Arsenija Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 Da li zaista neodlučnost može da uništi nečiji život? Šta nas to sprečava da donesemo odluke i istrajemo u njima? ZarkoZ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 ZarkoZ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Moze....mozda neodlucnost i unistava zivot, da li cu biti bolji nego juce ili gori nego danas! . Pocevsi od banalnih stvari, da li cu kupiti dva hleba za danas (jer sam mnogo gladan) ili cu kupiti jedan.....a u toku tog dana sam pojeo samo pola... sto za posledicu dugorocno ima smanjenje blagostanja.... neracionalnost! Pogotovo kada su teske odluke..... mogu tek da zamislim poslovne odluke, potpisivanje ugovora kompanija, korporacija...ako posmatramo ekonomski...... a gde je tek, da li biram istinu ili laz...itdSprecava nas upravo neodlucnost......... a msm da je danas ekspanzija neodlucnosti, pogotovo u ovoj brzini zivljenja.... gde se promene nesto za 24h... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Мотивациона питања обухватају све области живота и формулишу се независно једна од других. Стога не постоји јединствен начин да се донесе одлука. Можда нешто од овога што ћу написати има неку ваљаност и може бити укључено у питање узрока неодлучности. 1) Мотивација (покретачки узрок), 2) Настојање да се постигне задовољство или избегне незадовољство, 3) Инстикт (мотивација се састоји од механизама за адаптацију), 4) Покретачка снага (урођени ментални импулс са извором енергије), 5) Потреба ( урођена или недостатак који се решава кроз циљано понашање), 6) Жеље и циљ (кључни мотиватор који свако познаје из свакодневног живота), 7) Подстицај и очекивања ( од исхода до остваривања, као и на који начин, понекад једини мотивацион фактори, тако да је мотивација углавном између очекивања и подстицаја), 8) Слика о себи ( само-шема, позната когнитивној психологији, знање о себи које обликује стварну оријентацију у односу на себе: сећања, мисли, осећања и догађаји, само-перцепција, или се надамо или оно чега се бојимо, кроз ово се укључује мотивациони циљ, понекад животни циљ, егзистенцијалне обавезе и избор, 9) Савест (моралне, етичке вредности, идеали и идеологије, очекивања нису да би се само задовољиле потребе и испуњење жеља и циљева, него и учешће у друштвеном поретку, овде је савест важан мотив као подстицај за неку активности, одлуку или улогу,понашање, добро и зло), 10) Став (начин на који особа управља својим очекивањима је језгро свих позиција, ментална спремност, стварна оријентација, животно искуство, ситуације и све врсте проблема, начини), 11) Темперамент и особине личности ( неки људи углавном реагују брзо на утиске и догађаје, други су спорији, неки су трезни, други напрасити, неки нестрпљиви, други робустни, неки су аљкави, неки опрезни, оптимисти и песимисти, смирени и нестабилни, ватрени и стидљиви, друштвени и запуштени итд, стабилне диспозиције су кључни покретачи,не толико као мотивација или мисаоне форме, већ генерално охрабрују да свесно или подсвесно организујемо наше животе, тако да се више ангажујемо у одређеним ситуацијама и у интеракцији са другима), 12) Сентимент ( односи се на чула, осећање и емоције, оптимизам или песимизам, сентименталност итд, уједињује све претходне поменуте мотиваторе у велике сложене структуре, осећања изграђена током живота и на индивидуалан карактеристичан начин који уједињује све мотиве (породица, посао, вера, уметност, знање, љубав, забава, народ, новац , моћ, слава, итд). Одлучивати значи мислити. То значи да не треба оклевати предуго. Тамо где се је неодлучан, можда су управо ту - у оклевању многе опције отворене. Треба извагати за и против, оценити и проценити све оно што зовемо способност - која је продужетак, и са ове тачке гледишта - време од кључног значаја. .smesko. Види ме што сам се расписала. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 "Neodlučnost ljude sprečava da biraju svoj put i ostvare svoje želje te je u krajnjoj liniji nužno i javljanje osećaja nezadovoljstva i praznine sa kojim se javljaju stručnjacima za pomoć. Negativna osecanja i problemi koji prate neodlučnost doveli su do toga da mnogi stručnjaci danas govore o neodlučnosti kao poremećaju iako on još uvek nije zvanično zaveden u međunarodnoj klasifikaciji mentalnih poremećaja"Dragana Miletić Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Želim da podelim i ovaj tekst,može da bude od koristi srcee http://www.akademijauspeha.org/clanci_svi/Neodlucnost1.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 @, da li ćeš posle ovog teksta odlučiti da staviš svoju sliku na forum ? :0104cheesy: није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Da stavim sliku? Nema šanse.... animal-smiley-075 Možda neku karikaturu....npr. 1305_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Неодлучност је само симптом кад човек не зна шта жели. Како да се одлучи кад не зна шта хоће? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Долази човек код психијатра и каже: "Докторе,ја сам баш много неодлучан...или нисам !? Arsenija, BorisR and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Mislim da itekako može da razrovari nečiji život. A mi ljudi, kakvi smo (barem neki od nas ) ne da nam se da se opametimo dok ne osetimo posledice svojih (ne)odluka."Dvojedušan čovek nepostojan je u svima putevima svojim."(Jak. 1:8) Arsenija је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Da li zaista neodlučnost može da uništi nečiji život?da...dok se ti odlučiš, život prodje...postoje momenti kada čovek ne treba da žuri, i kada treba dobro da razmisli šta da uradi...ali opet i tada, postoje argumenti za i argumenti protiv, baciš pogled na jedne i druge.....i rešiš...ali konstantna neodlučnost nije nikako dobra....ukazuje na neke druge stvari...nedostatak samopouzdanja...ili neku vrstu neurotičnosti...moramo da radimo na sebi...prvo da tu neodlučnost u nama identifikujemo a onda se potrudimo da je pobedimo, bilo sami ili uz pomoć drugog.... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Što kažu u poslovnom svetu: "Ne doneti odluku je nagora moguća odluka." Ђуро Станивук, Arsenija and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука