DYNABLASTER Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 to su sve gluposti hahahaha 0102_laugh cloudking and Odahviing је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 E sada ptianje je da li smo i mi i stvari oko nas isto dualne tj. ponašaju se kao talas samo sa toliko malim talasnim dužinama da je nemoguće primetiti, a i takođe i bez uticaja na naš život, kao tako malo. Upravo! drvce је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346440445/%D0%BF%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86-%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%98-r1390 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 Није ми било тешко да још мало повадим неке цитате од Какуа: ,,Физичари су приморани да разматрају два решења на граници поимања: или постоји космичка свест која пази на све нас, или постоји бесконачно много квантних универзума''. ,,Ако неко може да контролише квантне вероватноће по својој вољи, чак и немогуће може постати уобичајено. Квантна теорија се заснива на идеји да постоји вероватноћа одигравања свих догађаја, колико год фантастични или блесави они били''. ,,Волели ми то или не, ако се одлучимо за научну каријеру, кад-тад морамо да научимо ,,језик природе'': математику. Без математике, можемо бити само пасивни посматрачи плеса природе уместо активни учесници''. ,,Повећање хоризонта догађаја око црне рупе значи да се материја распоређује по већој запремини - густина се смањује са повећањем масе. Ако би црна рупа тежила колико и наш свемир, њена величина била би приближна величини универзума, а густина би била мала, поредива с густином нашег свемира''. ,,Чини се да је губитак информација из нашег универзума неизбежна последица Ајнштајнове теорије, али то нарушава принципе квантне механике која каже да се информација никада не може заувек изгубити. Информација мора да плута негде у нашем свемиру, чак и ако је изворни објекат бачен у црну рупу''. Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346440445/%D0%BF%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86-%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%98-r1390 Открио нам је Господ одавно да кад материја достигне брзину светлости, она нестаје. Gde bi nam kraj bio da smo imali pristupa tim apokrifnim spisima! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 ,,Повећање хоризонта догађаја око црне рупе значи да се материја распоређује по већој запремини - густина се смањује са повећањем масе. Ако би црна рупа тежила колико и наш свемир, њена величина била би приближна величини универзума, а густина би била мала, поредива с густином нашег свемира''. Zanimljivo, veoma zanimljivo.... ,,Волели ми то или не, ако се одлучимо за научну каријеру, кад-тад морамо да научимо ,,језик природе'': математику. Без математике, можемо бити само пасивни посматрачи плеса природе уместо активни учесници''. Znašli koja je razlika između kvantne mehanike na TV-u i kada dođe na papir, ja nisam mogao da se opasuljam. Imam kolokvijum u subotu iz nje i iskreno ne znam kako ću da prođem. I još pride što sam danas nešto deprimiran nije mi ni dočega, ali bukvalno ni do čega Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Пусти неку музику коју волиш. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука