осудила је и Качавенду. Ништа лицемерно. Не каже црква да хомосексуалце треба убити или одсечи им руке и ноге. Осудила га је исто колико и параду. Само медији праве атмосферу која тражи линч. Црква није преки суд. А ни инквизиција се више не практикује ни код њих. Дакле медији се директно мешају у рад верске заједнице, захтевом да црква уради...шта? Осуди на хришћанску православну електричну столицу? Зато што је жожда хомосексуалац? Е, тај захтев медија је лицемеран. Овамо их "штите од зле цркве" а онамо тражи главу... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Колико ми је познато црквени људи и уопште Црква осуђује (здушно и јавно) само то такозвано поносно парадирање тим сексуалним настраностома и поремећајима. Pa i da samo to osuđuje, posle Kačavende ne znam kolika prava ima i to da osuđuje,bar ne javno kao do sad, bar ne na neko vreme.Osuđuje i homoseksualnost kao greh,ali ne i čoveka. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Осудила је и Качавенду. Ништа лицемерно. Не каже црква да хомосексуалце треба убити или одсечи им руке и ноге. Осудила га је исто колико и параду. Само медији праве атмосферу која тражи линч. Црква није преки суд. А ни инквизиција се више не практикује ни код њих. Дакле медији се директно мешају у рад верске заједнице, захтевом да црква уради...шта? Осуди на хришћанску православну електричну столицу? Crkva ga je penzioniasala iz zdravstvenih razloga,jer je on to sam tražio.Nije ga osudila niti treba da mu sudi(opet ponavljam osim ako nije tu bilo i pedofilije).I to ga je penzionisala posle sto godina takvog ponašanja.Pitam se da li bi ga i sad uopšte penzionisala da se snimci nisu pojavili na netu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Мислим да случај вл. Василија овде нема нити треба имати икакве везе ЧАСНИМ кнезом Лазаром, којег је ИИ на првом месту турио у одвратни спот о СПЦ! па повезао са педофилима и хомосексуалцима! То је оно што ђаво мајсторски ради кад намерно меша Лазара и педофиле! даклеМ почео је рад на промени свести код Срба са бркањем светиње, истине и лажи! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 П.С. Промена Свести илити П.П.С. Почетак Промене Свести Kamo srece da se promeni svest Srbije i svest ljudi u Srbiji... ali to ce tesko da se desi... desice se sigurno i ja se tome nadam ali realan sam dovoljno da znam da ce taj proces da traje mnoooogo dugo. Samo strpljenja... али и даље сматрам да су им се побркале неке ствари, заправо, да су болесни људи чим им функција дебелог црева као пробавног органа није (сасвим) јасна... Ja sam sreo poprilican broj pravoslavaca kojima funckija jetre nije bas sasvim jasna... a njih cak ima visestruko vise od pedera. Objasni mi, zasto se ne dizu hajke na te ljude? Oni sa ponosom nose svoje ciroze i visoko dizu svaku sledecu casicu... paradiraju svoju bolest po ulicama odbijajuci se od bandera na putu do kuce... Zasto njih niko ne bije zbog toga? Pitam se... i pitacu se jos dugo (ne pitam tebe, ovo je vise retoricko pitanje) Мислим да случај вл. Василија овде нема нити треба имати икакве везе ЧАСНИМ кнезом Лазаром, којег је ИИ на првом месту турио у одвратни спот о СПЦ! Sta si se uvatio za Lazara pa za Lazara? Jesi ti pogledao spot uopste? Trebalo je da ga pogledas jer bi video da je Ivanovic rekao kako je "Knez Lazar redovan korisnik usluga Srpske Pravoslavne crkve" aj leba ti, objasni mi sta tu nije tacno? Sta je tu uvredljivo? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ако пажљиво читамо... ако има таквих а надам се да има - јер ваљда нам је циљ конструктивно учешће у причи .. или сам ја ипак мало више наиван .. Поменуло се стање са Васељенским Патријархом, који по дифолту полаже рачуне Турској обавештајној служби а човек из исте , дакле агент, је овлашћен да слуша сваки разговор Патријархов, да прочита сваки спис који овај прочита, или напише и тек кад он то одобри онда то одлази у етар ... Ми као да смо заборавили време ''свештеничког удружења'' које је било потпуно ИЗНАД САБОРА СПЦ, ИЗНАД СИНОДА... Па ..ајде што су то заборавили пуританци који не живе у овој јадној земљи .. али како то заборависмо ми који и даље овд есвакодневно гледамо да се мало тога променило ... Да ли схватамо да је поменути Качавенда .. био све ове године далеко ''изнад'' Сабора .. Да ли је то толико тешко било прочитати из стања на терену .. и да ли контамо да Качавенда није само он лично, него цела апаратура која га је држала ту где је био, која га је ту инсталирала (баш таквог какав јесте..), и да он као такав и није толико зла нанео Цркви колико је могао .. А с друге стране, Сабор - дакле СПЦ, је успела да се на крају с ањим избори .. да га смени .. признајмо ипак то ... са најмањом могућом дозом скандала која је такође могла да се одигра .. Али ако нећемо да видимо, онда .. то је друга ствар .. А да не помињемо неке ...које и даље нико нити помиње нити сме да помене .. а сутра ће неко рећи - ''ма то медији помињу деценијама..'' није тачно ..''Служба'' кад неког пусти на лед .. тек тад креће оркестрација ... Зато имајмо свест о Цркви онаква каква је она од Бога дата и све ћемо видети како је .. али матица је јака ... Gordana ., Mилена КШ and zuti car је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ако пажљиво читамо... ако има таквих а надам се да има - јер ваљда нам је циљ конструктивно учешће у причи .. или сам ја ипак мало више наиван .. Поменуло се стање са Васељенским Патријархом, који по дифолту полаже рачуне Турској обавештајној служби а човек из исте , дакле агент, је овлашћен да слуша сваки разговор Патријархов, да прочита сваки спис који овај прочита, или напише и тек кад он то одобри онда то одлази у етар ... Ми као да смо заборавили време ''свештеничког удружења'' које је било потпуно ИЗНАД САБОРА СПЦ, ИЗНАД СИНОДА... Па ..ајде што су то заборавили пуританци који не живе у овој јадној земљи .. али како то заборависмо ми који и даље овд есвакодневно гледамо да се мало тога променило ... Да ли схватамо да је поменути Качавенда .. био све ове године далеко ''изнад'' Сабора .. Да ли је то толико тешко било прочитати из стања на терену .. и да ли контамо да Качавенда није само он лично, него цела апаратура која га је држала ту где је био, која га је ту инсталирала (баш таквог какав јесте..), и да он као такав и није толико зла нанео Цркви колико је могао .. А с друге стране, Сабор - дакле СПЦ, је успела да се на крају с ањим избори .. да га смени .. признајмо ипак то ... са најмањом могућом дозом скандала која је такође могла да се одигра .. Али ако нећемо да видимо, онда .. то је друга ствар .. А да не помињемо неке ...које и даље нико нити помиње нити сме да помене .. а сутра ће неко рећи - ''ма то медији помињу деценијама..'' није тачно ..''Служба'' кад неког пусти на лед .. тек тад креће оркестрација ... Зато имајмо свест о Цркви онаква каква је она од Бога дата и све ћемо видети како је .. али матица је јака ... Па то сам хтео да чујем, конретан став од неког зашто је све овако, ако добро схватам, сматрате/ сматраш да су СПЦ у принципу везане руке? Могуће, не могу ништа о томе да кажем, пошто нисам довољно упућен у такве прилике... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука