Jump to content

Crtaći su u pitanju i jedno dete koje mi sutra dolazi u goste

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gluposti. Odrastao sam na crtacima i SF filmovima, i ne samo da mi nisu smetali na bilo koji nacin, nego sasvim slobodno mogu da kazem da su me Bozjim promislom sacuvali od nepismenosti i zastranjenja u kic i sund.

I niko mi nije tumacio crtace... confused

Глупост никако није.  Ово је твој дечији став у односу на цртане филмове, то је нешто сасвим друго. И ја волим дечије филмове и цртаће из мог детињства, гледано из те, дечије перспективе. Али не причам о емоцији из тог доба.

Ипак, цртане филмове праве одрасли људи, а не деца и у њих убацују разне садржаје којим желе да формирају дечију психу и ставове тог детета када одрасте. Е сад, ко ће и чему да учи нашу децу и на које начине да утиче на васпитање нашег детета никако не треба и не сме да прође без надзора и тумачења које је неопходно којим год садржајима да излажемо дете.

Илустрације ради, размисли о садржајима за децу који промовишу магију, вештичарство, бунтовништво, хомосексуалне односе, решавање проблема насиљем и слично. Има их колико хоћеш и нећеш.

А против неписмености се иде у школу, па и ту родитељи треба да воде рачуна ко и чему учи његово дете. laie_14

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Глупост никако није.  Ово је твој дечији став у односу на цртане филмове, то је нешто сасвим друго. И ја волим дечије филмове и цртаће из мог детињства, гледано из те, дечије перспективе. Али не причам о емоцији из тог доба.

Ипак, цртане филмове праве одрасли људи, а не деца и у њих убацују разне садржаје којим желе да формирају дечију психу и ставове тог детета када одрасте. Е сад, ко ће и чему да учи нашу децу и на које начине да утиче на васпитање нашег детета никако не треба и не сме да прође без надзора и тумачења које је неопходно којим год садржајима да излажемо дете.

Илустрације ради, размисли о садржајима за децу који промовишу магију, вештичарство, бунтовништво, хомосексуалне односе, решавање проблема насиљем и слично. Има их колико хоћеш и нећеш.

А против неписмености се иде у школу, па и ту родитељи треба да воде рачуна ко и чему учи његово дете. laie_14

Pazi kad ne poznajem nijednog coveka - a znam puno izvrsnih ljudi - koji je kao mali gledao crtace tako da mu ih neko tumaci.

Kad deca nesto pitaju sama, to je vec drugo, ali ovako - da se stariji namece kao nekakav tumac, to nisam jos nigde video...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...