Jump to content

Зашто једни познаше Христа као сина Божијег, а други га не видјеше као таквог?

Препоручена порука

Да ли су ти сродници уопште вјерници, вјерују ли уопште у Бога ?

Da li su tipa nas ateista ili su tipa 70% ako ne i više procenta pravoslavne populacije koja se kao pravoslavac vodi samo na popisu tog ne ispunjava skoro ništa (sem što posti par dana godišnje) od dužnosti jednog pravoslavca. Ja ovakvih drugih znam koliko ti volja. Ateista znam troje, tok pravih pravoslavaca 5-6

Подели на овим сајтовима

@@drvce,

Зашто ти не вјерујеш? 

Bogovi mi deluju kao vrlo zanimljive price koje vise govore o ljudima i njihoovim zeljama, nadanjima, strahovima, htenjima, obicajima, patnjama, ljubavima, vidjenju sveta i zivota... nego sto objasnjavaju svet u kojem smo. Previse detalja tu ima za nesto o cemu ne znamo (i ne mozemo da saznamo, po definiciji). Jos kad na to dodam igru gluvih telefona u specijalno sasivenim dresovima, da svemoguce bice satro ne moze odjedared da svima sapne na uvo sta treba, da ne postoji dvosmerna komunikacija...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ти би постао хришћанин, ако би васкрснути потенцирао да га је оживио хришћански Бог. Да ли сам те ваљано разумио?

Da je skroz mrtav bio pre toga, da ustane usput se izvrše testovi ništa neobično se nije desilo jednostavno se vratio onakav kakv je "otišao", a u telu mu nije nađeno ništa sumljivo što bi bacilo sumlju na upletenost čoveka ili neke nove tehnologije, ili možda nekog virusa (kao u filmovima što gledamo i zbog čega sam u šali napisao da bih trčao po motku). I da takođe taj koji je vaskrsao kaže da ga je vaskrsao hrišćanski bog, da i da mi da razlog zašto misli da je to baš On, a ne Alah ili neko drugi, onda bih 98% postao hrišćanin.

Pri tom nemoj da pominješ Hrista za čije vaskrsenje znamo iz knjige stare 2000 godina, a to čudo videli 12 ljudi (tako mi se barem čini, majka i 11 apostola)

Подели на овим сајтовима

Да ли су ти сродници уопште вјерници, вјерују ли уопште у Бога ?

Рече им Исус: а ви шта мислите ко сам ја?

А Симон Петар одговори и рече: ти си Христос, син Бога живога.

Моје питање је, зашто људи на Христово питање, немају одговор као Симон Петар? 

Подели на овим сајтовима

Ti si agnostik koji se polako kuva da postane vernik,krckas se ko sarmica.... greengrin   docices do Hrista to je neminovno....

We will see. (Mislim da ovo nije gramatički ispravno, ali cool zvuči a razumljivo je pa neka ostane)

Ne kažem da neću možda, nikad se ne zna, ali mislim da je to malo verovatno.

Подели на овим сајтовима

Da je skroz mrtav bio pre toga, da ustane usput se izvrše testovi ništa neobično se nije desilo jednostavno se vratio onakav kakv je "otišao", a u telu mu nije nađeno ništa sumljivo što bi bacilo sumlju na upletenost čoveka ili neke nove tehnologije, ili možda nekog virusa (kao u filmovima što gledamo i zbog čega sam u šali napisao da bih trčao po motku). I da takođe taj koji je vaskrsao kaže da ga je vaskrsao hrišćanski bog, da i da mi da razlog zašto misli da je to baš On, a ne Alah ili neko drugi, onda bih 98% postao hrišćanin.

Pri tom nemoj da pominješ Hrista za čije vaskrsenje znamo iz knjige stare 2000 godina, a to čudo videli 12 ljudi (tako mi se barem čini, majka i 11 apostola)

Извини за одговор на твоју шалу :), нисам читао твоја пређашња писања, па нисам знао с ким се дописујем, а и некако ми излетјело, спонтано.

Ти би у ствари повјеровао да си на примјер присуствовао васкрсењу Лазара, којег је Христос васкрсао, црква је тај празник прославила ево сад већ прекјуче?

Подели на овим сајтовима

Ти би у ствари повјеровао да си на примјер присуствовао васкрсењу Лазара, којег је Христос васкрсао, црква је тај празник прославила ево сад већ прекјуче?

Pot pretpostavkom da se sve to desilo i da sam prisustvovao tome verovatno poverovao bih. 

Ali što bi reklo drvo ŠBKB, mislimda se to nije desilo i da se neće desiti.

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing

Теби и онима који су слични теби, заиста само недостаје Христос, да би повјеровали. Када хришћанин којег ти лично познајеш на Христово питања "а ви шта мислите ко сам ја?", одговори као Симон Петар "ти си Христос, син Бога живога." тада ћеш ти повјеровати, будући да се Бог у тјелу неће појавити на земљи до свог другог доласка, тј. не можеш присуствовати Христовом васкрсењу Лазара. Е то је одговорност хришћана, тј. нас који се тако називамо.

Подели на овим сајтовима

Bogovi mi deluju kao vrlo zanimljive price koje vise govore o ljudima i njihoovim zeljama, nadanjima, strahovima, htenjima, obicajima, patnjama, ljubavima, vidjenju sveta i zivota... nego sto objasnjavaju svet u kojem smo. Previse detalja tu ima za nesto o cemu ne znamo (i ne mozemo da saznamo, po definiciji). Jos kad na to dodam igru gluvih telefona u specijalno sasivenim dresovima, da svemoguce bice satro ne moze odjedared da svima sapne na uvo sta treba, da ne postoji dvosmerna komunikacija...

Богове су људи кројили према свом тренутном стању и потребама, немогућност да се много шта објасни, постојање недодирљивих истина, Божија прикривеност и слаба комуникација са Богом су разлози за твоје невјеровање, ако те ваљано разумијем?

Подели на овим сајтовима

Теби и онима који су слични теби, заиста само недостаје Христос, да би повјеровали. Када хришћанин којег ти лично познајеш на Христово питања "а ви шта мислите ко сам ја?", одговори као Симон Петар "ти си Христос, син Бога живога." тада ћеш ти повјеровати, будући да се Бог у тјелу неће појавити на земљи до свог другог доласка. Е то је одговорност хришћана, тј. нас који се тако називамо.

Ustari neću poverovati, ako mi se Hristos obrati na neki način, onda to više nije vera već znanje i ipak nije jednaka veri koju postoji u svakoj religiji. Bez znanja, bez dokaza o nečemu verovati u to. Napisao sam na drugoj temi, da smo svi mi agnostici što se pitanja postojanja Boga tiče, kad kažem svi mislim bukvalno svi, jer niko od nas ne zna da Bog postoji. Jednostavno neki veruju, neki ne. A kada bi znali onda to više ne bi bila vera, jer je smisao hrišćanstva i većine religija upravo verovanje u nešto što ne znaš i nemaš nikakvih dokaza za to. Kada bi svi znali vera ne bi imala smisla.

A i ja sam po tom pitanju nikakav vernik, jer ako mi je potreban Isus da ga vidim i vidim čuda da bi verovao, kakav sam ja vernik, nikakav. Jer ne verujem sada.

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing,

Надам се да моје писање не доживљаваш као убјеђивње и надам се да нисам нападан и да ти не изазивам нелагоду.

Жеља ми је да неке ствари истјерам на чистац, да будем свјестан реалног стања. 

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing

Ипак су људи доживјели Исуса Христа, могли да га виде и да виде оно што је он чинио. Е сад ко колико вјерује оном што је записано и као такво пренесено до данас? Владика Николај је једном одговорио, да не вјерује у Бога, већ да зна да он постоји. Такав је опит оних који као Симон Петар одговарају  "ти си Христос, син Бога живога." . Он није рекао вјерујем, већ увјерио сам се, знам, потврђујем "ти си Христос Син Бога живога".

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing,

Будући да вјеру доживљаваш као "verovanje u nešto što ne znaš i nemaš nikakvih dokaza za to.", ти никада нећеш вјеровати да Бог постоји, а знање да Бог постоји није ти доступно.

Подели на овим сајтовима

Надам се да моје писање не доживљаваш као убјеђивње и надам се да нисам нападан и да ти не изазивам нелагоду. Жеља ми је да неке ствари истјерам на чистац, да будем свјестан реалног стања. 

Ma taman posla, meni je ovo zanimljivo. Da nisam želeo da pišem i raspravljam o religijama, ali i o svojim stavovima, ne bih se kao ateista ni registrovao na pravoslavni vorum. Jednostavno volim da iznesem svoje mišljenje, ali i da čujem tuđe, a i ovaj dijalog sa tobom mi nekako prija, ima nekih koji su previše napadni i ne zna čovek da li su trol ili ne (Shadow :D), mada iskreno ni to mi nesmeta.

Ипак су људи доживјели Исуса Христа, могли да га виде и да виде оно што је он чинио. Е сад ко колико вјерује оном што је записано и као такво пренесено до данас? Владика Николај је једном одговорио, да не вјерује у Бога, већ да зна да он постоји. Такав је опит оних који као Симон Петар одговарају  "ти си Христос, син Бога живога." . Он није рекао вјерујем, већ увјерио сам се, знам, потврђујем "ти си Христос Син Бога живога".

E za ovo mislim da nisam baš adekvatan da odgovorim bolje da pitaš neke teologe. Ali moje mišljenje da da bi došao u stadijum da znaš za Boga moraš brvo da prođeš kroz veru i budeš jak u njoj. Jer ne mislim da se Hristos nekome pokazivao, a ko nije već bio vrlo čvrst u svojoj veri.

Naravno imaj u vidu da ja ne verujem da se sve ovo dešavalo, već sve pričam pod pretpostavkom da se desilo sve što piše :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...