Milan Nikolic Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Шта је битно и шта није битно за спасење у нашим учењима? На пример, разлике у календару, у схватању неких житија, одређених канона, итд. може бити небитно за спасење, док Сомвол вере и остале догматске ставке не могу бити доведени у питање. Где је ту одређена граница? И колико је опасно заступати неко становиште небитно за спасење, а занемарити догматске теме? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Pa rekao bih da je najbitniji Simbol vere, uz naravno osnovno poznavanje njegovog tumacenja. Sve ostalo je, za mene, manje bitno. Uostalom, to je i ono sto se od nas trazi da ispovedimo prilikom krstenja i na liturgiji. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Na sva ta pitanja ja se setim Hristovih reci koje sam danas vec negde napisao a one glase Ko nije protiv vas sa vama je. Tamo gde te Duh Sveti odvede nisi ni sanjao da moze da ti se desi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука