Juan Valdez Написано Април 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ne drzimo mnogo do nacije, jer se ovde drzati do nacije znaci biti Nedeljko a niko nije lud da bude Nedeljko. LOL Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ne drzimo mnogo do nacije, jer se ovde drzati do nacije znaci biti Nedeljko a niko nije lud da bude Nedeljko. Дражати до нације значи сматрати Недељка за брата,чак иако се не слажеш са њим, чак иако те често нервира . А тога код нас чини ми се слабо има. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Дражати до нације значи сматрати Недељка за брата,чак иако се не слажеш са њим, чак иако те често нервира . А тога код нас чини ми се слабо има. U tome i jeste problem. Ja smatram i njega i resistance is furtale za bracu. Al ja sam za njih izdajnik. Sta ja treba njih da grlim bratski a oni mene da nazivaju izdajnikom i ko zna josh cime? Ja jesam lud ali toliko nisam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Дражати до нације значи сматрати Недељка за брата,чак иако се не слажеш са њим, чак иако те често нервира . А тога код нас чини ми се слабо има. Управо у томе и јесте проблем и национализма и свих осталих колективизама. Покушавају да угурају појединца у вештачку групу са људима са којима он нема апсолутно ништа заједничко осим тога што су случајно родили унутар исте површине између неких нацртаних линија. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Управо у томе и јесте проблем и национализма и свих осталих колективизама. Покушавају да угурају појединца у вештачку групу са људима са којима он нема апсолутно ништа заједничко осим тога што су случајно родили унутар исте површине између неких нацртаних линија. Ja imam mnogo toga zajednickog i sa tobom i sa Nedeljkom i sa Vladimirom i sa ostalima, medjutim imam i mnogo toga razlicitog. Razlicito misljenje politicke buducnost Srbije naprimer. E kad oni skroje Srpskoga Obilica po svojoj meri, pa nas sve sto nismo po njihovoj meri Obilici nazivaju izdajnicima.. to je vec veliki problem. Zato ja biram http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_nationalism Ako vam nije potrebna nacija, ne treba vam ni Crkva, jer sami sebi ste dovoljni.. A i Crkva je zajednica, kolektiv. Niste team-player'i, a ovo zadnje je potrebno da se ima uspeha u svetu. Stara srpska bolest, svako zna najbolje i svako želi sam za sebe. Problem je sto od nacije ovde prave politicku zajednicu. Nacija je za mene kulturna zajednica, prvenstveno. Crkva je sa druge strane duhovna zajednica. Zajednice su super, samo je problem kada se ide u ekstreme i prave fanatichne zajednice gde ne smes da pripadas nijednoj drugoj zajednici. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Zajednice su super, samo je problem kada se ide u ekstreme i prave fanatichne zajednice gde ne smes da pripadas nijednoj drugoj zajednici. Problem su neprijateljske zajednice a ne bilo koje "druge" .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Zato ja biram http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_nationalism Ма бирај ти шта год хоћеш, само мени препусти избор о мом животу. Једну ствар не разумем. Модерна држава ваљда свуда има исту улогу. Без обзира да ли сматрамо да је то само заштита права појединца или нешто више, свуда је иста. Сматраш да држава треба да регулише цене? ОК, али зашто би Србин регулисао цене другачије од Ирца? Објасни ми која тачно од улога државе има везе са тим да ли је држава српска, немачка или марсовска? Чему тачно служи национална држава, а да је то нешто више од псећег запишавања територије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Problem su neprijateljske zajednice a ne bilo koje "druge" .... A oni koje unutar svoje zajednice ne smatrate "našima" - npr. oni koje smatrate "izdajnicima", tj. koji se ne uklapaju u "patriotsku viziju" toga kakav treba neko da bude? Pogotovo ovde, gde postoje staljinističke linčerske tendencije prema jedno 30% stanovnika (među kojima sam naravno i ja, that goes without saying). Da ne pominjem činjenicu da si svrstan u jednu zajednicu na osnovu ničega, i da imaš neke "neprijatelje", iz neke druge zajednice koji su takođe tu ni po kakvom osnovu. Ako to nije maloumlje, ja ne znam šta jeste... Kolektivizam (u bilo kom ruhu, komunističkom, rasističkom, nacionalističkom (i bez trabunjanja o famoznim "razlikama između nacionalizma i šovinizma", molim)) = užas s papričicom, i to ne može promeniti ni pet tona suvoga bilbijanja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 A oni koje unutar svoje zajednice ne smatrate "našima" - npr. oni koje smatrate "izdajnicima", tj. koji se ne uklapaju u "patriotsku viziju" toga kakav treba neko da bude? Da ne pominjem činjenicu da si svrstan u jednu zajednicu na osnovu ničega, i da imaš neke "neprijatelje", iz neke druge zajednice koji su takođe tu ni po kakvom osnovu. Ako to nije maloumlje, ja ne znam šta jeste... Pa izdajnik je onaj koji podrzava neprijateljsku zajednicu i okupacione snage te zajednice. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ма бирај ти шта год хоћеш, само мени препусти избор о мом животу. Nisam neki poštovalac Nenada Čanka, ali ima onu: "demokratski nacionalista je nešto kao krokodil vegetarijanac - lepa ovako pričica, ali toga nema..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Problem su neprijateljske zajednice a ne bilo koje "druge" .... Ja ne podrzavam nijednu zajednicu koja oce da sravni Srbiju sa zemljom. Da je tako, mogli bi smo da pricamo o prijateljskim i neprijateljskim zajednicima. U sluchaju medjudrzavnih odnosa, situacija koju prdstavljaju ko crno belu je zapravo siva. Ja ne mogu da budem dovoljno ignorantan da gledam nemce kao neprijatelje a ruse kao prijatelje. Jedni su mi prijatelji na jednom frontu a neprijatelji na drugom. Situacija je takva. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ма бирај ти шта год хоћеш, само мени препусти избор о мом животу. Naravno, valjda je to jasno? Сматраш да држава треба да регулише цене? Ne, ne smatra. Rekao sam da drzava treba da regulise marzu. Posledica regulisanja marze bi bila regulisanja cena ali nikako ne smatram da bi drzava trebalo da se mesa u trziste. Nisam neki poštovalac Nenada Čanka, ali ima onu: "demokratski nacionalista je nešto kao krokodil vegetarijanac - lepa ovako pričica, ali toga nema..." Amerikanci su ti cist primer demokratskog nacionalizma. Nemoj da te zavaraju pa da ispadne da ako nisi Nedeljko u Srbiji ne mozes da budes Srbin. I da ako volis b92 da gledas ne mozes da budes Srbin. I da ako ne glasas za dveri nisi Srbin. Komotno ne samo da jesi vec mozes da budes Srbin i po za raznorazne dverase. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ja ne podrzavam nijednu zajednicu koja oce da sravni Srbiju sa zemljom. Da je tako, mogli bi smo da pricamo o prijateljskim i neprijateljskim zajednicima. U sluchaju medjudrzavnih odnosa, situacija koju prdstavljaju ko crno belu je zapravo siva. Ja ne mogu da budem dovoljno ignorantan da gledam nemce kao neprijatelje a ruse kao prijatelje. Jedni su mi prijatelji na jednom frontu a neprijatelji na drugom. Situacija je takva. Nije bas tako. Front se zna sta je. Ali nisu nama nemci neprijatelji, vec ako hoces albanska zajednica, nacija, onaj "konstrukt" iracionalan i kretenski kako vi to "anacionalni" cesto tumacite, ali koji je vrlo "racionalan" i prisutan. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Nije bas tako. Front se zna sta je. Ali nisu nama nemci neprijatelji, vec ako hoces albanska zajednica, nacija, onaj "konstrukt" iracionalan i kretenski kako vi to "anacionalni" cesto tumacite, ali koji je vrlo "racionalan" i prisutan. Gde sam ti ja rekao da sam ja anacionalan? I gde sam ti ja rekao da podrzavam albance? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Gde sam ti ja rekao da sam ja anacionalan? I gde sam ti ja rekao da podrzavam albance? Za albance ja nisam rekao nista, navodim ih kao primer "zajednice". A tebe posmatram kao nekoga iz "zajednice" anacionalnih ili"nadnacionalnih" na forumu kao sto su Auror, Rebetis itd. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука