Jump to content

Ручни радови

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хеклање је техника прављења тканине од конца или вунице. Хеклање и плетење свакако представља део наше традиције. Данас већина младих жена сматра хеклање превазиђеним и самим тим се губи и наша традиција и наслеђе....Шта ви мислите о томе?

http://heklanje.files.wordpress.com/2007/12/heklani_stolnjak_85x120_detalj1.jpg

Подели на овим сајтовима

Кад сам била мала, баба ме учила нешто мало да хеклам и везем... Ништа сад од тога не знам, али бих волела да поново научим. Мени је то интересантно, зато што неку ствар лако можеш да промениш ако од вунице исхеклаш неки цветић, па додаш као детаљ... Свиђају ми се и хеклане блузице, оне скроз једноставне, рупичасте, које могу да се носе преко мајце на бретеле... Имам доста идеја, само ми треба занат!  facenew22222222 Интересантна ми је и она техника везивања чворића, тзв. макраме. Нађем неку такву наруквицу или каиш, расплетем један крај и онда провалим како се прави... Имам "кликер" за такве ствари  :cheesy2:

"С точке сваке погледај човјека, како хоћеш суди о човјеку - тајна чојку човјек је највиша. Твар је Творца човјек изабрана!"

Подели на овим сајтовима

Волим и хеклане ташне, ух, пустиш машти на вољу, па распалиш по бојама!!! Слобооодаааа! Једино што треба је доста стрпљења facenew22222222

"С точке сваке погледај човјека, како хоћеш суди о човјеку - тајна чојку човјек је највиша. Твар је Творца човјек изабрана!"

Подели на овим сајтовима

Zaista volim da se bavim heklanjem, i Bog mi je dao da u tome imam poprilično uspjeha. S druge strane ne volim hekleraj po namještaju, i onda sam uhvatila sebe kako heklam i slažem na gomilu, i prestala sam. U mom slučaju to je takav odmor za mozak i dušu, ali poslije ne znam šta bih s tim uradila.

• Волим 1

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Кад сам била мала, баба ме учила нешто мало да хеклам и везем... Ништа сад од тога не знам, али бих волела да поново научим. Мени је то интересантно, зато што неку ствар лако можеш да промениш ако од вунице исхеклаш неки цветић, па додаш као детаљ... Свиђају ми се и хеклане блузице, оне скроз једноставне, рупичасте, које могу да се носе преко мајце на бретеле... Имам доста идеја, само ми треба занат!  0442_feel Интересантна ми је и она техника везивања чворића, тзв. макраме. Нађем неку такву наруквицу или каиш, расплетем један крај и онда провалим како се прави... Имам "кликер" за такве ствари  bendoff

Наравно, хеклање нису само миљеи, може бити јако практично. Изненадили би се колико и мушкараца знају да хеклају  dada поготово је лепо исхеклати мале детаљчиће. Ја сам почела да хеклам тек пре неку годину. када сам остала трудна па на одржавању полако...Све је ствар вежбе. mense0198626478946378946
Подели на овим сајтовима

Zaista volim da se bavim heklanjem, i Bog mi je dao da u tome imam poprilično uspjeha. S druge strane ne volim hekleraj po namještaju, i onda sam uhvatila sebe kako heklam i slažem na gomilu, i prestala sam. U mom slučaju to je takav odmor za mozak i dušu, ali poslije ne znam šta bih s tim uradila.

ОСТАЋЕ ТВОЈИМ ПОТОМЦИМА!!!!И ја нисам за стављање по намештајима. Доста малдих сматра да је то глупо и превазиђено,да је хеклање само за баке... али заправо може бити јако практично. Видите, да се чак могу и завесе хеклати!!!
Подели на овим сајтовима

дефинитивно хеклање није само о миљејима.

Ја стално хеклам, за бебца сам исхеклала у претходних месец дана, јакницу, играчкице, за нас у комплету капе, сви се одушевљавају кад виде да носимо исте капе 0442_feel

Ако вас интересује могу да поставим пар слика...

Подели на овим сајтовима

Ни ја не волим да се то трпа на све што има слику и тон али има места у кући где се свакако може ставити....а и хеклање не подразумева само хеклање миљеа него има толико ствари....блуѕе, ѕавесе, столњаци. Мени је лично то једна разонода, развијаш брзину руку између осталог  kriminalac

Подели на овим сајтовима

Овакав  столњак  ја  имам, радила  га  је  моја  свекрва.Уплете се око килограм конца најмање

у њега.

http://heklanje.files.wordpress.com/2007/12/heklani_stolnjak_85x120_detalj1.jpg

Мајка  ми је  оставила  хеклане  завесе.То је прелепо. Али радила их је 3 месеца, ја их само чувам

сада, не качим их.

Све ми нешто жао да их чађ од грејања нагриза зими.

Подели на овим сајтовима

Ево једна шема, сад сам нашла на нету

Постављена слика

Постављена слика

Извор:

http://www.favecrafts.com/Crochet-for-Kids/Vintage-Rose-Crochet-Hat#

Не радим такве, ал ме мрзи да цртам, фотографишем...

Погледаћу да ли има још на нету шема које могу да се користе без познавања језика

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Eво мојих играчкица, лако се раде.

Ево искуцаћу шему за звечкицу:

Користила сам вуницу, и иглу 1,5мм

Урадир 2 ланчића, и на први(онај даљи од игле урадиш 6 стубића без навијутка.

Други ред на сваки стубић(обележаваћу га као ст.) по 2 стубића (12)

3 ред, ст. на ст., 2ст на ст (18)

4. ред, (2х) ст. на ст., 2 ст. на ст.(24)

У суштину сваки ред повећаваш за 6 стубића

следећих 10 редова иде се ст. на ст., тј. нема повећавања

Купиш киндер јаје, поједеш чоколаду, играчкицу ставиш као украс, а жуто јаје напуниш са мало пиринча да звецка и пробаш да убациш у своје хеклано ремек дело...

Ако је превише уско, одплети до 4. реда па рашири за још 6 стубића

кад се намести, ако је хеклерај захватио цело јаје, онда сужавати:

- 2х ст. у ст., ст преко 2ст.(18)

- ст у ст, ст преко 2ст(12)

после тога ићи само равно по 12 стубића у сваки ред, док се не добије жељена дужина, код мене је око 7цм, дршка.

у дршку се убаце крпице или слично

последњи ред: ст. преко 2ст (6).Завршити и увући конац.

Ваљда је довољно јасно.

Уживајте у  0102_laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt='isus-sinai' /> !

Подели на овим сајтовима

Оооооооооо, мајчице  драга  како  су  савршене...

Не садрже лоше  материје, рађене  с  љубављу...

То  је  оно  право...мајка  је  то... isus-sinai 0102_laugh 0102_laugh

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...