Драган άσημος :) Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@Odahviing, Разумијем да ти сумњаш у историјску истинитост записаног и до данас пренесеног. Да ли ти мислиш да је Исусу Христос измишљен лик или сумњаш да је оно што је записано о њему баш све истина или нешто треће? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@Odahviing, Будући да вјеру доживљаваш као "verovanje u nešto što ne znaš i nemaš nikakvih dokaza za to.", ти никада нећеш вјеровати да Бог постоји, а знање да Бог постоји није ти доступно. Ne ne doživljavam ja veru kao samo "verovanje u nešto.....", već smatram da je to neznanje jedo od vrlo važnih stvari za veru. Jer mislim da bi kada bi (opet pod pretpostavkom da se sve izdešavalo kao što piše u Novom Zavetu) neko bilo ko bio svedok svih tih čuda, ne bi poverovao u neku višu silu koja stoji iza čoveka koji pravi ta čuda. Mada sa druge strane opet i ta čuda mogu biti neke matipulacije, pojavljivalo se posle mnogo "lažnih proroka", i oni su izvodili čuda, ali su lažni, po kom kriterijumu? Naravno oni nisu sin Božiji. Ali kako čovek koji prvi put vidi sve to može da prepozna da li je prorok lažan ili pravi. Svedoci smo i danas raznih manipulacija i pored svega što nam tehnologija pruža i upozorenja, na razne sekte. Eno onaj čove zaboravio sam kako se zvaše što je pričao da Bogovi dolaze po njih, napravio sektu, kada saznao da umire od raka, potrefilo se da i neka komta tada prolazi pored zemlje. Rekao je svojim sledbecima (a nije ih malo bilo) da su bogovi došli po njih i na jednoj farmi svi izvršili samoubistvo. Kada je danas moguće tako izmanipulisati ljudima zašto Isus nije mogao to isto učiniti u vreme kada je to bilo i dosta lakše. Naravno da ne bude zabune ne izjednačavam Isusa i ovog gore navedenog, samo navodim kao primer manipulacije, reklo bi se bezazlenom pričom. Sada bio on sin božiji ili ne po svemu što se piše želeo je da napravi bolji svet. Samo što umesto da ljudim bude normalno da sve to čine ida sve što se propoveda rade iskreno iz srca ne mali broj radi iz jednostavnog straha, pogotovu kod katolika, ali nije mali broj ni kod pravoslavaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@Odahviing, Разумијем да ти сумњаш у историјску истинитост записаног и до данас пренесеног. Да ли ти мислиш да је Исусу Христос измишљен лик или сумњаш да је оно што је записано о њему баш све истина или нешто треће? Ne mislim da ne izmišljen lik. Što se tiče zapisa o njemu tu sam skeptičan, delimično sam na ovo pitanje odgovorio i u gornjem komentaru, vrlo lako je mogla da bude i manipulacija, moglo je da bude što bi drvence reklo igra gluvih telefona, da se možda pogrešno prepričava, u taj deo sa čudima sumljam i skeptičan sam po tom pitanju. I u novijoj istoriji viđamo razne legende i nestvarne događaje i doživljaje istorijskih ločnosti. E sada ovo se izdešavalo pre skoro 2000 godina, vrlo lako je mit i priča mogao da se pretvori u istinu. Ima jedan dobar film, niskobudžetni, ali ima dobru priču barem se meni svidela. Cela radnja filma se dešava u jednoj sobi gde par ljudi priča, film je kao knjigu da čitaš. Ali daje jednu zanimljivu mogućnost što se Hrista tiče, naravno ne mislim da je istina ono što se dešava u priča u filmu, ali mi je priča zanimljiva, pa usput preporučujem. Fim se zove "The man from earth" PS. Odoh na spavanja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 da bi videli Boga moramo pogledati u sebe samog. covek je ikona Boga, a mesto vidjenja i susreta sa Sinom Bozijim je upravo u Licnosti samog coveka. tako da pitanje prepoznavanja i vidjenja Hrista kao Sina bozijeg je ustvari pitanje pogleda u sebe samog, neko ce to odlagati do kraj zivota (a mozda ni tad) a neko ce imati srece pa ce u to pogledati rano u svom zivotu. a u vezi vase polemike S.B.B.K.B.B. da se sad hristos pojavi i da li bi tad poverovali ili ne.... alo, Hristos je tu. njegov "slvani drugi dolazak" je tu, samo treba pogledati. crkva je zasnovana na tom faktu. druga je stvar sto smo mi vecinom i moze se reci u potpunosti izgubili tu percepciju i to iskustvo. Ламех је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Богове су људи кројили према свом тренутном стању и потребама, немогућност да се много шта објасни, постојање недодирљивих истина, Божија прикривеност и слаба комуникација са Богом су разлози за твоје невјеровање, ако те ваљано разумијем? Problem je sto je lako izmisliti bogove, a tesko ih je razlikovati od pravih bogova. Dovoljno je da verujeumo u postojanje bogova i da religija bude uspesna. To, jos ne znaci da nas jednog dana nece pohoditi neko sa ove liste : http://www.godchecker.com/ Ako ce me neki od njih smozditi ili maltretirati sto nisam poverovao bas u njega, sta da radim, sto se nije potrudio malo vise, moje vreme i snaga su ograniceni, a kod njih to nije slucaj. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@drvce, Ти си спреман на сарадњу, тј. да кажеш, ја сада знам да си ти Бог, од свих понуђених богова ти си Бог живи и истинити, али тај Истинити није за сарадњу са тобом, тј. није ти се открио довољно да би ти баш за њега рекао да ти си Тај, па ма који био са оне листе? Колико сам те разумио, ти имаш жељу и волио би истински, ако има тог Живог и Истинитог Бога, који је прави Бог у односу на остале који се представљају лажно као прави да се мало више потруди како би се вас два упознали? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Pa ono kontam da bi svi šeleli da saznaju istinu koja got da je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@Odahviing, Синоћ одох без поздрава, а савладао ме дријемеж баш. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@Odahviing, 1. како знати да чудо није манипулација? 2. како разликовати чудо Бога истинитог од чуда богова лажних? То су твоје недоумице? Жељети сазнати истину, а истина је као таква само једна. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @@drvce, Ти си спреман на сарадњу, тј. да кажеш, ја сада знам да си ти Бог, од свих понуђених богова ти си Бог живи и истинити, али тај Истинити није за сарадњу са тобом, тј. није ти се открио довољно да би ти баш за њега рекао да ти си Тај, па ма који био са оне листе? Колико сам те разумио, ти имаш жељу и волио би истински, ако има тог Живог и Истинитог Бога, који је прави Бог у односу на остале који се представљају лажно као прави да се мало више потруди како би се вас два упознали? Spreman sam i da nema nikog s one strane s kim bi bilo saradnje, uopste se ne radi o tome. Nisam otvorio nekakav konkurs i sad kao iscekujem pisamce. Mozda se svi sa one liste jave, mozda niko, mozda neka kombinacija od onih, a mozda i neko/nesto novo, kako god. Pozicija da sam u nepoznatom svetu i da ga otkrivam, tj pravim sopstveni model tog sveta (u tom svetu ciji sam i ja deo) koji moze da bude saobrazan svetu, a i ne mora, potpuno mi je fantasticna. I kao da taj izazov nije dovoljan, resursi mi se habaju i imam ogranicen rok trajanja. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Мај 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 БЕСЕДА о опрезности према свему што није по Христу Браћо, чувајте се да вас ко не зароби философијом и празном пријеваром, по казивању човечијему, по науци свијета, а не по Христу (Колош. 2, 8). Браћо нека нас не зароби философија, која нагађајући говори, да нема живота вечнога нити васкрсења из мртвих. Јер ми не долазимо до Истине нагађањем људским него Божјим откровењем. И оно што знамо о Истини, знамо од саме Истине, која се открила у Господу Исусу Христу и нама саопштила кроз верне и мудре сведоке Истине, апостоле и светитеље. Ако ли, због грехова наших, одбацимо ова сведочанства и примимо нагађања људска, пашћемо у мрачно и љуто ропство природе, тела, греха и смрти. Браћо, нека нас не преваре празна казивања човечја, од човека и по човеку, као тобож да нема онога света, или и ако га има да ми тобож ништа о томе не знамо. Гле, ми знамо поуздано да има онога света. И ово знамо не од нагађача и обмањивача него од самога Господа Исуса, који се на Тавору јавио ученицима са давно отшедшим из овога света Мојсејем и Илијом, и који се сам јавио многим следбеницима Својим после смрти Своје. И још ми ово знамо од апостола, светитеља и многобројних тајновидаца, којима Бог откри, због њихове чистоте и светости, праву истину о ономе свету. Ако ли, због грехова наших, не верујемо овим светим и истинитим сведоцима, ми ћемо онда веровати несветим и лажним људима, и бићемо робови мрака, греха и смрти. Браћо, нека нас не заведе наука светска, која испитује животиње, биље и камење, и вели, да она нигде није нашла Бога међу овим тварима, те отуда дрско тврди, као да Бога и нема. Јер гле, ми знамо, да Творац и не може бити као твар међу тварима, него је Он изнад свих твари, и различит од свих твари. А ми то знамо како по духовном разуму и савести тако и по јасном откровењу самога Господа Исуса, који се показао и у телу човечјем као Господар свих створених твари, а тако и по сведочанству апостола и многих других светих и видовитих људи. Него прославимо Господа Исуса, васкрслога из мртвих. Господе васкрсли, Теби слава и хвала вавек. Амин. Jovana Macas је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Мај 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Јован 19,7 Одговорише му Јудејци: Ми имамо закон и по закону нашему мора да умре, јер начини себе Сином Божијим. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Ipak se mora prvo poverovati pa zatim u Apsolutu i poznati Sin Bozji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Мај 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Видите ли Исуса Христа барем као добра човјека, ако не као Сина Божијега? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 ovo je u sustini jako lepa tema. Duboka softificirana jasna i dugotrajna. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука