МилошБГ Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ti sam(a) kazes da te ne zanima bilo sta,osim onog sto nije dobro. Licimer jesi ako tako gledas samo na jednu grupu ljudi,a vernik svakako nisi ako gledas tako na sve jer ne mozes jednostavno biti. Sto je opet tvoja stvar,ali brate/sestro tako je kako je. Ja ti navodim akcije,slanje miliona dinara za narod na Kosmetu,slanje pomoci za manastire,crkve... davanje krvi,do raznih borbi da se mnoge lose stvari suzbiju,izmedju ostalog i navijackih ubistava. Ali ti kazes mene to ne zanima. Mogao/la bi da cujes sta mnogi crkveni velodostojnici,pricaju o navijacima. Patrijarh Pavle je dao blagoslove za mnoge akcija tim istim navijacima,idi do manastira saslusaj sta ce igumanije i igumani reci.Idi do Devica ili ako ti je blize do crkve sv.Vasilija Ostroskog na banjici. Ali avaj. A sto se tice stanja u drzavi,da tako je kako je,nazalost. Pogledaj crnu hroniku,pogledaj decu,ne mozes valjda kriviti navijace za to? ili mozes,posto je izuzetak pravilo. Verovatno su navijaci krivi za sve. Mada,kad pogledam da se ovde na pravoslavnom forumu na medijske manipulacije pljuju i prozivaju episkopi,crkveni velodostojnici,da se kod najgrlatijih ovde sve gleda kroz prizmu politike,pisanja odredjenih krugova ljudi i medija...glupo je ocekivati da izuzetak budu navijaci. Sve najbolje. Ред Змаја је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Dobro, ja sam licemer i nisam vernik, jel imas jos nesto da dodas u tom progovaranju navijackog mentaliteta iz tebe? Za to "ali avaj" si potpuno u pravu, samo si pobrkao uloge, citaj sta sam pisao i koje sam konkretne primere naveo, ti globalizujes i opravdavas uz iskljucivost, tj ne citas sa razumevanjem na sta konkretno mislim, tacno i precizno sam dao primere i to je tema, a ne ja u klin ti u plocu ili kako se vec kaze... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Izvini ja nikog ne napadam,to si ti ucinio/ucinila. Ocigledno imas misljenje koje kreiraju mediji,a ja sam samo zeleo da pokazem i drugu stranu medalje koja hteli ne hteli itekako postoji i to odavno. Jos jednom,zelim ti da ne gledas nista u zivotu na taj nacin crno ili belo,niti da generalizujes na taj nacin bilo koga. Jos jednom,povlacim se iz diskusije,sve najbolje ti zelim. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Vrlo je moguce da ce sutra ta ista grupa sto je spasla tog coveka od batina, da odvali od batina nekog jadnika koji navija za protivnicki klub, o tome se radi... Nisu svi navijaci siledzije i coporativne kukavice, ali ih ima, ne mnogo, nego previse. Није могуће! То не раде прави навијачи, прави ултраси! Можда се они само представљају као навијачи, али су то обични имбецили који немају грам мозга, који не поштују навијачке кодексе. Нормално, преко медија ће бити пласирано како су навијачи тог и тог клуба на смрт претукли некога, али то су обични мафијашки обрачуни који немају везе са трибином! I to vikanje "jeeeeeeeeeeee" mi smo npr. "delijeeeeeeeeee", sta je to, koji je to smisao cega? pa to je besmisao Не можете да разумете јер никада нисте били део тога нити ћете бити. Sta su plodovi navijaca? Dobrovoljni prilozi ili spasavanje coveka od batina nemaju veze sa tim pojmom, to je stvar pojedinca kao licnosti, skupimo se nas par ili vise drugara koji nismo navijaci i damo dobrovoljni prilog ili spasemo usput coveka od batina, ali nas par ili vise drugara nemamo motiv da idemo ulicom i tucemo neistomisljenike, i to nas vise na jednog, e u tome je jedna od razlika Лупетате глупости. Не иде то тако, група организује добровољно давање крви, прилога, сакупљање новца... На трибини са сакупља новац за људе који су тешко оболели од неке болести и треба им за лечење, а немају новца за ту операцију, на трибини! И никада нормални навијачи неће претући једног човека на улици, то су опет кажем имбецили који се можда тако представљају или су их медији тако представили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Pa onda je ovo ista prica kao o rodoljubima i nacionalistima(sovinistima) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Izvini ja nikog ne napadam,to si ti ucinio/ucinila. ti i dalje ne citas sta sam pisao, nije ni cudo sto ne razumes sta pricam jer i ne zelis Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Pa onda je ovo ista prica kao o rodoljubima i nacionalistima(sovinistima) Да. Страшно ме нервира што људи имају такво ружно мишљење о навијачима. За мене је навијање уметност, дружење... Шта мислите колико времена, колико људи треба да се посвети да би се направила нека кореографија? Па нове песме које се певају, мајице, дукесви који се праве, цд-ови који се избацују, филомви који су снимљени и посвећени неком клубу... Све то чини трибину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Страшно ме нервира што људи имају такво ружно мишљење о навијачима. И мене. Сви се наврзли на навијаче, а не виде шта ради она дечурлија по народној библиотеци. По цео дан буље у неке књиге... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 И мене. Сви се наврзли на навијаче, а не виде шта ради она дечурлија по народној библиотеци. По цео дан буље у неке књиге... И међу навијачима има дечурлије која по цео дан буље у неке књиге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 И мене. Сви се наврзли на навијаче, а не виде шта ради она дечурлија по народној библиотеци. По цео дан буље у неке књиге... Stvarno vidi ko debili po ceo dan čitaju, umesto lepo da odu na utakmicu urlaju malo, posle se ko pravi muškarci potuku sa nekim, slome neke prozore, neku vilicu, ili neku nogu, a ne ko ovi ne znam kako da ih nazovem to ni ljudi nisu što čitaju i uče. И међу навијачима има дечурлије која по цео дан буље у неке књиге. E sad da ti kažem od mojih drugova i pounanika ko ide stalno da gleda utakmice. Jedan je bio nezaposlen, batalio školu ceo život ga roditelji održavali, evo sad se opametio batalio sve to dao otkaz sa funkcije zanimanje: profesionalni navijač, zaposlio se i ide mu dobro Onda imam jednog koji se svaki treći dan duče, lomio je vilice drugima huligan u pravom smislu reči, spada u poznanike. Onda jednog je majka upisala u školu na JUGU KOSOVA da bi ga makla od navijačkih grupa koliko je počeo da zastranjuje, ne bih da pričam o detaljima, I jedan je relativno normalan, ne završava nešto ekstra školu ali je dobar dečko, ne bije se često. E sad i troje njih koji se mogu nazvati huliganima redovu učestvuju u tučama, nisu imali neke ekstra ispade da lome nekome nešto, ali nisu ni približno onakvi, kakve ti navijače pominješ Ovo su ljudi koje znam, a ja se nisam nešto preterano vrzmao po tim krugovima i svaki kontakt sa navijačkim gruama sam sveo na minimum, a pogledaj kakvo mi je društvo zapalo iz tog miljea, stvari nisu baš onakve kakvim ih ti predstavljaš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 И мене. Сви се наврзли на навијаче, а не виде шта ради она дечурлија по народној библиотеци. По цео дан буље у неке књиге... Izvinjavam se sto opet ulazim u diskusiju,ali cisto radi tog generalizovanja kojima ste vicni. Bio na tribini preko 10 godina,za to vreme zavrsio srednju skolu i fakultet,buljio takodje u knjige kao sto znam da su radili i rade jos mnogi koji su navijaci. Jel se cudite? ako treba da prilozim diplome nije problem. Znam tesko je poverovati ipak su svi navijaci ljudi sa 3 razreda osnovne i olos i sljam,tako? Ред Змаја је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Evo ja znam dvoje ateista. Prvi je polu diler i narkoman,nista ne radi,zicka pare u ulici i bavi se kradjom benzina. Drugi je krupnija riba diler,ali uzgred i sam koristi drogu ima 30 kg i hapsen je vise puta,od detinjstva je pravio probleme,krao itd. Koji si ti od njih? posto idem vasom formulom generalizovanja. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Био сам и ја на трибинама више од десет година,али давно,кад су на "шипци" били Тода,Матке,Тима,Зеља,Крле,Жорж... И онда у деведестим годинама ,дошли су неки нови , са новим хулиганским трендовима,и више пута сам од својих био малтретиран... Тада сам схватио да се треба повући,плус што је фудбал отишао у пропаст... Тад је трибина постала полигон за будуће криминалце, и сви су прошли ту школу ... Има клинаца који су ок и ложе се на звезду,али има шљама сачувај Боже... Што се тиче помоћи и сличних ствари,више коштају бакље за један дерби,него све што су прикупили... А да не говорим о навијачима вођама-менаџерима,који продају играче и држе управу под своје... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Jedan je bio nezaposlen, batalio školu ceo život ga roditelji održavali, evo sad se opametio batalio sve to dao otkaz sa funkcije zanimanje: profesionalni navijač, zaposlio se i ide mu dobro Хахаха. Дао отказ?Професионални навијач не постоји, бар не код нас и за то се добија само неко духовно задовољство, ништа више... Onda imam jednog koji se svaki treći dan duče, lomio je vilice drugima huligan u pravom smislu reči, spada u poznanike. Добро си рекао. Он је хулиган а не навијач. Onda jednog je majka upisala u školu na JUGU KOSOVA da bi ga makla od navijačkih grupa koliko je počeo da zastranjuje, ne bih da pričam o detaljima, Вероватно се петљао са дрогом или ко зна чиме, како је брат МилошБГ успео да заврши школу и факултет? Ovo su ljudi koje znam, a ja se nisam nešto preterano vrzmao po tim krugovima i svaki kontakt sa navijačkim gruama sam sveo na minimum, a pogledaj kakvo mi je društvo zapalo iz tog miljea, stvari nisu baš onakve kakvim ih ti predstavljaš Баш јесу, него ти те ствари или не разумеш или нећеш да их разумеш. Ти причаш о хулиганима, а ја о навијачима... Два различита света. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Био сам и ја на трибинама више од десет година,али давно,кад су на "шипци" били Тода,Матке,Тима,Зеља,Крле,Жорж... Моје поштовање, јер ја тада нисам био ни рођен. Ако будете имали времена и воље лепо би било када бисте написали нешто више о томе? Тад је трибина постала полигон за будуће криминалце, и сви су прошли ту школу ... Сада је друга прича, верујте ми... Што се тиче помоћи и сличних ствари,више коштају бакље за један дерби,него све што су прикупили... Мислим да није тако... И мислим да није важно колико су сакупили већ то да нису заборавили Космет, и све остало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука