Jump to content

Da li biste izdržali godinu dana bez interneta?

Оцени ову тему

67 члановâ је гласало

1. 1. Da li biste izdržali godinu dana bez interneta?

• Да
      28
    • Не
      8
    • Moжда
      13
    • Могао/ла бих али не толико дуго
      3
    • Не могу без интернета да замислим живот
      3
    • Могао/ла бих и дуже.
      12

Препоручена порука

24SATA.HR

Novinar Pol Miler bio je ubeđen da ga internet uništava i sa 26 godina imao je osećaj da je “pregoreo”. On je žarko želeo da pobegne od “tvitova”, mejlova i poruka koje su mu okupirale svaki dan.

1449531101518379bfc3f96371688427_orig.jp

photosteve101 / Flickr.com

Prošle godine, 1. marta, potpuno se diskonektovao i zarekao se da će provesti godinu bez interneta, društvenih mreža, 3G-a i WiFi-ja. 

Otkrio je da offline život nije apsolutno sjajan, ali i da za njegove probleme nije kriv internet već on sam. 

- Postoji dublji razlog za većinu mojih problema, koji nema veze s internetom, već se samo drugačije manifestuju online i offline - rekao je Miller koji piše za Verge. 

U početku se osećao prilično slobodno i pisao o svom offline životu više nego ikad pre. Kaže da je čak i njegov šef bio frustriran količinom tekstova. 

Bio je i aktivniji, više je komunicirao sa sestrom i smršao je. Otvorio je poštansko sanduče i s ljudima komunicirao pismima. 

Ipak, euforija nije dugo trajala. Kako je vreme prolazilo, otkrio je da iste greške iz online sveta čini i offline. Kasnije se nije toliko vozio, a često nije ni izlazio napolje. 

Život mu je postao prilično monoton, a i najgore strane njegovog karaktera su isplivale na površinu. 

- Najdraže mesto mi je kauč. Igram video igre, slušam audio knjige - kaže Pol. 

Shvatio je da mu je bez Skypea i društvenih mreža teško da održava kontakte s prijateljima koji žive daleko, a nedostajao mu je Facebook. 

- Osećao sam se kao da nisam na istoj talasnoj dužini s ostatkom sveta – kaže rekao je on.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&nav_id=710579

Подели на овим сајтовима

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

svakako da bih... kad bih morao mogo bih i duže

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

svakako da bih... kad bih morao mogo bih i duže

Што се мора- није тешко, што би рекао наш напаћени народ. 

И ја бих сигурно могао, мада сам доста везан сада за нет, тј. за људе са којима комуницирам, познајем се итд...

Али бих могао без неких већих проблема.

Подели на овим сајтовима

Значи , ко из топа сам помислила да могу ... и, помислих на неке моменте које сам овде провела и ево, јавно признајем да не могу (((

Мада ако бих морала, не би ми било тешко јер се мора  :291291291:

Подели на овим сајтовима

.smesko. Ја сам ту због полагања испита (априлски испитни рокови), последњи испит дајем следеће недеље. Врло радо бих одвојила годину дана да искључим компјутер, али ту је модерно доба, просто ми је жао што морам више да радим за компјутером, кад тако нешто морам да куцам...стотине страна. То значи, од следеће недеље спремам се да испратим све дивне заласке сунца...биљке су тек почеле да ничу и јачају,и цветају, надам се да ће ускоро да отопли... моћи ће да ме лоцирају путем сателита.

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Делује као лудизам. 

Наравно да свако може да издржи годину дана без Интернета, али да би могао у овом времену нормално да функционише, то је изузетно тешко, посебно ако ради одређене врсте посла.

То је ко кад би се неко у мало руралнијој средини заклео да неће у кафану годину дана. Може он и без кафане и без алкохола, ал тамо су сва дешавања...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Може он и без кафане и без алкохола, ал тамо су сва дешавања...

ал трешће му се руке, јешће више 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Da programiram bez interneta mogu taman koliko i bez struje.

Cimi bi se onda bavio je zanimljivo pitanje?

Cime bi ste se vi bavili da ne mozete da radite svoj sadasnji posao?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Могу, сасвим сигурно.

Наравно да живот и ван нета нуди мноштво садржаја ( никада ми у животу није било досадно ), али не желим.

Недостатак времена,  материјалних средстава, физичких могућности, сл.,  превазилазим захваљујући интернету, који ми је омогућио да дођем до многих сазнања, до многих спознаја, до многих драгих људи. :10500:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

волео бих да радим у пекари "један бурек и шта сте још рекли? две пице........аха две погачице, извините нисам вас добро чуо"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Uh, ja aktivno provodim vreme na netu maltene od '97., od 7. razreda osnovne škole... Nisam sigurna da bih baš mogla bez neta godinu dana... I ono čuvanje koza bi moglo da prođe samo ako imam konekciju :)

Al' kad malo razmislim, mobilni telefon sam imala tek na faksu, i nije mi nedostajao, a sad sam k'o slepac bez njega. Možda bi bilo isto sa netom, samo što bi mi svakako trebalo više vremena da se odviknem. Čist FOMO - Fear of Missing Out :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ne.

Da programiram bez interneta mogu taman koliko i bez struje.
Cimi bi se onda bavio je zanimljivo pitanje?

Ne znam, verovatno bih se bavio pisanjem književnih dela. .smesko.

• Волим 1

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

волео бих да радим у пекари "један бурек и шта сте још рекли? две пице........аха две погачице, извините нисам вас добро чуо"

Еееех, брале Драле, опрезно са жељама, могу и да се остваре, а онда......дала баба динар да уђе у коло, дала би два, само да изађе.

301 :laugh:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Еееех, брале Драле, опрезно са жељама, могу и да се остваре, а онда......дала баба динар да уђе у коло, дала би два, само да изађе.

301 :laugh:

"шалио сам се мама" (цитат из цртаћа "у земљи снова")

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...