Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ја сестро драга о граду и клању крмаче у Кнез Михајловој ни једног момента нисам ни причао... Прича се тиче једног текста новинарке Мирајне Б.М., за који сам у старту изразио сумњу да је истинит... Не зато што она то тврди, него зато што сматрам да то није истина.. Ако си читала даље, позвао сам наше форумаше који имају везе са ЕУ, било да тамо живе, било да су били некада тамо, да одговоре на тврдње наречене новинарке.. Крмаче у том контексту, ни у потенцији нису биле... Како се прича даље развијала, неумитно је дошла на ниво чувене мантре да, "ако Србија уђе у ЕУ, забраниће нам да печемо Печеницу, односно да печемо Ракију"... Пошто не знам ништа о томе, тј. о печењу ракију и клању марве у ЕУ, испричао сам анегдоту.. Како год, анегдота се тицала Немецке... И десила се у немецкој авлији... И поред најбоље воље за 40 и кусур година, у Србији нисам видео никога да коље ван авлије.. Да иде шором и коље... И не знам шта си ти "утриповала"... Ни једног јединог момента нисам оспорио могућност да сутра када и ако Србија уђе у ЕУ, да ће морати да се спроводе прописи, између осталог и о клању животиња које служе за људску исхрану... Лично сам апсолутно спреман да прихватим да Туцинданске ропце прасића диљем Србије "заменим" готовим, уређеним и наражњеним прасетом које ћу добити из овлашћене месаре и кланице.. Тако да си у том контексту погрешила адресу.. Дакле, још једном прочитај шта сам и у ком контексту написао и немој да ме хандриш, да не кажем нешто грђе... А ја и даље не чух причу о тим травама, медовима и орајима у ЕУ Ђуро Станивук and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ja ne znam tacno, ali koliko sam cuo mislim da nije zabranjeno da pravis nesto za sebe ali ako oces to drugome da prodas onda moras i da se registrujes i da ppstujes propise i da platis takse. Sva tri su meni prihvatljiva i dobra. Sto rece mladja, tako stitis trziste od sumnjivih proizvoda i proizvodnih procesa. Da smo mi u Niskom kraju imali taj sistem kontrole devedes i neke ne bi na stotine ljudi umrlo od poznate Zozovace (lozovaca koju je pravilo privatno preduzece "Zoza"). Neki se sigurno i secaju tog dogadjaja... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ja ne znam tacno, ali koliko sam cuo mislim da nije zabranjeno da pravis nesto za sebe ali ako oces to drugome da prodas onda moras i da se registrujes i da ppstujes propise i da platis takse. Sva tri su meni prihvatljiva i dobra. Sto rece mladja, tako stitis trziste od sumnjivih proizvoda i proizvodnih procesa. Da smo mi u Niskom kraju imali taj sistem kontrole devedes i neke ne bi na stotine ljudi umrlo od poznate Zozovace (lozovaca koju je pravilo privatno preduzece "Zoza"). Neki se sigurno i secaju tog dogadjaja... Da, samo što EU ima propise o količini masti u siru i obliku krastavaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Jel ovo sarkazam ili neznanje? xDD Kada su narodi Evrope glasali na izborima da ih predstavlja Ketrin Eston, Rompej, File i ostala ekipa? Не функционише то баш тако, јер институције ЕУ су другачије од оних у држави. Може се рећи да народи Европе индиректно бирају представнике у ЕУ, пре свега у Европском савету (чине га шефови држава или влада које бира народ јел те), у Савету Европе (чине га министри земаља чланица које исто тако бира народ) и Европском парламенту (кога директно састављају грађани свих земаља чланица). А Ештон, Ромпеј и Филе су чланови Европске комисије које не бира народ баш директно, већ их предлажу представници њихових влада и парламент путем сагласности. А ЕК није ништа друго до извршни орган ЕУ. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 А на рачун грађана + може да се удари неки вид монопола... где они који су блиски са политичарима лакше добијају дозволе они који нису теже. Тачно тако. Но, ти проблеми свакако немају везе са хришћанством и некаквим заверама масона, гуштера и чега већ. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 ali ako oces to drugome da prodas onda moras i da se registrujes i da ppstujes propise i da platis takse. И не знам за Србију ван Мачве, али знам да је у Мачви, на примеру два села одакле су ми мати и очух, дакле Петловаче и Бановог Поља.. Дакле да су сви сељци регистровали газдинства, хтели не хтели, јер просто-не могу књижицу нпр. да овере... Дакле и то је решено.. И још једаред, немам ја проблем са тиме, него не знам како је у Јевропи, зато сам и питао.... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Selima? Ima toga i po gradovima. Polusvet iz moje ulice koji je zaboravio da evoluira i dalje kolje svinje i ovce u dvorištu. Ja ne živim na selu. Na stranu sva moja NVO opredeljenja, nije baš prijatno. Не стављај на страну своја НВО опредељења, настави да волиш човечанство! Ђуро Станивук and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Njemacka pijaca (Zloglasna EU kojoj je Kodeks Alimentarijus oduzeo svo pravo uzgajanja i prodaje povrca u domacoj radinosti) Srpska "slobodna" pijaca Njemacki sajam meda Srpski sajam meda I razlika je u cemu? Vidljive ocigledno nema. Nevidljiva je sto se u Njemackoj zna ko i kakav kvalitet pravi, u srpskoj radinosti se ne zna, osim ako ti komsija nije rekao. u njemackoj pijaca i nema, bar ne ovih zelenih to ne postoji... postoje stvari u marketima bez ukusa za nas standard poimanja hrane Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 rezolucija 7,62 je rjesenje za ove probleme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Чувајте домаће сорте воћа и поврћа и пчела ,треба ће. kordun, nana and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 u njemackoj pijaca i nema, bar ne ovih zelenih to ne postoji... postoje stvari u marketima bez ukusa za nas standard poimanja hrane Imaju pijace, samo ne kao kod nas stalne lokacije, vec jednom sedmicno u odredjen dan, za to odredjenom prostoru u gradu, seljaci donise svoje domace proizvode na prodaju. Povrce, voce, mesne preradjevine itd...pa eto citirao si me gdje sam stavio sliku njemacke pijace, i ti kazes nema... Ne znam zasto ljudi imaju predrasudu da na zapadu hrana nema ukusa...to veze s vezom nema. Em sto imaju i domacu hranu, em sto je dobrog ukusa. Znas kakav im je hljeb, gdje god nas kupis hljeb mozes s njim samo nahraniti svinje spram njemackog ukusa, koji je fenomenalan, i ima ukus na hljeb za razliku kod naseg prosjeka koji ne znas ni je li guma ni sta vec. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Imaju pijace, samo ne kao kod nas stalne lokacije, vec jednom sedmicno u odredjen dan, za to odredjenom prostoru u gradu, seljaci donise svoje domace proizvode na prodaju. Povrce, voce, mesne preradjevine itd...pa eto citirao si me gdje sam stavio sliku njemacke pijace, i ti kazes nema... Ne znam zasto ljudi imaju predrasudu da na zapadu hrana nema ukusa...to veze s vezom nema. Em sto imaju i domacu hranu, em sto je dobrog ukusa. Znas kakav im je hljeb, gdje god nas kupis hljeb mozes s njim samo nahraniti svinje spram njemackog ukusa, koji je fenomenalan, i ima ukus na hljeb za razliku kod naseg prosjeka koji ne znas ni je li guma ni sta vec. Ма то те варају, то је ГМО хлеб, забиберен да буде укусан и леп. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ne znam zasto ljudi imaju predrasudu da na zapadu hrana nema ukusa...to veze s vezom nema. Em sto imaju i domacu hranu, em sto je dobrog ukusa. Znas kakav im je hljeb, gdje god nas kupis hljeb mozes s njim samo nahraniti svinje spram njemackog ukusa, koji je fenomenalan, i ima ukus na hljeb za razliku kod naseg prosjeka koji ne znas ni je li guma ni sta vec. што се немачке тиче, ја бих пиво. Deja Vu and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ti i dan danas u Austriji mozes em da kupis svaku glupost od trava i homeopatije u apoteci. Drugo cak ti odredjeni osiguranja to placaju iako nema dokaza da deluje. Med jedem inace svaki dan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ti i dan danas u Austriji mozes em da kupis svaku glupost od trava i homeopatije u apoteci. Drugo cak ti odredjeni osiguranja to placaju iako nema dokaza da deluje. Med jedem inace svaki dan. `начи Бобићка лупета... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука