zuti car Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Pusti dete da se igra, kupi taj plastelin i bojice ali nikako nemoj da zaboravis neki autic ili neku transformers akcionu figuru, vidi kakve andjame su sad u modi. Moj brat je pre dve godine ludeo za nekakvim "gormitima" sta god to bilo i znam da je moglo da kupi na svakom kiosku za stotinak dinara. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 И јави нам како си прошла! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Ма, данашња деца уопште не гледају оно што смо гледали ми - два пута дневно цртани од по десетак минута и то је то. Они данас имају компјутере и ТВ канале само са цртаним филмовима. То дете има 6 година и сигурно већ има омиљени цртани, ТВ канал, играчку, има изграђен укус :0104cheesy: да тако кажем, има своје навике... Моја деца су, кад су биле бебе, гледале Baby TV https://www.babytv.com/, у ствари, млађа је још увек беба, али није заинтересована. Сада старија гледа "Минимакс канал" http://www.minimaxcz.tv/ То је Мађарска ТВ станица само са цртаним филмовима, а цео канал је на нашем језику и имаш супер цртаћа и сигурно су сви БЕЗБЕДНИ Е, сад, имаш и канал "Ултра" и "МиниУлтра" (овај је мало блажи), који, на жалост, многа деца гледају, посебно дечаци. Не бих ти их никако препоручила, јер, без обзира што има по неки нормалан цртани, има доста оних који су препуни насиља (дете коље родитеље, да, да...) и разноразних глупости... Тако да знаш, ако ти тражи - не пуштај! Све ове канале имам на СББ кабловској, а могу се гледати и преко интернета. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Сад морам да журим па не могу прописно да вас удавим на тему цртаних филмова. Деци то уопште није потребно, најбоље је избећи кад год је могуће. На том узрасту упијају све као апсолутну истину и формирају животне ставове. А у цртаћима их има на претек...накарадних. Не само очигледно насиље већ и многе друге ствари, које нису видљиве на први поглед. Ако дете гледа цртане филмове, то треба да је обавезно у друштву одрасле особе која паралелно тумачи да ли је лик добро поступио или не...тако дете не прима здраво за готово све што се емитује преко екрана и уз то и ми научимо чему нашу децу уче путем цртаних филмова. Да се не заваравамо, то праве тимови стручњака са јасном идејом каква ће бити порука. Дакле, ни мало безазлено. Много је боље умесити тесто па дати клинцу да ваја, фарбати макароне па зидати кућицу, или га упутити да вам помаже шта год ви радили. Дечак од 6 година је већ прави мали човек. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 @, jel ti nas zezaš malo ? :D na temi muzika koju slušam samo su numere iz crtanih filmova ? :D o čemu se radi ovde ? :D није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Dan sa malim Ž je bio pravo iznanadjenje. Skoro da sam se zaprepastila od čuda... Sedeli smo na terasi, pričali o crtaćima i devojčicama .smesko. . Onda je dečak počeo da me pita o biljkama koje gajim u dvorištu svoje vikendice. Ja sam pričala i pričala, samo volim da pričam i konačno se našao neko da me sluša, zlatno dete .smesko. . Brali smo jegode, šišali travu. Pogledali jednu epizodu Majstora Boba. Taj crtać je bio pun pogodak. Ne znam šta sam ja očekivala, verovatno neko razmaženo i dosadno dete koje samo plače, zove Mamu i hoće da ide kući. E, takva sam ja bila. Ovo dete je pravo iznanadjenje. Hvala svima na pomoći, svaka pomoć je uvek dobrodošla, grouphug1 Želala sam samo da podelim svoje oduševljenje ovom mladom i darovitom ličnošću koja će porasti u nešto dobro i plemenito srcee obi-wan, Лидија Миленковић, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 jel ti nas zezaš malo ? na temi muzika koju slušam samo su numere iz crtanih filmova ? o čemu se radi ovde ? Ne zezam se, ja stvarno nisam normalna. bliss jeeee Obožavam muziku iz crtaća. Odavno je nisam slušala i mnogo mi nedostaje. Sve ostalo mi je užasno dosadilo, a volim i ostale žanrove. Sara" and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Želala sam samo da podelim svoje oduševljenje ovom mladom i darovitom ličnošću koja će porasti u nešto dobro i plemenito divno !!!!!!!!!!!! Arsenija and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Mironosica:"O čemu se radi ovde gringrin ?" Lara: "Otkud ja na forumu? Slučajno? Namam pojma. Malo pre početka velikog posta sam slomila naočare.pa sam počela da tražim audio zapis Svetog pisma. A sad evo dobijam savete kako da animiram decu. " algabacaju Лидија Миленковић, Sara" and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Želala sam samo da podelim svoje oduševljenje ovom mladom i darovitom ličnošću koja će porasti u nešto dobro i plemenito srcee Tako su misli i za mene dok sam bio u tom dobu... a onda su krenule malje! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Руски цртани "Маша и медвед", о ком се овде много говорило, нема много речи, па је разумљив и без превода, а изузетно је леп obi-wan, Arsenija, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Pogledali jednu epizodu Majstora Boba.Taj crtać je bio pun pogodak. Kazem ti ja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Ако дете гледа цртане филмове, то треба да је обавезно у друштву одрасле особе која паралелно тумачи да ли је лик добро поступио или не... Gluposti. Odrastao sam na crtacima i SF filmovima, i ne samo da mi nisu smetali na bilo koji nacin, nego sasvim slobodno mogu da kazem da su me Bozjim promislom sacuvali od nepismenosti i zastranjenja u kic i sund. I niko mi nije tumacio crtace... confused drvce је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 глобални модератор ЖРУ Оби-Ван Кеноби(Бен Кеноби) Оби-Ван Кеноби у „Новој нади” Положај/Ранг Падаван, Џедај витез, Џедај учитељ Планета Непознато Врста Човек Пол Мушки Висина 1.79 m Припадност Џедај, Галактичка Република, Алијанса побуњеник Sara" је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Е, лако је теби, Оби. Погледај свој ранг и остале карактеристике, е... :bla: Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука