Дејан Написано Децембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Nije razlika u stilovima nego u nameni. Kada je u pitanje udaranje rukama, tu boks dominira, kada je u pitanju udaranje nogama tu tekvondo dominra, kada je u pitanju obaranje protivnika tu rvanje dominira(Ili judo ali u mma vise rvanje jer nema kimona) kada je u pitanju grapling na zemlji tu Bjja dominira. Da naravno i mačevanje je takođe zastupljeno ha ha ha haRvači imaju najbolju podlogu da postanu dobri borci samo kad uvežbaju tehnike drugih veština. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ranije sam trenirao košarku, sad se više ne bavim nijednim sportom. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 hahaha, drži ga se ko krpelj, David Krpelj i Smoreni Golijat, Bored Goliath, hahahaha LOL Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Da naravno i mačevanje je takođe zastupljeno ha ha ha ha Ne razumem ovaj komentar? Svi standup borci koji koriste noge rade bar MALO tekvondo. Rvači imaju najbolju podlogu da postanu dobri borci samo kad uvežbaju tehnike drugih veština. Svi koji hoce da se bore u mma moraju da vezbaju i druge vestine. Nebitno da li su rvachi, judisti, jiujitsu, karatisti, bokseri, kikbokseri. Rvaci nemaju dobru podlugu rvaci imaju jednu vestinu koja je za mma vrlo vazna znacajno savladanu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Bdždž ima dobre hvatove i poluge, na ovo se i vodi da se protivnik na zemlji onemogući raznim hvatovima i polugama. Bdždž od svih rvačkim možda ima najviše hvatova i poluga, hvataš nogama, rukama, sve.. Uzmeš ga u "guard", u klinč nogama, driš ga nogama i vučeš ga sebi, i ako onaj pokuša da se oslobodi, da se podigne, odmah poluga na rame, i onaj je gotov. To je bjj a ovo je wrestling Pa ti vidi, ko je dominantniji za samo obaranje, dal bjj ili kaliscan evropski wrestling.. Inace ovo dole je sprawl tehnika iz rvanja koju svaki stand up udarac mora da znas, da bi se izvukao od takedowna. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ne razumem ovaj komentar? Svi standup borci koji koriste noge rade bar MALO tekvondo. Jeste i balet takođe,naročito tehnike iz labudovog jezera...i sve ti po MALO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Jeste i balet takođe,naročito tehnike iz labudovog jezera...i sve ti po MALO Tekvondo ima superiorne tehnike sutiranja i jako je pozeljan. Vecina suteva koje kikbokseri koriste su ili iz taekwonda ili iz karatea, osim ako nisu MT boxeri. Jel ste gledali vi nekad kikboks, mma tako nesto? Jel ste pratili borce njihove rezultate etc? Jel ste citali koje vestine ko trenira? Jel ste imali neko dublje isksutvo sa svim tim vestinama da mozete u mecu da prepoznate sta je odakle? Iz ovih komentara bih reko da niste...... Taekwondo ti je obavezan kros trening dosta kikboksa, i ne znam sto ga izjednacavas sa baletom. To samo pokazuje da pojma nemas o cemu pricas... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Tkd ima jako komplikovane tehnike nogama i moraju se veoma dugo vežbati da bi mogli da se upotrebe korisno. Da bi se o tkd imala korist, mora se početi kao dete trenirati, za starije nema smisla da počnu sa tkd. Mislim, više bih se plašio od aikido ili karate nego li od tkd... Jedan jako dobar kikbokser kog znam se okrenuo da uezbava nozne udarce iz tkd. Ustvari vecina kikboksera pokupi nozne sueteve ili iz karatea, ili iz savatea ili iz tkd ili iz mt. posto je kikboks kao sport relativno mlad. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Imaju se dobre tehnike sa kojima može da iznenadi, ali to nije svačija jaka snaga. Za tkd moraš da budeš atlet. Ali ko je od nas atlet? Za MMA konbinaciju TKD je sasvim fin. Pazi vecina stvari koje radis u vecini borilackih vestina radis ih previse nego sto ce da ti zatreba za "ulicu" jer ih radis za takmicenje protiv atleta iste snage, poznavanja i spretnisti kao sto si i sam. Medjutim kada svedemo na ulicu boks + rvanje + krav maga ili neki drugi sistem sasvim zavrsava sav posao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Uirus ja sam mma napomenuo samo zato sto ne vidim potrebu da uporedjujemo bjj i rvanje,jer s bjj koristi vise u mma.Mislim ja mogu lako da zamislim borbu izmedju ova dva borca,ali vidim da bjj tu pobedjuje,a opet pravilo u rvanju je samo da se obori,pa stvarno en vidim logiku da o tome raspravljamo.Jeste Rendiju je sigurno osnovna vestina rvanje,ali sigurno je naucio bjj veoma lako.Ne bi samo sa jednom vestinom mogao da prodje tako dobro.Nisam se dobro ODRAZIO sto bi rekla ona na Domacine ozeni se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 ма балет је мама...obrati pažnju na motoriku i na stepen okreta zgloba nogu i ekstremitet ,pa mu ti izvuci polugu DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Uirus ja sam mma napomenuo samo zato sto ne vidim potrebu da uporedjujemo bjj i rvanje,jer s bjj koristi vise u mma. Ne lupetaj molim te. Oba se ekstremno mnogo koriste. Jel si ti siguran da si ikad odgledao malo mma meceva? Svaki je na svom terenu. Sto konstatno diskreditujes rvanje. Prvo si poceo da mi pricas da NEMA STA DA TRAZI U MMA, sada kada sam ti pokazao ne da nema sta da trazi nego da je jedna od osnovnih vestina ti mi pricas da se BJJ koristi vise? To sto tebi Rvanje izgelda kao dva lika koja se gurkaju u krugu, to neznaci da to to jeste. Izgleda ti tako jer ne znash bas nista o rvanju. To je sport koji sam zazalio sto ga nikad nisam trenirao... Mislim ja mogu lako da zamislim borbu izmedju ova dva borca,ali vidim da bjj tu pobedjuje,a opet pravilo u rvanju je samo da se obori,pa stvarno en vidim logiku da o tome raspravljamo. To da li ce i sta ce da pobedi zavisi od samih boraca. Uz dobar takedown tesko da moze BJJ da pobedi, ako se bjj borac dobro izbori da ovaj ne odradi dobar takedow ili slam, onda ce bjj da pobedi. Sve uglavnom zavisi od toga. Evo ti kako se slam iz rvanja bori tehnika iz tog ground fighta pogledaj na 1:44 protiv armbara. Kako je zveknuo Bjj borca wrestler.. Jeste Rendiju je sigurno osnovna vestina rvanje,ali sigurno je naucio bjj veoma lako Randy jako slabo bavio BJJ. Kasniej ga je ubacio ali nista spektakularno neke osnovne stvari. Cisto da iam da se odbranu na podu kada je vec malo "ispao" iz forme. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Evo jos malo "baleta" iz rvanja u mma... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Рвање,бјј, ударчка способност, тј. вештина борбе у стенд апу...све су то неопходни услови за једног борца који жели бити комплетан. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2011 Рвање,бјј, ударчка способност, тј. вештина борбе у стенд апу...све су то неопходни услови за једног борца који жеv iли бити комплетан. apsolutno za mma. Naravno ne moze biti u svima podjednako dobar pa su zato neki vise na jednom ili drugom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука