Zawisza Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Читам ове моје пријатеље калвинисте шта пишу, сви стали у одбрану па иницирали и петицију за ослобађање ...ево скупили до сада 6800 потписа. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Sredine nema za onog ko nocu udje u moju spavacu sobu, ko udje nocu u moje dvoriste u redu nek baulja, ali da mi baulja nocu po sobi tu nema nikakvog kompromisa jer je to situacija u kojoj mnogi ne mogu da reaguju kako misle da mogu, tada nema garanta za prisebnost ili normalnost ma sta god to znacilo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Sredine nema za onog ko nocu udje u moju spavacu sobu, ko udje nocu u moje dvoriste u redu nek baulja, ali da mi baulja nocu po sobi tu nema nikakvog kompromisa jer je to situacija u kojoj mnogi ne mogu da reaguju kako misle da mogu, tada nema garanta za prisebnost ili normalnost ma sta god to znacilo Kako je to bilo regulisano u Starom Zavetu ... nesto je pominjano medju zakonima... ako nocu nesto bide da nije kriv ili sta slicno ... ako nesto ne gresim... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 На које "много шта" конретно мислиш? "Prekoracenje nuzne odbrane" kako ga sad primenjuju je izuzetno apsurdno, bez ikakve dileme, pa je onda aquilio naveo jos jedan primer, itd... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Обрнуто би ипак било зелено светло да пуцаш по виђењу човека који је неовлашћено на твом поседу... Треба наћи средину. Nisam cuo da se ikad tako nesto desilo. A za primere zloupotreba mlitavosti naseg krivicnog zakona samo treba da uzmes novine i prelistas jednu godinu unazad, recimo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Sredine nema za onog ko nocu udje u moju spavacu sobu ali da mi baulja nocu po sobi tu nema nikakvog kompromisa jer je to situacija u kojoj mnogi ne mogu da reaguju kako misle da mogu Теби је изгледа соба у тешком хаосу. DYNABLASTER, Crveni Baron and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 "Prekoracenje nuzne odbrane" kako ga sad primenjuju je izuzetno apsurdno, bez ikakve dileme, pa je onda aquilio naveo jos jedan primer, itd... Па добро, примена је до праксе, не до закона... Ја у ствари не знам како се примењује тачно, чуо сам да се много ситничари и да може невин човек да много награбуси у оваквим ситуацијама, али не знам за пуно конкретних примера, тако да не тврдим ништа... Иначе, мој утисак је да закони као закони нису лоши, колико нам је судство у дубоком офсајду... Чак мислим да је закон строжи него што би требало за неке ствари, јер се за нека дела у којима нема елемената насиља могу добити вишегодишње казне затвора, што је по мени баш погрешно... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Svasta cu bre da procitam ovde, Boze me sacuvaj. To sam i ja pomislila kad su na pravoslavnom forumu svi poceli da opravdavaju ubistvo i da skandiraju da treba bez razmisljanja ubiti provalnika(coveka)! Znaci, provalnik, koga ja ne znam i ni izbliza ne znam kakve su mu namere (siledzija, lopov, ubica, vatever...) upao mi nocu u kucu, gde mi je i porodica, i ja umesto da branim svoje treba da mu kazem "burazeru, mrdni se malo blize svetlu da te vidim, da mogu posle da te opisem policiji"? Ovog sto si napisala nema ni na filmu. Dobro vidim, bas su lepo obojica zavrsili, ovaj mrtav, a ovaj ako ne ode u zatvor ima da ga proganja slika kako je ubio coveka do kraja zivota. Nicim on to sebi nece uspeti da opravda u glavi, a ako ode u zatvor onda ce mu porodica ostati sama. Rekla sam mozda bih i ja uzela noz da mi u drugoj sobi spava dvoje dece, al ne bih se sad ni mnogo duvala ako imam u vidu da moze svacija bezbedost da se ugrozi. Pa valjda ti je jasno da vecina ljudi nisu specijalci, i ne razmislja mirno u takvim situacijama, nego gleda brzo kako da sacuva svoje bliznje i svoju imovinu. Pa nisu, ne znam da li si procitao, meni kad su se desile ove provale ja sam imala 20godina, ja tek nisam bila specijalac,i bila sam preplasena, ali pre bih mu rekla nosi sve, zabole me za imovinu, sta jer zbog telefona ili televizora covek treba da rizikuje zivot. Mogo je covece on da bude mrtav. Al posto nisam muskarac, mozda ja drugacije razmisljam o ovim situacijama, kao zena i slabiji pol. Kad neko upadne, ne daj Boze, nocu u kucu, umlatis ga k`o konja i gotovo. Pa bas lepo, suuper si ti to smislio. Samo znas nekad nije to neki kost i koza narkoman pa da ga umlatis, sta ces ako ti udje lik sa utokom, oces da pokusas da ga mlatis? ps. Ja sam na Sasinoj strani, naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Nisam cuo da se ikad tako nesto desilo. A za primere zloupotreba mlitavosti naseg krivicnog zakona samo treba da uzmes novine i prelistas jednu godinu unazad, recimo... Па није се десило можда и због тога јер нема шанси да би се у таквом случају могло извући са нужном одбраном. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Једино што би, по мени, могло да се подведе под "прекорачење нужне одбране" је да га је савладао, везао за столицу, па онда млатио и мучио... Pa, ako ga je ubo 6 puta u leđa... Прво питање је - зашто је тај човек приведен? Ако је и "прекорачио нужну одбрану" (ма шта то значило), то прво треба да се докаже. Zato što nažalost živimo u državi u kojoj po defaultu (***) ideš u pritvor čim se pokrene istraga protiv tebe... pre podizanja optužnice... dakle, pre nego što si realno i optužen a ne da ti je nešto dokazano... a ako nešto kažeš protiv takve situacije, onda si za to da Mišković izađe iz pritvora... (***) budući da naša sudska praksa uslove za pritvor koji glase: 2) postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače; 3) osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti; 4) je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. čita kao: 2) postoje svedoci i samim tim teorijska mogućnost da ćeš uticati na njih 3) postoji teorijska mogućnost da ponoviš delo 4) Žika, Pera i Laza će da se iznerviraju ako se braniš sa slobode Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Pa nisu, ne znam da li si procitao, meni kad su se desile ove provale ja sam imala 20godina, ja tek nisam bila specijalac,i bila sam preplasena, ali pre bih mu rekla nosi sve, zabole me za imovinu, sta jer zbog telefona ili televizora covek treba da rizikuje zivot. Mogo je covece on da bude mrtav. Al posto nisam muskarac, mozda ja drugacije razmisljam o ovim situacijama, kao zena i slabiji pol. A sta recimo hoce pare, puno para a nece samo telefon? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Pa, ako ga je ubo 6 puta u leđa... Mozda se ovaj okliznuo ..... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Pa, ako ga je ubo 6 puta u leđa... Као што рекох - у таквој ситуацији је циљ да зауставиш нападача. Човек у страху и паници може пуно горе ствари да уради... Да неко не помисли да ми није жао због тога, велика је трагедија. Али овај човек, ако је веровати извештајима, није крив. Zato što nažalost živimo u državi u kojoj po defaultu ideš u pritvor čim se pokrene istraga protiv tebe... pre podizanja optužnice... dakle, pre nego što si realno i optužen a ne da ti je nešto dokazano... a ako nešto kažeš protiv takve situacije, onda si za to da Mišković izađe iz pritvora... Свакако, писао сам овде о томе својевремено. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Mogo je covece on da bude mrtav. Al posto nisam muskarac, mozda ja drugacije razmisljam o ovim situacijama, kao zena i slabiji pol. .smesko. Који бре као жена слабији пол, шта причате?! Извор Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Као што рекох - у таквој ситуацији је циљ да зауставиш нападача. Човек у страху и паници може пуно горе ствари да уради... Да неко не помисли да ми није жао због тога, велика је трагедија. Али овај човек, ако је веровати извештајима, није крив. Ma i ja verujem da nije kriv... samo nemojmo da odemo u krajnost da ispadne da bi bilo super da možeš provalniku da uradiš šta god ti padne na pamet... Свакако, писао сам овде о томе својевремено. Takođe.... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука