marina Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 http://www.mreze.rs/heklane_zavese.php завесице.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 А види тек ово... Имала сам негде и фотку хекланог сунцобрана... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 У суштини мени хеклање не представља нешто тешко, све се углавном своди на стубиће, коцкице и ланчиће. Били би лепо да ми форумашице оснујемо хекл-клуб 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Eво мојих играчкица, лако се раде. Ево искуцаћу шему за звечкицу: Користила сам вуницу, и иглу 1,5мм Урадир 2 ланчића, и на први(онај даљи од игле урадиш 6 стубића без навијутка. Други ред на сваки стубић(обележаваћу га као ст.) по 2 стубића (12) 3 ред, ст. на ст., 2ст на ст (18) 4. ред, (2х) ст. на ст., 2 ст. на ст.(24) У суштину сваки ред повећаваш за 6 стубића следећих 10 редова иде се ст. на ст., тј. нема повећавања Купиш киндер јаје, поједеш чоколаду, играчкицу ставиш као украс, а жуто јаје напуниш са мало пиринча да звецка и пробаш да убациш у своје хеклано ремек дело... Ако је превише уско, одплети до 4. реда па рашири за још 6 стубића кад се намести, ако је хеклерај захватио цело јаје, онда сужавати: - 2х ст. у ст., ст преко 2ст.(18) - ст у ст, ст преко 2ст(12) после тога ићи само равно по 12 стубића у сваки ред, док се не добије жељена дужина, код мене је око 7цм, дршка. у дршку се убаце крпице или слично последњи ред: ст. преко 2ст (6).Завршити и увући конац. Ваљда је довољно јасно. Уживајте у 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> ! Super!!! "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 А види тек ово... Имала сам негде и фотку хекланог сунцобрана... Može li se negdje nabaviti šema za ove lepezice. Drage moje vidim da ste mi vrijedne. 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Može li se negdje nabaviti šema za ove lepezice. Драга Владислава, ако будем нашла шему, поставићу... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Мени се капе толико свиђају да сам одмах почела да хеклам...уопште није тешко, а заиста је прелепо!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Ево још пар капа: http://verstrickt.blogger.de/getfile?name=crochet+hat+elastico и http://verstrickt.blogger.de/getfile?name=crochet+hat+sara Fotina444 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dziljana Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Да наставим овде представљање... :cheesy: волим све ручне радове, доста сам их испробала, савладала али нисам баш претерано вешта, требало би то радити чешће да се добије на брзини. Ако успем поставићу неке слике шта сам радила. Иначе ове капе су прелепе, а играчкице одузимају дах. Свака част! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Октобар 10, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2010 Ево још једна идејица ако нам не смета... Пошто долази хладно време па да вам не буде 1000000001010 хеклајте шалове.. Узмете дебљу вуницу(које год хоћете дебљина, слобода је ваша), дебљу иглу(3,4,5,6цм), ја највише користим 4 и 6цм. Урадите ланчић да буде колико желите да вам буде широк шал, тј. мало више пошто се обично после скупи... Коју ћете шему то исто можете сами да бирате, пун бод, или коцкице које сви користе за миљеје или комбиновати нешто треће. Ево пар једноставних идеја које сам нашла на нету: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рончица Написано Октобар 10, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2010 Јооој, колико су лепи шал и капа! Морам да научим да хеклам! "С точке сваке погледај човјека, како хоћеш суди о човјеку - тајна чојку човјек је највиша. Твар је Творца човјек изабрана!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Ево још једна идејица ако нам не смета... Пошто долази хладно време па да вам не буде 0110_hahaha хеклајте шалове.. Узмете дебљу вуницу(које год хоћете дебљина, слобода је ваша), дебљу иглу(3,4,5,6цм), ја највише користим 4 и 6цм. Урадите ланчић да буде колико желите да вам буде широк шал, тј. мало више пошто се обично после скупи... Коју ћете шему то исто можете сами да бирате, пун бод, или коцкице које сви користе за миљеје или комбиновати нешто треће. Ево пар једноставних идеја које сам нашла на нету: Цветићи као украс су заиста дивни!!!нису много ни тешки да се ураде...Исто су лепе и хеклане хаљине!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Može li se negdje nabaviti šema za ove lepezice. Драга Владислава, ако будем нашла шему, поставићу... 0110_hahaha Hvaaala! Ovo ću nekako odštampati i dati svojoj mami, trenutno nemam vremena da sam nešto uradim iako rado radim ručne radove. Baš me briga što nije moderno baviti se heklanjem, mnogo je zdravo, opušta, a i korisno. 319.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='oleeeee' /> "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Зависи да ли је превазиђено. Сви се одушеве када вид лепу хеклану блузу..неке имитације се чак и продају од стране браће Кинеза...Мислим да је паметна она...што више знаш више и вредиш, тако да...није ли лепо када сам нешто можеш да направиш и да то буде и лепо и корисно!!!!Само напред на хеклање!!! 0110_hahaha oleeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Tako je! Samo još da organizujemo vrijeme i naprijed! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука