Jump to content

Да ли директно говорите шта мислите , желите.....?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne cijenim ljude "bez dlake na jeziku". Mislim čak da su drski, samouvjereni, da često nemaju mjeru. Potrebno je znati kome i kako treba nešto reći. Ta sloboda iznošenja mišljenja može vrlo često da povrijedi ljude. 
Dosta gluposti dozvolim da prođe pored mene a da pri tom ne reagujem. Jednostavno prostruje tako pored mene, a moje čuđenje nakon nekog vremena prođe bez dodatne štete.
Istina, dolazim u iskušenje da kažem, reagujem, ali onda se pitam da li je zaista neophodna moja reakcija. Često sam u prilici da slušam razna mišljenja, koja definitivno ničemu korisnom ne služe osim što terorišu okruženje i djeluju kao lobotomija. Tada pokušam da se isključim ili uz najljepši osmijeh poželim ugodan i fin dan i okrenem leđa.
Reagujem isključivo onda kada je glupost toliko teška da se nositi ne može ili kada prijeti da ugrozi nekoga. I tada opet pitam sebe - da li je moglo drugačije?
Što se tiče outfita, frizura, tašni, mašni...zaista ne ulažem napor da nekome otvaram oči i ukažem na grešku, jer svako misli da je ono što ima ili što je postigao najbolje i bolje ne može....ko sam ja da "kvarim" to?

Da li sam zbog toga loš čovjek, loš prijatelj...ne znam. Jedno je sigurno, kada neke momente preskočimo, definitivno manje povrijeđujemo ljude iz okruženja.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Као млађи сам био несвесно веома искрен, сад кад се сетим неких ситуација не бих се усудио да поновим.

Додуше нисам имао намеру да увредим некога али сам рекао истину или искрено мишљење о људима којима сам се обраћао

Сад су изазови другачији, имам проблем са ауторитетима и често сам у прилици да гутам нешто што мислим да није у реду ако не кажем шта мислим. Сад све чешће кажем шта мислим, али сталожено (пуно ми треба енергије за то, јер сам иначе несталожен :))) )

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

И ја не ценим људе који немају длаке на језику из више разлога .

-Намећу се са својим ставом .

-По правилу мало размишљају шта пишу и њихови постови не носе неку конкретну поруку .

- Пишу дуге постове без неке потребе 

- Често омаловажавају друге.

Овде сам навео неколико разлога зашто не волим наметљиве људе , мада правило неби било правило да нема изузетака и неби требало ништа посматрати генерално .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Са годинама и зрелошћи,сам стрпливија и сачекам прави тренутак јер истина је понекад болна али је исто тако лековита, а ја се трудим да не повредим своје пријатеље и блиске људе и некако све дође на своје место.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

...да ли сте директни у односу са људима.....? тј. да ли код вас важи правило ''што на уму, то на друму.....?''

...шта мислите о људима који се вама обраћају директно....без увијања....?

...да ли је то по вама врлина или мана....?

Ја се трудим да живим тако...

дајем све од себе..

јер..искрено...осећам се много лепше....од када тај систем примењујем..

мало више имам проблема...али авај...

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Ne. Vrlo retko. Isto kao Ayla nemam lepo mišljenje o osobama koje pate od iskrenosti. Bila sam i ja alapača svojevremeno,ali videla da ne valja.  I nije to dvoličnost,većina forumaša to razume pa ne treba objašnjavati. Ćutanje zlato. Ima situacija kad moraš da budeš oštar,ali u nekim slučajevima. Pisano je: Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovu jer ćeš biti isti kao on; Ali mu odgovori PREMA bezumlju njegovu da ne misli za sebe da je mudar; .... To su te neke situacije kad moraš... A što odevanja tiče,briga me kako ti stoji nova haljina,ako mi se sviđa,pohvaliću je..ako ne,praviću se da nisam čula pitanje ili reći-nije loše,ali možda bi ti lepše stajala ona druga...Mnogo glupava situacija. Ako znam da mi nešto lepo stoji,ne treba mi ničija potvrda. A ti koji traže mišljenje,traže samo potvrdu,a kako reći-jao kako ti stoji,fantastična si,a vidim da je bezveze ili bar ne odgovara mom ukusu. Dobro,imam  par ljudi kojima smem da kažem iskreno mišljenje,sestru ne milujem,nekad sam čak brutalna,ali drugo je to.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Ah... ja sam mnogo stradala zbog svoje iskrenosti od ljudi koji je ne zaslužuju i zato sada dobro pazim prema kome se otvaram. Ne zaslužuje svako našu golotinju do koske - mnogi će to zloupotrebiti u sopstvenu korist, izdaće vas na najgori mogući način i okriviti za njihove lične neuspehe. :)

Послато са HUAWEI Y625-U21 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...