Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Брате, није ствар у свиђању него у схватању написаног. Ако си буквалиста и Стари Завет схваташ буквално ти никада не би могао да постанеш Хришћанин. Остао би Јеврејин. Они су због буквалног схватања Танаха одбили да прихвате Исуса надајући се сасвим другачијем Спаситељу. Ја верујем у то. А како ти знаш ? Видео си Васкрсење ? Ако се користиш Новим Заветом јасно се види да није метафора. То је реалан догађај. У Новом Завету имамо јако мало метафора, оне су често и прецизиране да су метафоре. Говоримо првенствено о СЗ. Pa sto ne vjerujes u postanak svijeta kako je opisan u Bibliji? Gnostici kazu da je vaskrsenje metafora. Mozda su oni u pravu? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Ovako veli Gospod nad vojskama: Opomenuh se šta je učinio Amalik Izrailju, kako mu se opro na putu kad je išao iz Misira. 3 Zato idi i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i decu i šta je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce. Pitanje za Pedju da li bi ubijao decu na sisi po Bozijoj naredbi? Da mi se Bog zaista javi to ne mogu ni da zamislim kako bi izgledalo sigurno je da ne bih bio isti kao sada. I ne mogu da zamislim sta bi moglo da me ubedi da se bas Bog meni javio bio bih vrlo skeptican u najmanju ruku xD. Al ako se sve shvati u kontekstu koje Sveto Pismo opisuje onda je jasno zasto to Bog naredjuje. Ako se shvati da postoji Sotona i njegovi demoni koji su obmanuli coveka i odvojili ga od Boga i da su to nosioci nezamislivog zla , duhovni izvori svog zla ovog sveta onda ima smisla. Ako mislim da su Sotona i demoni metafore zasto bih uopste i citao bibliju? ima mnogo zanimljivijih knjiga i filmova i droga.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Luka14,26. Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик. Pitanje za tebe: da li bi mrzio svoje roditelje,zenu,djecu, bracu i sestre i sebe samog da bi bio Hristov ucenik? Pitaj nekog iskusnog monaha...objasnice ti.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Da mi se Bog zaista javi to ne mogu ni da zamislim kako bi izgledalo sigurno je da ne bih bio isti kao sada. I ne mogu da zamislim sta bi moglo da me ubedi da se bas Bog meni javio bio bih vrlo skeptican u najmanju ruku xD. Al ako se sve shvati u kontekstu koje Sveto Pismo opisuje onda je jasno zasto to Bog naredjuje. Ako se shvati da postoji Sotona i njegovi demoni koji su obmanuli coveka i odvojili ga od Boga i da su to nosioci nezamislivog zla , duhovni izvori svog zla ovog sveta onda ima smisla. Ako mislim da su Sotona i demoni metafore zasto bih uopste i citao bibliju? ima mnogo zanimljivijih knjiga i filmova i droga.... A sta su deca kriva u tom slucaju.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 A sta su deca kriva u tom slucaju.? A sto sam ja kriv pa nasljedjujem grijeh svojih praroditelja? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Isus Hristos je Sin Boga Starog Zaveta...tog sto naredjuje klanje dece sa sise...krvav rat traje vec 6000 godina ..kapiram da je tesko da shvati realnost kad smo ususkani u sobe sa kompjuterima toplom vodom i strujom i nadrogirani zapadnjackim liberalnim lazima.. Hrist kaze da nije dosao da donese mir vec mac Matej 10,34 i u otkrivenju pise da ce mu haljina biti crvena od krvi jer ce izgaziti sve neznabosce.. mi mozemo da se sablaznjavamo al sta je tu je...mozemo da okusamo srecu sa nekim budizmom da blejimo po ceo dan to zvuci bezbolnije sto da ne.... Tristatri and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 A sta su deca kriva u tom slucaju.? greh roditelja se prebacuje na decu do 4tog kolena a za bludnicenje do 10og kolena...lepo pise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 A sto sam ja kriv pa nasljedjujem grijeh svojih praroditelja? Nasledjujes gresno telo,smrtnost ne greh.....greh sam cinis svojom voljom...i odnosom prema Bogu....a to je stvar duhovne prirode ne materijalne.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 greh roditelja se prebacuje na decu do 4tog kolena a za bludnicenje do 10og kolena...lepo pise a svi mi zajedno nasledjujemo Adamov greh...opet kazem ako nam se ovo ne svidja mozemo da predjemo u budizam ba da budemo kandidati za crvenu boju na Hristovoj haljini.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 greh roditelja se prebacuje na decu do 4tog kolena a za bludnicenje do 10og kolena...lepo pise Znaci ti bi koko decu na sisi jer su pre deset kolena njihovi preci bludnicili.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 a svi mi zajedno nasledjujemo Adamov greh...opet kazem ako nam se ovo ne svidja mozemo da predjemo u budizam ba da budemo kandidati za crvenu boju na Hristovoj haljini.... Znaci ti iz straha verujes u Boga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Onda nisi dosljedan. Biras sta se tebi svidja. Ne biram sta se meni svidja, odavno teolozi imaju stav da prica o kreaciji nije bukvalna. greh roditelja se prebacuje na decu do 4tog kolena a za bludnicenje do 10og kolena...lepo pise A de je pecat? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Znaci ti bi koko decu na sisi jer su pre deset kolena njihovi preci bludnicili.... odgovorio sam ti gore. ovakav kakav sam sad naravno da ne bih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Nasledjujes gresno telo,smrtnost ne greh.....greh sam cinis svojom voljom...i odnosom prema Bogu....a to je stvar duhovne prirode ne materijalne.... Ovo nije pravoslavno ucenje. По речима Светог Апостола Павла, до Христа сви су људи "синови гњева" (Еф. 2,3), што значи да је свака индивидуа обележена грехом праотаца рода људскога. Свако је крив за Адамов грех, јер иако је грех био лично Адамов, у адамовској природи сагрешили су сви који су примили ту природу-природним рађањем од првог људског пара. Стање греха преноси се, дакле, на нашу природу, која се индивидуализира у свакој личности; воља и дело наше природе сарађују у вољи и делу Адама. Протојереј Јован Брија РЕЧНИК ПРАВОСЛАВНЕ ТЕОЛОГИЈЕ Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Znaci ti iz straha verujes u Boga? izmedju ostalog i iz straha...svaki monah ce ti reci koliko je bitno imati strah Boziji. A i pise ti u bibliji,...sta je ovo svi misle da je Hrist bio neki hipik xDD...malo manje americkih filmova nije na odmet Tristatri and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука