SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Ne pravi sebi lika rezana, niti kakve slike od onoga, što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodi pod zemljom! 5 Ne padaj ničice pred njima i ne klanjaj se njima, jer ja Gospod, Bog tvoj, jesam Bog ljubomoran, koji kazni zlodjela otaca na djeci, do trećeg i četvrtog koljena, onih koji me mrze, 6 A milosrđe iskazuje tisućama, koji me ljube i drže zapovijedi moje. Zasto je Bog ljubomoran?Ako je On jedan....i ako nema drugoga sem Njega....zasto je onda ljubomoran?Ako nema drugih bogova na koga je onda ljubomoran? Znam da se ovo tumaci da su andjeli zapravo ti bogovi.....ali i on ih sam naziva bogovima.... Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod. (2. Mojsijeva 12:12) a evo i jos jednog zanimljivog teksta.... Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud(Psalmi 82:1) Sta vi mislite? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Ne pravi sebi lika rezana, niti kakve slike od onoga, što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodi pod zemljom! 5 Ne padaj ničice pred njima i ne klanjaj se njima, jer ja Gospod, Bog tvoj, jesam Bog ljubomoran, koji kazni zlodjela otaca na djeci, do trećeg i četvrtog koljena, onih koji me mrze, 6 A milosrđe iskazuje tisućama, koji me ljube i drže zapovijedi moje. Zasto je Bog ljubomoran?Ako je On jedan....i ako nema drugoga sem Njega....zasto je onda ljubomoran?Ako nema drugih bogova na koga je onda ljubomoran? Znam da se ovo tumaci da su andjeli zapravo ti bogovi.....ali i on ih sam naziva bogovima.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Pa koliko kontam, barem ovo ja što sam čitao u Starom Zavetu nigde se ne negira postojanje Egipatskih bogova već je cela priča u fazonu da je Hrišćanski bog, veći, bolji, jači, pravedni etc. Ispravite me ako grešim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod. (2. Mojsijeva 12:12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Prvo, Jevreji nisu oduvek bili monoteisti, vec samo nisu postovali druge bogove. To znaci da im je jedino odnos sa Jahveom bio od znacaja, ali da nisu odricali postojanje drugih bogova. O tome svedoce i textovi koje si postavio, kao i npr. 95. psalam gde se kaze za Jahvea da je on "Bog nad bogovima". Tek ce kasnije Jevreji postati monoteisti u strogom smislu te reci. Sto se tice ljubomore, to je samo antropomorfizam kojih ima mnogo u Starom zavetu. Интегра, Драгана Милошевић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Prvo, Jevreji nisu oduvek bili monoteisti, vec samo nisu postovali druge bogove. To znaci da im je jedino odnos sa Jahveom bio od znacaja, ali da nisu odricali postojanje drugih bogova. O tome svedoce i textovi koje si postavio, kao i npr. 95. psalam gde se kaze za Jahvea da je on "Bog nad bogovima". Tek ce kasnije Jevreji postati monoteisti u strogom smislu te reci. Sto se tice ljubomore, to je samo antropomorfizam kojih ima mnogo u Starom zavetu. Pa da antropomorfiziam...da se Bog gnevi,biva ljubomoran i slicno...pa da onda ispada da svi ostali bogovi postoje ali da je samo jedan Bog kao apsolut....Bog bogova i ljudi....jer apsolut moze biti samo jedan....jedan aposlutni izvor svega....jer cimi bi postojao jos jedan pored Njega ovaj prvi vise ne bio bio aspolut...tj Bog..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Prvo, Jevreji nisu oduvek bili monoteisti, vec samo nisu postovali druge bogove. To znaci da im je jedino odnos sa Jahveom bio od znacaja, ali da nisu odricali postojanje drugih bogova. O tome svedoce i textovi koje si postavio, kao i npr. 95. psalam gde se kaze za Jahvea da je on "Bog nad bogovima". Tek ce kasnije Jevreji postati monoteisti u strogom smislu te reci. Sto se tice ljubomore, to je samo antropomorfizam kojih ima mnogo u Starom zavetu. Управо тако. Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod. Бог је ту и "судио боговима мисирским", тј.египатским. Они су обожавали реку Нил, која је претворена у крв, животиње, инсекте, небеске појаве, врачаре, плодност... и на крају самог првенца фараоновог који је такође сматран за бога. Бог се постепено откривао човечанству онолико и онако колико је оно било у могућности да Га схвати. На крају се открио као Света Тројица, иако је наговештај за то давао и у Старом Завету. Твоје питање не чуди уопште. Све нас је исто то занимало. Због тога су овакви разговори веома корисни и за вернике Хришћане, вернике других вера и атеисте. Јер буквално читање Библије без разумевања разних околности под којима су одређене књиге настајале (време настанка, историјски догађаји, окружење, особине и стил писца, сврха и намена књиге...) и тумачења може веома лако да збуни људе. Многе и збуњује и поједини то злоупотребљавају да би оцрнили Библију, Хришћанство и Бога како је суров, љубоморан, убица, нелогичан, небески диктатор..... а реалност је сасвим друкчија. Интегра, Primal and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2013 aj da ne otvaram novu temu pa da na ovoj pitam.... 2:17 A mi, braćo, osirotivši za vama neko vreme licem a ne srcem, većma hićasmo da vidimo lice vaše s velikom željom.2:18 Zato htedosmo da dođemo k vama, ja Pavle jednom i drugom, i zabrani nam sotona. ovo mi nije jasno..kako je sotona mogao da zabrani apostolima da idu k svojoj braci u Hristu? .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 onemogucio na neki nacin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2013 onemogucio na neki nacin pa zar im Hristos nije dao vlast i nad necistim silama?ne sto mi to bas nije logicno..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Splet okolnosti mozda? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Splet okolnosti mozda? cudni su putevi Gospodnji.....razresava sve dileme i nedoumice....... greengrin DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 pa zar im Hristos nije dao vlast i nad necistim silama?ne sto mi to bas nije logicno..... Јесте, али није дао власт том неком званичнику, првосвештенику или коме већ који је спречио апостола Павла да се види са браћом. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Јесте, али није дао власт том неком званичнику, првосвештенику или коме већ који је спречио апостола Павла да се види са браћом. pa on kaze sotona....mozda se odnosi na jevrejeske svestenike..koji se pominju u stihovima pre toga.a i sam Hristos njima govorio otac je vas djavo i slasti svoga oca hocete da cinite pa mozda u tom kontekstu nesto..... .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Ne znam sta ti je bitno to, meni je na primer milijun puta bitnija ona scena kad heruvim sleti sa sve cyber letelicom pred Jezekilja pazi ovo sam povezao, mozda jeste mozda nije, al vrlo moguce da jeste, tj da su kolovrati ustvari ta kola http://wwwyu.com/biblija/26jzk010.htm http://www.facebook.com/groups/273856173342/10151629277248343/?notif_t=group_activity Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука