Gerhard Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ja sam govorio o jednakosti episkopa a ne o jednakosti episkopa sa prezviterima. Naravno da episkop ima uciteljsku,pastirsku i administrativnu vlast nad prezviterima u svojoj eparhiji. Tako je i u Novom zavjetu opisano. A za premjestanje svestenika iz parohije u parohiju, to ne znam kako se konkretno sprovodi. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Politička prepucavanja Carigrada i Rima su dovela do toga da danas imamo papu u Vatikanu i papu u pokušaju u Carigradu. Mada se nadam da će Jezuita malo da sredi stvari u Rimu-Vatikanu,za njihovo...a u neku ruku i naše dobro. Ali mislim da bi mi Hrišćani istoka trebali da se pozabavimo svojim mukama. Августин је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ljubav vera nada Написано Јул 20, 2013 Пријави Подели Написано Јул 20, 2013 Dakle...To ti je kao da nuklearnu fiziku objašnjavaš osnovcu. Kako god...Ionako ovde nećemo ništa rešiti. Zato o tome i razgovaraju najbolji bogoslovi a ne laici. A ti tvojim nadmenim i omalovazavajucim komentarima svojih sagovornika upravo potvrdjujes ono sto zelis da pobijes. Prvi smrtni greh je gordost...Ti si svestenik vidim, a gde ti je krotkost , smirenost i poniznost ? Laz je uvek mnogoreciva, nakicena, slozena, a istina kratka i jednostavna. Poznanje Boga ne moze biti bez duhovnog podviga. Kod vas ga nema, jer nemate post. Stoga toliko umujete po sopstvenoj pameti i po svojim potrebama kreirate Boga, zato toliko jeresi iz katolicke crkve izidjose. Papa i Vatikan , pa to je i najvecem neznaboscu i laiku danas jasno , u stvari finansijska korporacija duboko zaglibljena u politiku. A znamo ko je gospodar novca i vlasti na zemlji. Bog pomaze brate inoslavni i svako dobro ti zelim! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ljubav vera nada Написано Јул 20, 2013 Пријави Подели Написано Јул 20, 2013 Ništa niste u stanju napisati sami od sebe, samo se gađate linkovima? Na evo i jedan od mene a počnite pisat nešto i iz svoje glave i ne gađat se stalno linkovima i ne deklamovat napamet naučenih nekoliko frazetina kao mantru koje vam se valjaju po svim zilotskim sajtovima na svakom koraku i ne može se proći od njih. Da tamo nešto uopšte razumno pročitam moram se prije toga brodit rijekom do pojasa punom napisanih besmislica i nesmisla o katoličanstvu što plivaju po njoj i o razrgtat to sve tamo i nogama i rukama. http://www.byzcath.org/forums/ubbthreads.php/topics/301619/all/specific_Orthodox_disagreement U tome i jeste tvoj problem. Mi ne zelimo da pisemo nista iz svoje glave. Ucenje i predanje nam je dato od Spasitelja i kome se ne svidja ne mora da ga sledi. A ti sedi pa izmisljaj sopstvena tumacenja i bacaj visokoumne floskule i u zivaj u sopstvenoj pameti. Ja cu radije iyabrati da budem glupa u tom slucaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 U tome i jeste tvoj problem. Mi ne zelimo da pisemo nista iz svoje glave. Ucenje i predanje nam je dato od Spasitelja i kome se ne svidja ne mora da ga sledi. A ti sedi pa izmisljaj sopstvena tumacenja i bacaj visokoumne floskule i u zivaj u sopstvenoj pameti. Ja cu radije iyabrati da budem glupa u tom slucaju. Pa dobro, budi glupa, niko ti ne brani, znaš vrlo tačno u kojem sa<m to smislu napisao al se praviš glupa. Niste u stanju ništa napisati SAMOSTALNO od sebe, već orepisujete nešto čemu ne znate ni pravo značenje. To opet bude neko iz Senjor Radosavljević družine, oni su uvijek sa oznakom "tek došao/la", pozivaju se bjesomučno na Svate Otce, Predanja i Učenja a pri tom im ni samima nije uopšte jasno šta bi to ustvari trebalo biti i o tome imaju samo nekakvu maglovitu daleku predstavu u dimu od tamjana. I ispisuju urnebesne provale kao Jurodivi ili izjavljuju da žele biti glupi kao ti. Samo sektaši se žele ponositi svojom glupošću i tim da bez gurua nisu sposobni ničega. Baš prava sekta od vas postala. Pozdravi gurua u moje ime! Ćao! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Pa da vama Papa samo kaze nesto i vi odma ko isprani mozgovi to usvajate ko istinu..... sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Pa da vama Papa samo kaze nesto i vi odma ko isprani mozgovi to usvajate ko istinu..... Kakva je sad razlika u tom što je nama papa Francis, vama papa Irinej, on je isto tako prvi među jednakima među srpskim episkopima kao što je papa Francis među katoličkim, a njoj je papa Senjor Radosavljević koji je valjda prvi među tim jednakima otpalim od SPC. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 A oprostanje grehova preko tvitera i facebooka je vrhunac gluposti.....jos malo pa cete i misu da vrsite na tviteru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 On 21.7.2013. at 17:57, SHADOWS OF THE LIGHT рече A oprostanje grehova preko tvitera i facebooka je vrhunac gluposti.....jos malo pa cete i misu da vrsite na tviteru Već sam vam napisao da je to provala novinarska koji su tamo napisali šta su oni htjeli a o čemu nemaju ni pare, što je inače za novinare u Srbiji sasvim uobičajeno, oni nemaju pojma ni o pravoslavlju a kamo li o katoličanstvu, samo srpskim novinarima jedinim u svijetu valjda se moglo desiti da napišu članak o sabori SAS SPC s naslovom Sabor započeo prizivanjem duhova. Od takvih novinara onda nije očekivat neki viši nivo informisanja kad ni sami nisu informisani o onom što žele pisat. Inače je ono takva gonila besmislica što su tamo napisali da mi uopšte ne pada na pamet oko toga polemizovat, imate internet pa sami pretražite katolički vjeronauk, liturgiku i sve ostalo. Za to vam niko nije potreban, to možete i sami. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VuleC Написано Март 26, 2019 Пријави Подели Написано Март 26, 2019 On 24.4.2013. at 10:56, Midrash рече Jedno pitanje za braću pravoslavce u ovoj našoj priči: Kakve implikacije ima po život večni imaju stvari sa ove "liste" po vama: Филиокве (исхођење Светог Духа); Папски примат (првенство); Папска непогрешивост; Употреба бесквасног хлеба за Свето причешће; Тачан моменат освећења Светих дарова; Причешћивање верника само хлебом - Телом Христовим; Пургаторијум; Анино безгрешно зачеће Богородице; Целибат свештенства; Невршење миропомазања заједно са крштењем; Миропомазање као искључива надлежност бискупа; Промена календара; Прослављање Ускрса противно правилима утврђеним на Васељенским Саборима; Крштење кропљењем, а не погруживањем. Da li to znači, da ako se katolički sveštenici ne žene, ako se ne krštavamo uranjanjem, ili ne slavimo Uskrs kako je to sabor odredio (iz sasvim posebnih razloga a ne zbog samog datume slavljenja), ako smo "promenili" kalendar, i slično, da svi katolici - pravac pakao? Ili...recimo, malo i katolika razume šta znači Marijino bezgrešno začeće, nije znao ni onaj devočurak, kome se ukazala Bogorodica i to joj rekla (ako jeste ili nije bilo tako, sve jedno), a tek koliko pravoslavaca to ne razume šta znači...da li to, opet, znači da - razumeo, ne razumeo, samo zato što si "drug član", bivaš osuđen od Boga? Meni se sve nešto čini, da ako je to tačno, onda Bog definitivno nije Bog ljubavi, niti je čovek slobodan, niti mora da nauči da voli, dovoljno je da se pričešćuje kvasnim hlebom, da se sveštenici žene, imaju brade, slave kad i pravoslavci Uskrs - i eto nama, Kraljevstva nebeskog! A ja, čini mi se negde pročitah da je Isus rekao, navodeći, čini mi se nekog proroka: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva...No, ko zna...Jevrejima je dovoljno da drže zakon, bez promene srca, pa će biti da je to i nama dovoljno...zar ne? Krstenje korpljenjem je nevalidno. Krstenje papoljubaca i ekumenista je nevalidno. Anatema i anaxios "svjestenicima" papistima koji krope. Istinski pravoslavni su krsteni pogruzenjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 29, 2019 Пријави Подели Написано Март 29, 2019 Evo zašto papa Franjo nije dopustio hodočasnicima da poljube njegov prsten | Bitno.net https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/evo-zasto-papa-franjo-nije-dopustio-hodocasnicima-da-poljube-njegov-prsten/#.XJ27YKuBBEI.whatsapp Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука