Jump to content

Ручни радови

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Најпре да ти се захвалим на одговору, hvala

а  рад ти је  прелеп.

Волела бих да урадим баш ове наставке за рукаве,или обрубе око врата,

које си ти укомпоновала на венчаници.

А и капе су ми занимљиве, па можеш слободно да оставиш линкове, јер има ко да ми

преведе. navijanje

0202_238.gif' class='bbc_emoticon' alt='navijanje' /> navijanje

Те додатке сам сама смислила(сем огрлице, за то имам шему). Иначе стално правим капе(то ми је некако најлакше). Пробаћу да нацртам шему за капу, можда ти пошаљем на пп за пар дана, али ништа не обећавам...И обруби су направљени на исти начин...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Најпре да ти се захвалим на одговору, hvala

а  рад ти је  прелеп.

Волела бих да урадим баш ове наставке за рукаве,или обрубе око врата,

које си ти укомпоновала на венчаници.

А и капе су ми занимљиве, па можеш слободно да оставиш линкове, јер има ко да ми

преведе. clap

clap.gif' class='bbc_emoticon' alt='clapc' /> iron2ljuba

Те додатке сам сама смислила(сем огрлице, за то имам шему). Иначе стално правим капе(то ми је некако најлакше). Пробаћу да нацртам шему за капу, можда ти пошаљем на пп за пар дана, али ништа не обећавам...И обруби су направљени на исти начин...

Нема потребе за журбом, све је у реду,ако и кад шта стигнеш,хвала ти на љубазном

одзиву, и ево за поздрав, нејлепше сличице

са нашег Форума- Bogorodicaaaaaa

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Тек сад наиђох на ову тему, гдје се како видим много штошта издешавало, Машо твоју вјенчаницу сам видјела на некој од тема, и стварно ме је одушевила, прелијепо си изгледала у њој, Ивана и твоја је вјенчаница заиста сјајна, а поготово чињеница да си ја сама радила - свака част. Видим ово твоје хеклање, заиста је феноменално, као дијете и дјевојка много сам хеклала, имам хрпу тога, и добро ми је ишло, али некако не знам шта ћу са свим тим. Скоро сам ишла у једну продавницу гдје се продају ручни радови, и запањила се колико коштају најпростији столњаци, по 300КМ, а рад једноставан да једноставнији не може да буде, али ваљда се жене тиме данас мање баве, па цијене напуцане. А пожељела сам мало да се вратим ручном раду, то тако смирује. Можда неки гоблен, размишљам да урадим Тајну вечеру и поклоним мами, ако будем вриједна можда урадим и Вилерову форму, још размишљам  heaven

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

маши, имам једно глупо питање:

шта се ради после са таквим венчаницама и оном кошуљицом - јел се ставе негде да труну или могу и да се носе као кућне хаљине или имају неку другу практичну примену?

немој погрешно да ме схватиш, тотално сам неупућен ...

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, ја сам такву и купила да бих могла и касније да је носим.

Каква црна кућна хаљина, нећемо понижавати овај ручни рад.

Носићу је најнормалније, напољу наравно.

Практична сам жена joooj

Подели на овим сајтовима

Sestre moje,lijepe su vam vjenčanice nema šta i ostali radovi što vidjeh ovde.

Ja znam heklati,plesti,vesti,pa za potrebu i presti,ali ništa ne radim zadnjih godina(vrlo malo).

Jedino što često radim krpim čarape djeci i tako nešto ručno prepravljam...  :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Цитат

Sestre moje,lijepe su vam vjenčanice nema šta i ostali radovi što vidjeh ovde.

Ja znam heklati,plesti,vesti,pa za potrebu i presti,ali ništa ne radim zadnjih godina(vrlo malo).

Jedino što često radim krpim čarape djeci i tako nešto ručno prepravljam...  :0104cheesy:

Хвала  ти  сејо  пуно  на  похвалама,

у  моје  име, а  знам  да се  ће  и  остале  сестре

јавити  када  стигну.

Подели на овим сајтовима

Прелијепо Ивана.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  Цитат

Није то лако овако преко нета...можда за почетак пробај да идеш правом линијом...ништа компликовано и да имаш краћи конац да се не запетљава кад га провлачиш...пробај да везеш крстиће, то је био мој први вез и то на платну са рупицама...како се зваше... greengrin

smej.gif

platno sa rupicama se zvalo REAKRIL i vezle su se pokrstice ili krstici...to me moja mama naucila negdje u 6 razredu osnovne skole,poslije su na red dosli crtani gobleni,pa pletenje,a na kraju i heklanje.Nije da se hvalim,ali to sve znam da radim,samo sto sad imam jako malo vremena za rucni rad-uz muza i cetvoro djeca tesko mogu sta da uradim...po tom pitanju

apel.png

Подели на овим сајтовима

Ja šijem, vezem, štrikam, tkam... heklanje i čipkanje tek učim. Zašto ne bi organizovale neka okupljanja gde bi mogle da pokažemo jedna drugoj cake? Ja gomilu stvari naučim iz knjiga ali mi ipak, posebno kada je nova tehnika u pitanju, mnogo znači i da vidim uživo kako se šta radi...

Teodora

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Evo linka gdje se mogu naći šeme za heklanje, nije neki veliki izbor, ali ima simpatičnih stvari: http://kucnobiljeirucniradovi.blogger.ba/arhiva/2008/11

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...