Jump to content

Срушио се мост који повезује САД и Канаду

Оцени ову тему

Препоручена порука

Moje pitanje je hipoteticko.U takvoj situaciji, da je kriv izvodjac, a nema ga vise, zatvorena firma, vlasnik umro .... ko placa stetu u libertijanskom drustvu?

Za libertarijansko drustvo ti necu dati odgovor, jer takvo drustvo niti postoji niti sam ja pobornik libertarijanske drzave. Meni su neke libertarijanske ideje bliske, ali sa nekima se i ne slazem. 

Kad su u pitanju mostovi, putevi, infrastruktura, moje je misljenje da to treba da se finansira od poreza, tj da bude vlasnistvo drzave. Pa prema tome stetu u ovom slucaju, tj sanaciju ovog kanadskog mosta platice poreski obveznici. :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Kad su u pitanju mostovi, putevi, infrastruktura, moje je misljenje da to treba da se finansira od poreza, tj da bude vlasnistvo drzave. Pa prema tome stetu u ovom slucaju, tj sanaciju ovog kanadskog mosta platice poreski obveznici. :D

A za zgrade? Ista situacija, srusi se , izginu ljudi, firme vise nema ... ko placa ...

Jel i zgrade da budu u drzavnom vlasnistvu?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

@Justinijan, @Zvonko, kako je ovo moguce? Gde je trziste, slobodno kretanje kapitala, konkurencija, kvalitet .... po nemackoj se ne ruse mostovi ...

Па нема ништа од тога. Инфраструктура је у САД државна, зато се и руше. Да су приватни не би се рушили.

Sve je to OK, ali ispostavi se, na primer, da je izvodjac radova odgovoran a to je privatna firma koja vise ne postoji. Bankrotirala na primer. Ko treba da plati stetu? I na mostu i na vozilima itd.

Није битан извођач радова, него власник. Увек би постојао власник који је одговоран за безбедност. У овом случају је власник држава што значи да нико није одговоран и нико неће сносити последице свог немара, ићи на суд, у затвор итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A za zgrade? Ista situacija, srusi se , izginu ljudi, firme vise nema ... ko placa ...

Jel i zgrade da budu u drzavnom vlasnistvu?

Zgrade su sasvim druga stvar. Cija je zgrada on placa stetu i ide u zatvor. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Vidi Zvone, postao administrator. Cestitke  29dz8zk 

Подели на овим сајтовима

Па нема ништа од тога. Инфраструктура је у САД државна, зато се и руше. Да су приватни не би се рушили.

Није битан извођач радова, него власник. Увек би постојао власник који је одговоран за безбедност. У овом случају је власник држава што значи да нико није одговоран и нико неће сносити последице свог немара, ићи на суд, у затвор итд.

Ma ja kao vlasnik imam krivca, izvodjaca. Ali njega vise nema. Ko ce meni da plati stetu? Posstoji garancija. Za zgrade je mislim 20 godina ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ти си као власник објекта одговоран за безбедност својих клијената, тј. људи који објекат користе. Нема везе ту ко је извођач, осим ако у твом уговору са њим нисте одредили другачије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ma ja kao vlasnik imam krivca, izvodjaca. Ali njega vise nema. Ko ce meni da plati stetu? Posstoji garancija. Za zgrade je mislim 20 godina ...

Ako je privatnik vlasnik zgrade koju je lose izveo privatnik izvodjac, stetu ces naplatiti ili iz bankovnih garancija, ili od sudskog potrazivanja kada tuzis izvodjaca koji je prekrsio ugovor i nije se drzao projektnog zadataka niti propisa koji su mu nalozeni projektnim zadatkom.  Dakle izvodjac ce u corku i da plati. Ako ne moze sve ili taj ne postoji vise, pa sta sad hoces da ti se odgovori, kada je bitno kako je vlasnik razmiljsao. Da li je osigurao zgradu, da li je obezbjedio bankovne garancije itd...nemam pojma za tako jedno kompleksno pitanje ti hoces da ti se da odgovor u kratko. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...