Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Pa sto ne vjerujes u postanak svijeta kako je opisan u Bibliji? А ти знаш шта је верујем. Верујем да је Бог створио овај свет у неких шест раздобља илити етапа, као и да је створио основне типове организама који су се касније развијали. Ето, у то ја верујем. Али не осуђујем оне који тако не верују да су неверници. Јер је по Библији Бог Творац, а како је стварао је сасвим друга прича. Препоручујем ти да наручиш, прочиташ и пручиш књигу проф. Кубата "Траговима писма" па ћеш видети зашто је Стварање описано тако како је описано. Књигу можеш поручити овде https://www.pouke.org/forum/topic/18882-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%9A%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4%D1%80-%D1%80o%D0%B4%D0%BE%D1%99%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0/#entry628354 Проф.Кубат је један од најбољих, ако не и најбољи, познаваоц Старог Завета код нас. Овде можеш и да га слушаш https://www.pouke.org/audio.php?cid=650 Активарајте се мало браћо креационисти. Учите нешто. Требаће вам у животу http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 koliko je bitno imati strah Boziji ja mislio da je sustina imati ljubav Boziju... ...malo manje americkih filmova nije na odmet To bih tebi preporucio, posto furas americku hill-billy teologiju, nastalu relativno skoro. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Ovo nije pravoslavno ucenje. По речима Светог Апостола Павла, до Христа сви су људи "синови гњева" (Еф. 2,3), што значи да је свака индивидуа обележена грехом праотаца рода људскога. Свако је крив за Адамов грех, јер иако је грех био лично Адамов, у адамовској природи сагрешили су сви који су примили ту природу-природним рађањем од првог људског пара. Стање греха преноси се, дакле, на нашу природу, која се индивидуализира у свакој личности; воља и дело наше природе сарађују у вољи и делу Адама. Протојереј Јован Брија РЕЧНИК ПРАВОСЛАВНЕ ТЕОЛОГИЈЕ Sta je praroditleljski greh koji se nasledjuje?Smrtnost ili nesto drugo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 А ти знаш шта је верујем. Верујем да је Бог створио овај свет у неких шест раздобља илити етапа, као и да је створио основне типове организама који су се касније развијали. Ето, у то ја верујем. Али не осуђујем оне који тако не верују да су неверници. Јер је по Библији Бог Творац, а како је стварао је сасвим друга прича. Препоручујем ти наручиш, прочиташ и пручиш књигу проф. Кубата "Траговима писма" па ћеш видети зашто је Стварање описано тако како је описано. Књигу можеш поручити овде https://www.pouke.org/forum/topic/18882-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%9A%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4%D1%80-%D1%80o%D0%B4%D0%BE%D1%99%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0/#entry628354 Проф.Кубат је један од најбољих, ако не и најбољи, познаваоц Старог Завета. Овде можеш и да га слушаш https://www.pouke.org/audio.php?cid=650 Активарајте се мало браћо креационисти. Учите нешто. Требаће вам у животу Isto tako vjerujes da je smrt postojala prije Adama i Eve, iako pravoslavno ucenje tvrdi suprotno? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Sta je praroditleljski greh koji se nasledjuje?Smrtnost ili nesto drugo? Pa pise ti,brate, citaj: ...чин прекида првобитне заједнице између Бога и човека и последице тог догађаја. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 ja mislio da je sustina imati ljubav Boziju... To bih tebi preporucio, posto furas americku hill-billy teologiju, nastalu relativno skoro. Pocetak je mudrosti strah Gospodnji. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Ma da Bog te voli kakav god da si tako da radi sta hoces kurvaj se pij alkohol al se obavezno pokaj i dodji na svetu luturgiju i pricesce pa opet nanovo...sve dok su zalihe pune keksica za pricest i vinceta ima prilike za pokajanje... Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 izmedju ostalog i iz straha...svaki monah ce ti reci koliko je bitno imati strah Boziji. A i pise ti u bibliji,...sta je ovo svi misle da je Hrist bio neki hipik xDD...malo manje americkih filmova nije na odmet Izmedju tvog shvatanja Boga....i recimo nekog diktatorskog rezima..nema aposlutno nikkave razlike..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Pa pise ti,brate, citaj: ...чин прекида првобитне заједнице између Бога и човека и последице тог догађаја. Smrtnost? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Isto tako vjerujes da je smrt postojala prije Adama i Eve, iako pravoslavno ucenje tvrdi suprotno? Када би ти знао какво је православно учење било би добро. Ти знаш какво је учење неких других људи. Лепо узми па проучи оно што сам вам поставио. Без тога не вреди да идемо даље. То је наука. А она се не учи преко форума. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 izmedju ostalog i iz straha...svaki monah ce ti reci koliko je bitno imati strah Boziji. A i pise ti u bibliji,...sta je ovo svi misle da je Hrist bio neki hipik xDD...malo manje americkih filmova nije na odmet Znači verska prostitutka, ja ću da radim šta mi kažeš, a ti me posle nagradi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Када би ти знао какво је православно учење било би добро. Ти знаш какво је учење неких других људи. Лепо узми па проучи оно што сам вам поставио. Без тога не вреди да идемо даље. То је наука. А она се не учи преко форума. Pravoslavlje tvrdi da je grijeh na ovom svijetu usao preko covjeka. A uz grijeh,kao posljedica, i smrt. Teorija evolucije tvrdi da je smrt postojala od samog pocetka. Odluci se na koju ces stranu. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Braco liberali, ako su neki dogadjaji u Bibliji izmisljeni, zasto se o tome cita na bogosluzenjima? Obmanjivanje vjernika ili...? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Pravoslavlje tvrdi da je grijeh na ovom svijetu usao preko covjeka. A uz grijeh,kao posljedica, i smrt Православље тврди да творевина може бити бесмртна само ако је у заједници слободе и љубави са Богом преко човека. Животиње су постојале пре човека и његовог пада у смрт. Адам је пао на том испиту. Није остварио бесмртност. Зато је дошао Исус Христос да као Нови Адам реши проблем смрти. То је православно учење. Teorija evolucije tvrdi da je smrt postojala od samog pocetka. Odluci se na koju ces stranu. Боли ме кромпир шта каже теорија еволуције по том питању.Ја сам на страни Православља а ти Мирољуба, протестаната, адвентиста... То су њихове филозофије. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Pocetak je mudrosti strah Gospodnji. Tisina je pocetak mudrosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука