Jump to content

Стид и бестидност или како смо стигли докле јесмо

Препоручена порука

Vrlo zanimljiva zapažanja.

Hvala vam, želela bih da čujem još.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

I ja se slažem.

Ali zašto se toliko ističu žene?

Жене се саме истичу, па тобож шта би радиле без људи који праве ове велике представе о њима.

.smesko. Стигло се до тога да се жене црвене, али од агресије.

Можда зато јер је изградила велики део свог идентитета на тобож жалосно и неправедно само по њу. Да, жене имају моћ да застиде мушкарца, али само у односу на пол.

Жена је уништила читаве народе.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@Nichp

Žena i muškarac jednako mogu da uništavaju i stvaraju, zar ne?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Жена је уништила читаве народе.

Mozda su ih muskarci prvo iskvarili? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Život, za početak. A onda dalje stvaraju radne navike kod svojih potomaka, umetnička dela od testa, boja, materijala, zemlje, misli...

Подели на овим сајтовима

I ja se slažem.

Ali zašto se toliko ističu žene?

Zato sto je zena navela Adama da gricka jabukicu ....  bestidno je ubrala plod  sa drveta poznanja dobra i zla..i onda ga jos bestidnije dala Adamu....  to tad nas nije bilo sramota sto smo bili goli i onda zena nam nabaci stid,pa nije sad u redu da se sad bestidno ponasa.... greengrin

Подели на овим сајтовима

U redu to je Eva uradila.

Ali nisu sve žene to uradile.

Подели на овим сајтовима

U redu to je Eva uradila.

Ali nisu sve žene to uradile.

Pa znas kako isto kao sto je preko jedne zene dosao pad....Eve tako je isto i preko jedne zene dosao spas...Bogorodice....preko koje je Bog svoju transcedentnu prirodu spojio sa nasom....a znas kako Bogorodica je bila stidna....da ispravi ovu prvu Evinu bestidnost.... greengrin

Подели на овим сајтовима

Zato sto je zena navela Adama da gricka jabukicu ....  bestidno je ubrala plod  sa drveta poznanja dobra i zla..i onda ga jos bestidnije dala Adamu....  to tad nas nije bilo sramota sto smo bili goli i onda zena nam nabaci stid,pa nije sad u redu da se sad bestidno ponasa.... greengrin

Ima i danas plemena u kome golotinja nije predmet seksualne pozude, sirom Afrike, J.Amerike i Okeanije, ljudi su medjusobno goli i to ne izaziva nikakv stid. 

Sta to znaci, oni nisu prosli tu katarzu "poznanja"?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ima i danas plemena u kome golotinja nije predmet seksualne pozude, sirom Afrike, J.Amerike i Okeanije, ljudi su medjusobno goli i to ne izaziva nikakv stid. 

Sta to znaci, oni nisu prosli tu katarzu "poznanja"?

E pa oni su jos uvek u raju..... greengrin

Подели на овим сајтовима

Pa znas kako isto kao sto je preko jedne zene dosao pad....Eve tako je isto i preko jedne zene dosao spas...Bogorodice....preko koje je Bog svoju transcedentnu prirodu spojio sa nasom....a znas kako Bogorodica je bila stidna....da ispravi ovu prvu Evinu bestidnost.... greengrin

Pa ako je ispravila Presveta čemu onda sva ta priča o ženskoj bestidnosti?

Подели на овим сајтовима

Nemam utisak da je bestidnost toliko rasprostranjena među ženama. I dalje mi nije jasno čemu tolika literatura i priča na tu temu i to baš za ženski rod.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...