Jump to content

Ручни радови

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovih dana nesto razmisljam o rucnom radu. Prava je steta sto nas se sve manje time bavi danas. Nema se vremena verovatno... a cemu toliki trud kad u kineskim radnjama moze da se nadje sve sto treba i to vrlo jeftino.

No ja bih volela da naucim nesto da napravim svojim rukama.. Za sada umem samo da pletem  confused Evo ja sam dala ideju o cemu bi smo mogle da povedemo korisnu pricu, a ako neka medju vama ume da, na primer, sije, veze, hekla... ili bilo sta drugo... mogla bi da nam odrzi neki kraci kurs kako da bar pocnemo.

Na kraju krajeva, kako vi mislite da se ja udam ako ne umem muzu da sasijem kosulju ili da ispletem carape? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif

Ima li zainteresovanih za temu ili da odem do kineza? spam

Подели на овим сајтовима

• Гости

Svaka cast za temu! klapklap

Ja znam rucno nesto da okrpim,da usijem dugme i tako.Kad sam bila mala baka me je ucila da sijem na masini.Ali,ne znam sve.Moracu da teram tatu,kad bude dokon da me uci.Posto on zna da sije,ali retko to radi.

A volela bih da naucim da heklam.

Подели на овим сајтовима

Ja imam masinu za sivenje koju ne umem ni da ukljucim  0913_sport A volela bih sebi nesto da sasijem pa makar i pogresila, ali da znam da sam ja sasila.

I ja bih volela da heklam. Jednom davno mi je doslo na ideju da naucim da heklam, pa da onda razlicite motive isheklam i prisijem, recimo, uz peskire, kao cipka... ili uz zavese, i tako... al` od ideje nema realizacije 0442_feel

Hajde zene, dame, devojke... zna li koja nesto da radi?

Подели на овим сајтовима

Паааа...радила сам много тога раније али сада ево уместо да нешто радим у рукама...ја фино висим по форумима.. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' />

А волела сам ручне радове, и то много...шила али не успешно...мислим немам ништа да покажем...онда, везење, хеклање, гоблени, плетење....дивне ствари за опуштање.  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0913_sport' />

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

????, ??????, ???????, ???????, ???????....????? ?????? ?? ????????.  0442_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='0913_sport' />

Izaberi sta ces da ans naucis https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif

Ajde vez, npr. Mozda je najlakse z aobjasniti, ne znam... :) Ja sam pokusala nesto da izvezem, nacrtam lepo sta cu, i kad pocnem.... uh... konac mi se svuda iskrivi, pa se ispreplice, pa ni na sta ne lici... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/sad.gif

Подели на овим сајтовима

Није то лако овако преко нета...можда за почетак пробај да идеш правом линијом...ништа компликовано и да имаш краћи конац да се не запетљава кад га провлачиш...пробај да везеш крстиће, то је био мој први вез и то на платну са рупицама...како се зваше... 0102_laugh

0102_laugh

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Mi smo ovo radili na casovima domacinstva.Bilo je zanimljivo i zabavno posmatrati decake dok se zaplicu u vunicu i igle  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Заиста је тешко објаснити овако преко интернета. Радила сам гоблене, плела чарапе тзв. бејлаче и приглавке, хеклала (моја омиљена занимација), везла јастучад и стварно је то било супер. А не знам како би то објаснила овако преко нета. Добар часопис је Практика - предлажем.Данас ријетко то радим, имам гомилу хекланих радова који жуте у кесама у ормару, није више ин.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Сеје, имате ексклузивно право да видите моју венчаницу, обзиром да сам причала о томе на некој другој теми, знам да ћете се обрадовати овој лепоти самном. Као што већ рекох, највише волим вез на српском или америкен платну и ево, испунила ми се жеља да то носим на венчању. Везла је тета Стана која већ ради за неке Цркве и манастире. Може да се наручи малтене све:

Постављена слика

Постављена слика

А иначе, најлепше венчање које сам до сада видела било је у Лелићу. Била сам у посети манастиру док је у Цркви трајало венчање: њих двоје у дивним сличним платном везеним одеждама и кумови. Нема тила, сатена, свих тих тешких материјала, сватова, напетости, ...

Подели на овим сајтовима

Машо, сунце наше,    slavabogu, морам да ти тако кажем,

хаљина-венчаница је предивна,

а то што си написала о венчању у Лелићу,

којем си присуствовала, је најлепше и најтачније

што сам скоро чула.

Нека вам је са срећом дивни младенци! dada :)harp:)

isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Хвала драга мирођијо, е такво ће бити и наше, с тим што водимо и бебу јер нисмо нашли беби ситерку  slavabogu.gif' class='bbc_emoticon' alt='isus-sinai' />

Ова тета Стана чујем и подучава везу, па бих могла да се наканим и научим то што волим. А пази ову округлу чипку што је урадила?

Подели на овим сајтовима

Та  чипка је у поентлас стилу,најтежи вез који се ради преко игле.

Ако Бог да долазим следеће недеље за Бг. на блиц, али ћу обавезно

потражити  блузу коју сам планирала да купим код тетка Стане за

ону свадбу.

isus-sinai

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...