GeniusAtWork Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 A što bismo pravili steltove, kad ćemo ionako za 6-7 godina morati u NATO? :icon_pvo: Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 И успут, није нам нико натурао Ф-20, тј. Ф-5, него је развој "Орла" каснио, па је просто Команда послала неколико наших екипа у САД, Француску и СССР, како би изнашли решење... О томе је већ писано и на нашем Форуму... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Ту борбену групу изнад Мађарске треба прво да уочи наша ПВО, која ће да наложи ловачкој авијацији да ју пресретне... Седи један, из непознавања материје kakve to ima veze sada,ja sam govorio o taktici upotrebe aviona ,po džedajevom nam ne trebaju stelt lovci,može i ove naše kanistere da pošaljemo,samo bitno je prvo da naša pvo nesto detektuje jel tako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Ti obi wan kontroliši malo svoju gordost,skoro svaki komentar večeras koji si napisao sadrži nipodaštavanje druge osobe koja nije zlonamijerna već brani svoj stav,ne valja ti to u zivotu tako mozes da nastradas kada naletis na ne dao Bog kakvu budalu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/22387-%D1%84-5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%88%D1%9A%D0%B5-%D1%80%D0%B2-%D0%B8-%D0%BF%D0%B2%D0%BE/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 kakve to ima veze sada,ja sam govorio o taktici upotrebe aviona ,po džedajevom nam ne trebaju stelt lovci,može i ove naše kanistere da pošaljemo,samo bitno je prvo da naša pvo nesto detektuje jel tako... Зато брате, што си сам поставио питање, како ће командир ловачке групе да примети непријатеља који из Мађарске иде ка Србији... Он га неће ни приметити, а за то служе радари, односно интегрисани систем ПВО, који поред радарске и артиљерисјко ракетне компоненте садржи и ловачку авијацију... Не мислиш ваљда да код Суботице треба да летуцкаји наши "стелтови" да лове Маџарске? Дакле, прво нам је то потребно... Очи и уши... Јаке јединице ВОЈИН, системи везе и на концу ЛА... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Зато брате, што си сам поставио питање, како ће командир ловачке групе да примети непријатеља који из Мађарске иде ка Србији... Он га неће ни приметити, а за то служе радари, односно интегрисани систем ПВО, који поред радарске и артиљерисјко ракетне компоненте садржи и ловачку авијацију... Не мислиш ваљда да код Суботице треба да летуцкаји наши "стелтови" да лове Маџарске? Дакле, прво нам је то потребно... Очи и уши... Јаке јединице ВОЈИН, системи везе и на концу ЛА... Pa brate nisma toliki debil da to ne znam,ja govorim o tome koliko bi bilo za nas korisno da imamo takve stelth aparate ,šta nama vredi slati presretače ako oni budu oboreni prije nego li sami išta naciljaju,kakv im je svrha onda.. a upravo je to bilo 1999. cijela poenta je da je brat obi napisao pogrešno da to nama ne treba,naravno da nam treba,na bojnom polju u buducnosti bez toga si vrlo inferioran,vec smo osijetili na svojoj koži... ovo što on pominje neke nove radare koji anuliraju stelth tehnologiju ja to nigdje čuo nisam nikada,a i da zaista postoji znaš kada bi rusi to srbiji prodali,nikada... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Ti obi wan kontroliši malo svoju gordost,skoro svaki komentar večeras koji si napisao sadrži nipodaštavanje druge osobe koja nije zlonamijerna već brani svoj stav,ne valja ti to u zivotu tako mozes da nastradas kada naletis na ne dao Bog kakvu budalu... Nista se ti ne brini za mene, sinovac, mene cuvaju godine. A ti kad branis neki stav, uzmi pa malo prouci temu, nije dovoljno da citas samo Politiku i Lazanskog... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 ovo što on pominje neke nove radare koji anuliraju stelth tehnologiju ja to nigdje čuo nisam nikada,a i da zaista postoji znaš kada bi rusi to srbiji prodali,nikada... Counter stealth radar Iran tests home made anti-stealth radar i da zaista postoji znaš kada bi rusi to srbiji prodali,nikada Prakticno svi avioni 4+, 4++ i 5 generacije imaju takve vrste radara. Sto znaci i MiG-35... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Nista se ti ne brini za mene, sinovac, mene cuvaju godine. A ti kad branis neki stav, uzmi pa malo prouci temu, nije dovoljno da citas samo Politiku i Lazanskog... Dobro brate,ne ljutim se ja na tebe,znam ja da si ti dobar,ali bez obzira ne valja tako nipodastavati ljude,ružno je i greh je. Čitam lazanskog,imam njegove dve knjige o vazduhoplovstvu,imam oko 30 brojeva aeromagazina,starih,ne znam da li još izlazi,kao tinejder sam volio borbene avione... nije baš da ništa ne znam... mašinski sam upisao iz ljubavi prema materijalima i tehnologijama tu znam stručno o čemu govorim.. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Pa brate nisma toliki debil da to ne znam,ja govorim o tome koliko bi bilo za nas korisno da imamo takve stelth aparate ,šta nama vredi slati presretače ako oni budu oboreni prije nego li sami išta naciljaju,kakv im je svrha onda.. a upravo je to bilo 1999. cijela poenta je da je brat obi napisao pogrešno da to nama ne treba,naravno da nam treba,na bojnom polju u buducnosti bez toga si vrlo inferioran,vec smo osijetili na svojoj koži... ovo što on pominje neke nove radare koji anuliraju stelth tehnologiju ja to nigdje čuo nisam nikada,a i da zaista postoji znaš kada bi rusi to srbiji prodali,nikada... У реду... Ај` да се не прегањамо више... Лепо је то што зи изнео на почетку читаве ове дебате и све то... Ај` сад да замислимо да ова наша држава јесте једно уређено друштво у којем "теку мед и млеко" Да има искрене пријатеље и на Истоку и на Западу, да здравство, просвета, социјлана политика, да све функционише као сат, и сад пошто смо такви какви смо, одлучимо ми да направимо авион. Нек буде "видиљив", нек буде "невидљив" Какав год... У Жарково у ВТИ се вратили сви инжењери који су отишли по Канадама и осатлим Америкама, а фондови практично неограничени... Дакле, шта ти мислиш, колико је времена потребно да се један авион развије... Дакле, Диковић и Живак су као стратези читаве војксе, односно вида "замислили" жељу, е сад је на струци да је претвори у дело. дАкле, по твојим сазнањима, колико је времена потребно да прође од замисли, модела, атрапе, развоја, оптиних летова, па до испоруке јединицама и експлоатације... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Dobro brate,ne ljutim se ja na tebe,znam ja da si ti dobar,ali bez obzira ne valja tako nipodastavati ljude,ružno je i greh je. Čitam lazanskog,imam njegove dve knjige o vazduhoplovstvu,imam oko 30 brojeva aeromagazina,starih,ne znam da li još izlazi,kao tinejder sam volio borbene avione... nije baš da ništa ne znam... mašinski sam upisao iz ljubavi prema materijalima i tehnologijama tu znam stručno o čemu govorim.. Нико не спори ни твоју љубав ни знање... Ето кад смо већ код машинства и сазнања, ниси одговорио на мој коментар о томе да је мостарски "Соко" израђивао саћасту структуру још од средине седамдесетих и да то није никаква не знам ни ја шта новост, да би се ми одушевљавали лешом од Ф-117, сем локалних Цигана који су га данима развлачили... А тако си започео писаније... Или сам ја погрешно схватио... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Ne cudi me... Counter stealth radar Iran tests home made anti-stealth radar Prakticno svi avioni 4+, 4++ i 5 generacije imaju takve vrste radara. Sto znaci i MiG-35... brate skenirajući radari sa faznom rešetkom i mogućnosti mijenjaja talasnih dužina,znam za te radare,prvi na svijetu je uveden na migu-31 i ameri su se zaprepastili kako su to rusi uspijeli da naprave prije njih... ali nisma nikada čuo da oni anuliraju stelth tehnologiju,čemu onda ameri potrošiše milijarde na nove stelth projekte? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Dobro brate,ne ljutim se ja na tebe,znam ja da si ti dobar,ali bez obzira ne valja tako nipodastavati ljude,ružno je i greh je. Čitam lazanskog,imam njegove dve knjige o vazduhoplovstvu,imam oko 30 brojeva aeromagazina,starih,ne znam da li još izlazi,kao tinejder sam volio borbene avione... nije baš da ništa ne znam... mašinski sam upisao iz ljubavi prema materijalima i tehnologijama tu znam stručno o čemu govorim.. A vidis, kad smo vec kod toga, po meni je nipodastavanje bas to kad neko nedovoljno upucen uleti i krene da sa visine iznosi neverovatne pretpostavke, koje se granice sa naucnom fantastikom, i pored tog sto mu drugi ukazuju da prica nesto sasvim nerealno i neosnovano, a pri tome svaki komentar dozivljava kao uvredu i napad na sebe. Tema je, da se tako izrazim, muska, pa je i razgovor takav. Niko tebe ovde ne nipodastava, daleko od toga... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Нико не спори ни твоју љубав ни знање... Ето кад смо већ код машинства и сазнања, ниси одговорио на мој коментар о томе да је мостарски "Соко" израђивао саћасту структуру још од средине седамдесетих и да то није никаква не знам ни ја шта новост, да би се ми одушевљавали лешом од Ф-117, сем локалних Цигана који су га данима развлачили... А тако си започео писаније... Или сам ја погрешно схватио... ja zaista ne znam za strukturna riješenja krila na orlu,to sam sada prvi puta od tebe čuo i vjerujem ti,saće je inače konstrukcija izuzetnih osobina u više pravaca.međutim kod f117 ona nije rađena primarno kao noseća struktura ,već kao aktivni sistem za slabljenje elektromagnetnih talasa,tj. upijanje istih u velikom procentu,to nema veze sa eventualnom saćastom strukturom kod orla,jer ova saćasta struktura je samo jedan element čitavog sistema za slabljenje talasa,glavni element je sama specijalna oplata,koja je uvezana kontaktima za ova saća... ja o tome ništa više ne mogu da kažem samo to što sam čuo na tv od naših oficira... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука