Jump to content

Сабор разрешио епископа средњоевропског Константина

Оцени ову тему

Препоручена порука

95660.jpg

БЕОГРАД - Сабор Српске православне цркве разрешио је данас епископа средњеевропског Константина даљег управљања епархијом средњоевропском и ставила га на располагање Сабору.

"Епископ средњеевропски Константин коначно и трајно се разрешава даљег управљања епархијом средњоевропском и ставља се на располагање Светом архијерејском Сабору", рекао је владика бачки Иринеј у обраћању новинарим у Патријаршији.

Епископ бачки је истакао да је читаво преподневно заседање Сабора било посвећено анализи постојећег проблема епархије средњоевропске, као и да је после исцрпне анализе, у коме је учествовао велики број чланова Сабора, донета једногасна одлука.

Сабор СПЦ је почео 21. маја литургијом у Саборној цркви у Београду и очекује се да ће заседати најмање две недеље.

Ово је прво заседање Сабора од маја прошле године с обзиром на то да црквена скупштина није, како то правила налажу, заседала прошлог октобра уз образложење да нема "великих тема" и да је зато потребно избећи непотребне трошкове.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/8/13/05/episkop_konstantin_razresen_duznosti_upravljanja_srednjerevropskom_eoarhijommp_28._5._2013._3.mp3

http://www.tanjug.rs/novosti/88374/sabor-razresio-episkopa-srednjoevropskog-konstantina.htm

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели на овим сајтовима

Ima na Blicu  svaki odgovor :D

Upravo pogledah!

I "Blic" ima nesto sture informacije sa Sabora,

nista strasno, neka finansijska malverzacija,

niko vise ni ne komentarise,

ja mislio ko zna sta! :D

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Upravo pogledah!

I "Blic" ima nesto sture informacije sa Sabora,

nista strasno, neka finansijska malverzacija,

niko vise ni ne komentarise,

ja mislio ko zna sta! :D

Колико ја знам, а не знам много, чини ми се да је зилотисао превише и причао свашта против Патријарха и Цркве. Плус је било финансиских малверзација у његовој епархији, па... У суштини склон је био расколу, па.... Ал можда су мене лагали, па ја лажем тебе :)

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Mozda nije kraduckao :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

,,На основу тога је, како је било саопштено, одлучио да поведе поступак утврђивања канонске одговорности епископа Константина за то стање, суспендовао га од управљања епархијом средњеевропском до окончања поступка, а за њеног администратора у том периоду изабрао патријарха Иринеја."

Први крше све каноне, а причају о канонској одговорности

Подели на овим сајтовима

Sutra bivsi Kachavenda dolazi na red koliko cujem!

Ostvarilo se moje prorocanstvo od juce, .smesko.

nego, kako to da je Artemije dobrano zglajzno takodje zbog finansijskih malverzacija

a ovaj samo sklonjen sa funkcije i stavljen na raspolaganje saboru, a ostaje i dalje episkop?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...