Jump to content

У шта смо претворили хришћанство?

Оцени ову тему

Препоручена порука

a sta bi mi ti tek rekao kad bi ti ja rekao da Hristos nije ni umro na krstu,da je bio Indiji gde izucava Hinduziam i preneo ga u Judeju i da je bio obican sektas...a da je crkva ustvari iskrivila istinu...da bi mlatila pare i zaludjivala ljude sa nekakvim vaskrslim stolarom iz judeje?

То си гледао филм ,,Човек са земље''. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 405
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Isus je jasno govorio da su to samo "price", a Crkva kaze da su to istiniti dogadjaji.

Ne kaze Crkva. Ono sto kaze Crkva su dogmati, a zitija nisu zvanicni stavovi crkve i imas ih razlicitih verzija.

Zasto Simeon Metafrast nije ispravio zitije sv. Nikole? Inace, zivio je prije 1000 godina, tako da je Crkva imala dovoljno vremena da "precisti" zitija i ostavi ono sto se zaista desilo.

Mozda zato sto nije znao da se to nije desilo? Kao sto i mi danas ne znamo mnogo sto sta a da se desavalo u proslosti.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

ma naravno... GAY POWER :D

ja ti lepo rekoh da uzmes malo neku knjigu iz crkvene istorije i dogmatike, pa lepo naucis osnovne termine i dodjes da raspravljamo. ovako samo gubimo vreme, jer ocigledno nemas nameru da slusas drugoga... ne rece mi nista za sv. Simeona koji je izvrsio reviziju zitija? jel i on iskrivljivao istinu?

Onda ste vi institucija koja se sluzi lazima  i samo brukate Hrista onda ako ste to radili....

Подели на овим сајтовима

Ne kaze Crkva. Ono sto kaze Crkva su dogmati, a zitija nisu zvanicni stavovi crkve i imas ih razlicitih verzija.

Mozda zato sto nije znao da se to nije desilo? Kao sto i mi danas ne znamo mnogo sto sta a da se desavalo u proslosti.

Житија Светих, по речима о. Јустина Поповића, "представљају живот Господа Христа који се понавља у животима Светих", будући да Црква, и све у њој, одражава живот Господа Исуса Христа. Светитељи су у себе дубоко урезали Христов лик и зато их верни у Цркви доживљавају као истинске сведоке праве вере.

Zasto Crkva i dalje stampa ta žitija? zašto ne kaže otvoreno - to su izmišljeni događaji i zdravo nego i dalje obmanjuje narod?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Rekao bih ti da iznosis tvrdnje bez ikakvih dokaza i da to nema veze sa onim o cmeu pricamo.

Iznosim cinjenice iz starih spisa kada su nastajala i kanonizovana jevandjleja....zasto bih ja sad verovao crkvi koja se sluzila lazima u ime Boga....i njn odabir spisa u odnosu na druge?

Подели на овим сајтовима

Zasto Crkva i dalje stampa ta žitija? zašto ne kaže otvoreno - to su izmišljeni događaji i zdravo nego i dalje obmanjuje narod?

E to ces vec morati da pitas dezurne u crkvenim izdavackim kucama. Da se ja pitam, odavno bi se izvrsila jedna nova revizija.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...