Гости Guest Написано Мај 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Епископ бачки Иринеј: Осврт на један промашени новинарски текст 23. Мај 2013 - 13:23 У недељном броју листа Политика (19. мај 2013, стр. 1 и 10 – 11), новинар Александар Апостоловски, бавећи се односом Цркве и државе као „темом недеље“ објавио је текст под насловом ,,Дерби између небеске и световне Србије“. У том тексту он је, нажалост, некоректно и непрофесионално поступио са мојим одговорима на два његова питања. Прво, моје одговоре није објавио као самосталан текст него их је на свој начин прилагодио и уклопио у шири текст, не питајући мене да ли желим да моји искази буду стављени у функцију поруке која сигурно не изражава мене и да ли желим да се они нађу ,,у друштву“ са коментарима лица којима новинари дају лажне титуле социолога религије, односно ,,верских аналитичара“. Друго, мој одговор на питање о темама којима ће се бавити Свети Архијерејски Сабор није ни навео као мој одговор него је моје речи употребио у оквиру свог текста, додавши притом оно што ја уопште нисам рекао – своју претпоставку да ће Сабор расправљати о митрополиту Амфилохију и о неким другим епископима. Да бих показао манипулативни карактер поступка г. Апостоловског, новинара некада поузданог, а данас, нажалост, таблоидизованог листа (бар кад је у питању Српска Православна Црква), предајем јавности текст његовог писма мени и мог одговора њему. Када се та наша преписка упореди са његовим текстом у недељном броју Политике, све постаје јасно. И отужно... писмо Александра Апостоловског, новинара Политике одговор Епископа бачког Иринеја Извор: СПЦ Ромејац, коЖељ њацИ , Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Osta Apostolovski (kakve li ironije u prezimenu) bez cipela... коЖељ њацИ , Ромејац, Пг and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Хаха, па није добио ништа прецизно. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ето тако функционишу наше новине и новинари, па после реците да вам нисам причо... Срђан Ранђеловић, gago.m and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука