Jump to content

Vojska Srbije kupuje šest novih aviona "mig 29"

Препоручена порука

Znaju Rusi dobro da od kupovine nema ništa, odatle i ne nude više. Čak kada bi ova ili ona vlada htela da kupi, neće dozvoliti vrhovni gospodar, njegovo imperatorsko veličanstvo SAD. Dobro je da nam Rusi ne lupe otvoreno u lice: Dajte, Srbi, nemojte više da nam dosađujete!

Na koji nacin mogu da sprece?

Подели на овим сајтовима

Брате, ај` оно мало буди озбиљан... 

Nemoj da podcijenjuješ naše ljude,mi smo pioniri u vazduhoplovstvu,Kraljevina Srbija je bila među najačim avio silama između dva rata...

Sam si rekao da nisi stručan,meni je ovo dio struke kao mašinskom inženjeru,nisam diplomiran,al jesam inženjer,znam o čem pričam,razumijem se dosta i u elektroniku i to mi je bio predmet studija...Probaj da me okušaš u nekom pitanju vezanom šta bi kako uradio,prije neg sudiš,a ko sam ja ima naših stručnjaka koliko hoćeš u visokim tehnologijama

Подели на овим сајтовима

Kupovina nemorala, umesto da se obnovi poljoprivreda, kupuje se Nemoral

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Kupovina nemorala, umesto da se obnovi poljoprivreda, kupuje se Nemoral

Kakav nemoral,vojna sila u Srba bi značila odvraćanje agresora,a sutra kad bi neko došao opet(a ima okolo njih koliko hoćeš) da nam kolje ženu i djecu onda bi trebalo moralno rukama da se branimo

Подели на овим сајтовима

Nemoj da podcijenjuješ naše ljude,mi smo pioniri u vazduhoplovstvu,Kraljevina Srbija je bila među najačim avio silama između dva rata...

Jesmo bili pioniri,sad više nismo ništa jer nemamo kontinuitet u proizvodnji vazduhoplova i naši inženjeri jednostavno nemaju iskustva u projektovanju jednog modernog vazduhoplova,a da ne pričamo o parama koje treba potrošiti za razvoj jednog takvog projekta!

Hajde da se ne lažemo,volim ja i G-4 i Orla,ali to su opet dorađeni projekti Jaguara i Hawka koje smo dobili od Britanaca i preradili koliko-toliko da ne budu baš vulgarna kopija istih!

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Kakav nemoral,vojna sila u Srba bi značila odvraćanje agresora,a sutra kad bi neko došao opet(a ima okolo njih koliko hoćeš) da nam kolje ženu i djecu onda bi trebalo moralno rukama da se branimo

al nece da kolje sa avionom, drugo pametan narod bi znalo kako da uzvrati na 100 nacina, zato cemo uvek biti cista 00 

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

al nece da kolje sa avionom, drugo pametan narod bi znalo kako da uzvrati na 100 nacina, zato cemo uvek biti cista 00 

E moj brate,neće niko k tebi ako bi ga zabolilo,da smo imali modernu vojnu silu ili nuklearnu bombu ko sjeverna Koreja što ima, niko nas ne bi ni pipnuo,kamo li se usudio da nam Kosovo otme...

Antimilitarizam je ogromna zabluda i opasna stvar,trenutno jesmo blizu toga,jača nam policija od vojske,ali baš toliko i vrijedi naša riječ u regionu,svijet i da ne pominjem...

Подели на овим сајтовима

Okej, galeb je skoro pljunuti hawk, ali orao i jaguar, to su dva aršina. To što naši vole da predstave orla kao domaćeg jaguara, ovo je malo - haha! Imali smo mi znanje a pomalo i kapacitete, iako male, ali to je mahom nestalo, propalo, ipak je prošlo dvadeset-trideset godina od tad. A avion je skup projekt, samo da se pokrene analiza aktualnog stanja i definicija projekta koštalo bi pf... Pa onda priprema, da se dobavi znanje koje je potrebno, tehnologija, sredstva, materijali, stručni radnici i mnogo mnogo toga, joj!! Samo za novi avion onomad u 1980-ima se smatralo da bi se moralo prodati barem 300 aviona - za domađu aviaciju bilo je predviđeno 150 aviona - da bi se akumulirali, dakle vratili svi troškovi koliko bi koštao projekt.

Prvo bi naši generali na osnovu naše obrambene doktrine (koju valjda samo oni znaju) trebali da naruče takav i takav borbeni avion i njihovvu količinu! e onda kreće studija izvodljivosti i ona na zapadu ne košta više od 50 miliona evra,da se sve sagleda sa svih strana i tehnologije i materijali i wc papir za kancelarije...

Razvoj aviona j-22 Orao je bio skup zato što se komunistima jako žurilo,nije im palo na pamet da razvijaju svoj avion,nego su pokupovali sve živo za njega po zapadu što su mogli da kupe,današnje visoke tehnologije su dosta komercijalizovane i mnogi hobisti po garažama vladaju daleko višim tehnologijama od onoh koje su  korištene u projektu orao,npr.ljudi iz zezanja prave kompozitne strukture od karbonskih vlakana i eposki smola,a da ne bi ozbiljna radionica radila sa kompozitnim Aluminijumom . Danas možeš da kupiš aparat za nanošenje ugljenika plazmom na metalne površine i time dobiješ vatrostalne obloge za turbomlazne motore u klasi sa američkim space-shatlom i njegovim raketnim motorima,tehnologije nisu problem,politika je problem,ona nema blage veze o tehnologijama a usuđuje sa da njima upravlja,to je poseban problem bio kod komunista. koštalo bi,ne kažem da ne bi koštalo,ali za 3 milijardei  evra srbija bi bila prava avio sila u evropi,samo za mobilne telefone u zadnje 3 godine smo dali milijardu evra...

Ovo što  ameri i rusi trube kako je to skupo i neisplativo,pa i ja bi trubio da sam na njihovom mjestu

Подели на овим сајтовима

Sam si rekao da nisi stručan,meni je ovo dio struke kao mašinskom inženjeru,nisam diplomiran,al jesam inženjer,znam o čem pričam,razumijem se dosta i u elektroniku i to mi je bio predmet studija...Probaj da me okušaš u nekom pitanju vezanom šta bi kako uradio,prije neg sudiš,a ko sam ja ima naših stručnjaka koliko hoćeš u visokim tehnologijama

Не подцењујем наше људе, понајмање тебе, али твоје писање да... У конкретном случају, то што си писао око плата, јер то просто није истина, нити за нас, нити за податке које си изнео за америчко РВ

Даље, све више имам осећај, да си ти овде дошао да кажеш своје мишљење без да прво видиш са киме разговараш и шта су ти људи о тој теми до сада причали...

А о мојој стручности гледе авијације и познавање исте.. Нема везе.., Ја сам у РВ четврт века чистио клозете...

Подели на овим сајтовима

Okej, galeb je skoro pljunuti hawk, ali orao i jaguar, to su dva aršina. To što naši vole da predstave orla kao domaćeg jaguara, ovo je malo - haha!

Zaista je tako,čak se to i ne krije,ali se nikada ni otvoreno nije reklo,da su oba aviona rađena uz pomoć i uz saradnju sa Britanijom i Francuskom,a tu info imaš u starim Glasnicima RV i PV,vrlo često se moglo čuti na emisiji Dozvilite..,da je Orao rađen po specifikaciji Jaguara i da su motori bili problem,pa zatim stajni trap Orla je zaista isti kao kod Jaguara,a i Lazanski često za Orla kaže da je rađen po podacima iz inostranstva....

Imali smo mi znanje a pomalo i kapacitete, iako male, ali to je mahom nestalo, propalo, ipak je prošlo dvadeset-trideset godina od tad. A avion je skup projekt, samo da se pokrene analiza aktualnog stanja i definicija projekta koštalo bi pf... Pa onda priprema, da se dobavi znanje koje je potrebno, tehnologija, sredstva, materijali, stručni radnici i mnogo mnogo toga, joj!! Samo za novi avion onomad u 1980-ima se smatralo da bi se moralo prodati barem 300 aviona - za domađu aviaciju bilo je predviđeno 150 aviona - da bi se akumulirali, dakle vratili svi troškovi koliko bi koštao projekt.

Možda treba pokušati sklopiti nešto poput Gripana po sistemu,motor odavde,radar odande,avionika odande,karoserija kod nas naravno :stadaradim:

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Zaista je tako,čak se to i ne krije,ali se nikada ni otvoreno nije reko,da su oba aviona rađena uz pomoć i uz saradnju sa Britanijom i Francuskom,a tu info imaš u starim Glasnicima RV i PV,vrlo često se moglo čuti na emisiji Dozvilite..,da je Orao rađen po specifikaciji Jaguara i da su motori bili problem,pa zatim stajni trap Orla je zaista isti kao kod Jaguara,a i Lazanski često za Orla kaže da je rađen po podacima iz inostranstva....

Možda treba pokušati sklopiti nešto poput Gripana po sistemu,motor odavde,radar odande,avionika odande,karoserija kod nas naravno :stadaradim:

to je isto rađeno sa orlom,samo sto je gripen daleko bolji i savremeniji avion,ali i skuplji...

ono što nađeš sa strane u prodaji je već zastarijelo i inferiorno

Подели на овим сајтовима

Не подцењујем наше људе, понајмање тебе, али твоје писање да... У конкретном случају, то што си писао око плата, јер то просто није истина, нити за нас, нити за податке које си изнео за америчко РВ

Даље, све више имам осећај, да си ти овде дошао да кажеш своје мишљење без да прво видиш са киме разговараш и шта су ти људи о тој теми до сада причали...

А о мојој стручности гледе авијације и познавање исте.. Нема везе.., Ја сам у РВ четврт века чистио клозете...

Pogreših,nisi mi ti bio rekao da nisi stručan nego neko drugi,to sam skontao naknadno,izvini,nije bila namijera loša!

Подели на овим сајтовима

imaju para,nego šta nego imaju,sloboda nema cijenu, trebalo bi da razvijamo vlastiti avion stelth karakteristika a ne da kupujemo inferiorne migove za današnje bojno polje

dobra ti je ova, nema sta... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Normalno da je dobra,šta ćeš kupovati inferioran avion u skoro svakom smislu već danas,a kamo li u budućnosti...

ne znam šta mislite o toj stelth tehnologiji,više nije nikakva top tajna,par zemalja imaju vlastite stelth projekte,srbija između ostalog ima komade prve generacije stelth tehnologije što nam daje prednost nad ostalima kad su npr materijali u pitanju...

Подели на овим сајтовима

srbija između ostalog ima komade prve generacije stelth tehnologije što nam daje prednost nad ostalima kad su npr materijali u pitanju

joooj :0102_laugh:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...