cloudking Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Zato se svodi na nihilizam... Ovako, moje razmisljanje, ukoliko si ti neka sluchajna hemikalija, koja se mnozi, i mnozi i mnozi i to zovemo zivot, i to ce jednog dana da nestane, svaki tvoj trud i svesto radis, zapravo u sustini ima za cilj mnozenje te hemikalije u obliku zivota. Bez vere u Boga, moj pogled na zivot se svodi na sizifov posao. Gde je zivot nesto sto se produzava bez ikakvog viseg cilja ili smisla. Odbaci ideju o destinaciji zivota... zivot nije destinacija, zivot je putovanje... Kad si postao vernik prihvatio si tu dogmu da svi mi imamo istu destinaciju zivota, time malo obezvredjujete sam zivot (te propadljiv svet, te postojanje u grehu...) i svu energiju trosite u mozganju o toj destinaciji a samo zivljenje podredjujete toj ideji... Ja mislim da zivot treba ziveti punim plucima i svaki sekund potrositi onako na najbolji moguci nacin, radosni sto uopste imamo tu privilegiju da postojimo (za razliku od mnogih drugih spermatozoida )... ziveti zivot je prosto, samo ne komplikuj i raduj se stevan021 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Odbaci ideju o destinaciji zivota... zivot nije destinacija, zivot je putovanje... Kad si postao vernik prihvatio si tu dogmu da svi mi imamo istu destinaciju zivota, time malo obezvredjujete sam zivot (te propadljiv svet, te postojanje u grehu...) i svu energiju trosite u mozganju o toj destinaciji a samo zivljenje podredjujete toj ideji... Ja mislim da zivot treba ziveti punim plucima i svaki sekund potrositi onako na najbolji moguci nacin, radosni sto uopste imamo tu privilegiju da postojimo (za razliku od mnogih drugih spermatozoida )... ziveti zivot je prosto, samo ne komplikuj i raduj se A ja mislim da Zivot treba ziveti vecno i tako se neces plasiti da ces negde zakasniti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 A ja mislim da Zivot treba ziveti vecno i tako se neces plasiti da ces negde zakasniti. Bice i toga... Medicina je vec pragu besmrtnosti a verovatno u buducnosti nece biti neizlecivih bolesti. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Bice i toga... Medicina je vec pragu besmrtnosti a verovatno u buducnosti nece biti neizlecivih bolesti.Dodje mi da te zagrlim i da se radujem spasenju:) Nego a nas dvoje? gde cemo biti tada nas dvoje? Срђан Шијакињић and sqny је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Religija je društvo koje obožava sebe. antropolog John K. Nelson U pravu si, samo što bi se to moglo primeniti za mnogo šta u životu ... Brak, hobi, svaka zajednica, sve je to ustrojeno po tom principu. :smile: Odbaci ideju o destinaciji zivota... zivot nije destinacija, zivot je putovanje... Kad si postao vernik prihvatio si tu dogmu da svi mi imamo istu destinaciju zivota, time malo obezvredjujete sam zivot (te propadljiv svet, te postojanje u grehu...) i svu energiju trosite u mozganju o toj destinaciji a samo zivljenje podredjujete toj ideji... Ja mislim da zivot treba ziveti punim plucima i svaki sekund potrositi onako na najbolji moguci nacin, radosni sto uopste imamo tu privilegiju da postojimo (za razliku od mnogih drugih spermatozoida )... ziveti zivot je prosto, samo ne komplikuj i raduj se Ne možeš tako gledati (ali, zar vernici ne smatraju da je život putovanje, a ateisti da je destinacija ... sada si me malo zbunio :0104_cheesy: ). Na jednu igricu koja ima samo jedan nivo jedan čovek će gledati kao put do drugog nivoa (jer ga samo jedan nivo igranja ne zadovoljava u potpunosti), drugi će samo uživati u tom jednom nivou, treći će se takmičiti sa drugima u uspešnosti, ali igrica je samo igrica ... I nema nikakav smisao, samo ga mi bespotrebno učitavamo, jer drugačije ne možemo. sqny је реаговао/ла на ово 1 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 cloudking je bas lepo objasnio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Odbaci ideju o destinaciji zivota... zivot nije destinacija, zivot je putovanje... Kad si postao vernik prihvatio si tu dogmu da svi mi imamo istu destinaciju zivota, time malo obezvredjujete sam zivot (te propadljiv svet, te postojanje u grehu...) i svu energiju trosite u mozganju o toj destinaciji a samo zivljenje podredjujete toj ideji... Upravo zivot je putovanje. Ali putovanje bez destinacije je besmisleno. I batali te "ad hominem" obezvredjujemo zivot, mislim stvarno svasta, mi navrh svega slavimo zivot. Bog je zivot - greh je smrt. Postojanje u grehu je upravo tvoja smrtnost. Borba protiv greha je borba protiv tvoje smrtnosti. Ja mislim da zivot treba ziveti punim plucima i svaki sekund potrositi onako na najbolji moguci nacin, radosni sto uopste imamo tu privilegiju da postojimo (za razliku od mnogih drugih spermatozoida )... ziveti zivot je prosto, samo ne komplikuj i raduj se Da li bi taj isti argument rekao robu koji zivi u jako teskim uslovima? Vera je ono sto daje snagu i razlog robu koji zivi u teskim uslovima da se raduje zivotu ma kakav god da je. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ja sam misljenja da je zivot jos vrednjiji, ako je jedan jedini, u poredjenju sa vecnim zivotom. Takodje ateisti ne moze niko da oprosti grehe, koliko god se pokajao, vec mora da zivi sa onim sto je uradio i uci na tome.Uporedio bih zivot ateiste sa jednom kapljicom na ruci zednog coveka u pustinji, zivot vernika sa okeanom vode, sastavljenom od mnostva kapljica.Ali svako razlicito vidi stvari, mislim da se ova tema zasniva na subjektivnom.p.s. mislim da to sto nesto nekome daje veru nema nikakvu vrednost ako je zasnovano na lazi. postoje puno ljudi u raznim sektama koji su "ispunjeni energijom" i ispraznjenih dzepova. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Upravo zivot je putovanje. Ali putovanje bez destinacije je besmisleno. Da li bi taj isti argument rekao robu koji zivi u jako teskim uslovima? Vera je ono sto daje snagu i razlog robu koji zivi u teskim uslovima da se raduje zivotu ma kakav god da je. O, destinacija itekako postoji... Samo se vama toliko ne svidja da ste morali da izmislite pobedu nad njom da bi se bolje osecali A sto se roba tice, tu se potpuno slazem... Ljudima u nevolji je svaka nada pa makar i lazna zaista preko potrebna i vazna za psihu... Tu nemam primedbi. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 I batali te "ad hominem" obezvredjujemo zivot, mislim stvarno svasta, mi navrh svega slavimo zivot. Bog je zivot - greh je smrt. Postojanje u grehu je upravo tvoja smrtnost. Borba protiv greha je borba protiv tvoje smrtnosti Jao, maltretiras me sad jer moram da ti odgovorim a komp mi ne radi pa nabadam po ovom staklencetu s debeli prsti.... Vi ne slavite zivot. Vi slavite vecni zivot. Slavote zajednicu sa Bogom koja "jeste" zivot ali ta zajednica jos uvek ne postoji. A kada ja pricam o slavljenju ili unizavanju zivota ja pricam o ovom nasem materijalnom svetu. ovom kojeg ja nazivam velicanstvenim i prelepim, dok ga vi nazivate propadljivim, gresnim i smrtnim... Tu je razlika... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ja sam misljenja da je zivot jos vrednjiji, ako je jedan jedini, u poredjenju sa vecnim zivotom. Takodje ateisti ne moze niko da oprosti grehe, koliko god se pokajao, vec mora da zivi sa onim sto je uradio i uci na tome. Uporedio bih zivot ateiste sa jednom kapljicom na ruci zednog coveka u pustinji, zivot vernika sa okeanom vode, sastavljenom od mnostva kapljica. Ali svako razlicito vidi stvari, mislim da se ova tema zasniva na subjektivnom. p.s. mislim da to sto nesto nekome daje veru nema nikakvu vrednost ako je zasnovano na lazi. postoje puno ljudi u raznim sektama koji su "ispunjeni energijom" i ispraznjenih dzepova. Niko ne spori da ti imaš pravo na svoje mišljenje, verovanje ili ubeđenje da je život jedan jedini i da bi čovek trebalo da bude sretan zbog toga. .smesko. Samo i taj tvoj stav je samo tvoja lična filozofija koju neko može odabrati da sledi, a neko i neće (pa samo gladni, žedni i bosi, a pogotovo robovi i kmetovi se ne bi složili sa tobom, pa gde su svi drugi ljudi koji nisu sledovali taj princip, a živeli su u blagostanju). Pogotovo je pogrešno reći da smo imali sreće pa da smo od miliona slučajeva ispali baš mi ... jer mi nismo bili negde u vakuumi i "držali fige da nam se posreći" ... Pričati o tome kako smo lako mogli i da ne budemo rođeni je smisleno otprilike kao kada bismo pričali o tome šta bi bilo da smo sada neko drugo ili šta je bilo pre velikog praska ... :0104cheesy: The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Jao, maltretiras me sad jer moram da ti odgovorim a komp mi ne radi pa nabadam po ovom staklencetu s debeli prsti.... Vi ne slavite zivot. Vi slavite vecni zivot. Slavote zajednicu sa Bogom koja "jeste" zivot ali ta zajednica jos uvek ne postoji. A kada ja pricam o slavljenju ili unizavanju zivota ja pricam o ovom nasem materijalnom svetu. ovom kojeg ja nazivam velicanstvenim i prelepim, dok ga vi nazivate propadljivim, gresnim i smrtnim... Tu je razlika... Па није баш, ја лично, а верујем и још многи, сматрају и овај живот, и овај свет величанственим и прелепим, ремек делом... Само му налазе ману у томе што је пролазан и верују (желе/ надају се) да ће ипак све вечно потрајати... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Bice i toga... Medicina je vec pragu besmrtnosti a verovatno u buducnosti nece biti neizlecivih bolesti. Занимљиво ми је размишљати да ли би то било довољно људима за срећу, то да су бесмртни у оваквом свету. Колико би оних који сада верују и даље веровали, сви или можда и не сви... Ипак, чини ми се да чак ни бесмртност у овом свету не би била довољна да човек осети да му је баш све како треба, да је све савршено, или јда ће макар некад моћи да буде савршено... Бар се мени чини да има толико разлика, неједнакости, раздвојености међу људима, жеља и чежњи које се никада неће испунити многима... да бих био потпуно спокојан све и да знам да никад нећу умрети. А и мучило би ме што су пре тог хипотетичког медицинског пробоја ка вечности, толики били горе среће од мене и умрли... Мада, ко зна, можда и не бих размишљао о свему томе да знам да сам бесмртан, само надам се да бих. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Niko ne spori da ti imaš pravo na svoje mišljenje, verovanje ili ubeđenje da je život jedan jedini i da bi čovek trebalo da bude sretan zbog toga. .smesko. Samo i taj tvoj stav je samo tvoja lična filozofija koju neko može odabrati da sledi, a neko i neće (pa samo gladni, žedni i bosi, a pogotovo robovi i kmetovi se ne bi složili sa tobom, pa gde su svi drugi ljudi koji nisu sledovali taj princip, a živeli su u blagostanju). Pogotovo je pogrešno reći da smo imali sreće pa da smo od miliona slučajeva ispali baš mi ... jer mi nismo bili negde u vakuumi i "držali fige da nam se posreći" ... Pričati o tome kako smo lako mogli i da ne budemo rođeni je smisleno otprilike kao kada bismo pričali o tome šta bi bilo da smo sada neko drugo ili šta je bilo pre velikog praska ... :0104cheesy: Nisam poredio na taj nacin. Nego po duzini zivota. Mozda sam nejasno ispricao xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 A kada ja pricam o slavljenju ili unizavanju zivota ja pricam o ovom nasem materijalnom svetu. ovom kojeg ja nazivam velicanstvenim i prelepim, dok ga vi nazivate propadljivim, gresnim i smrtnim... Tu je razlika... To tvoje telo i materijalne stvari nisu troshne u zemlju propadljive i jako smrtne? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука