Jump to content

Zašto imamo papu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dajte o. Midrash, profesore Aristotele ili ko stigne da im objasni da zaista postoji ta hijerarhija svetopisamskih istina i ako je sve poredano kako treba onda to radi ko švicarski satić, ni jedna stvar si drugoj ne otporuje. A s ovim načinom nazovi "argumentacije" kako to oni rade i petljaju u to sve i svašta, što im se prvo namane i padne im napamet, mješaju Božanske osobe presvetog Trojstva s episkopima i njihovim službama, mješaju narav, ustrojstvo i misiju Crkve s  osobom, ulogom i poslanjem Duha Svetoga, s takvim načinom se ne može dokazat ništa. S takvim načinom kako to rade oni ispada još da sveto Pismo samo sebi otporuje na svakoj drugoj strani. O pravoslavnoj katehezi onda ne mogu imati nikakvo posebno visoko mišljenje kad vidim koliko takvih koji se još ovdje ubrajaju među najaktivnije o >Svetom Pisma nemaju pojma, lupaju ko maksim po diviziji il ko ćuskijama okolo, glava-neglava šta gdje prije stignu. A ni ne znaju da ne znaju i koliko toga ne znaju, još si misle da nešto znaju, šta li. Šta onda tek reći o onima koji na vjeronauku nikakvu nisu ni hodali, to tek ne smijem ni pomislit. Već dugo vremena sam prestao pisat po ovakvim temama a izgleda da ću prestat sasvim, više me ne zabavlja o Svetom Pismu razgovarat s takvima koji su u stanju u 5 rečenica izreči ili napisati najmanje 5 besmislica. Ako vam fali obrazovanje, obrazujte se. kad s tim budete gotovi onda ćemo moći o nečem razgovarati. Do tada bolje  ni ne raspravljat.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 130
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Прво нико није позван до Сабора да расправља о тим стварима и доказивањима. Као и ти што немаш појма о неким стварима па пишеш, тако и други људи раде. А да си неки познавалац вере, по мени се ниси ни мало доказао, а осуђујеш друге. Испада да су још и мирјани католици као папе непогрешиви и пуни знања, а остали немају појма. То је проблем код вас, та надменост над другима.

Kad bi se radilo samo o obrazovanju bila bi to pjesma, ja sam propustio, valjda iz nekih obzira spomenut da je u mnogih od vas primjetmo odsustvo zdravorazumskog logičkog uvažavanja koje se nažalost ne uči nigdje. Ali zato je primjetna prisutnost visoke mjere indoktrinacije koja ćovjeku tj. mnogima od vas jednostavno brani razmišljat logički. Tako da ni samo obrazovanje tu ništa ne promjeni. Kas sam ja ovdje rmogao azgovarati s toliko vaših naduvenih koji su mislili također da sve znaju i da su pobrali sva znanja ljudska i Božanska, a još pri tom valjali takve beslovesne volovine i placali peto na deveto onda možeš i ti poslušat jednog naduvenog koji ti kaže kako je to s tim, tvoja stvar hoćeš li to uvažit ili nećeš. Kud ćeš dalje kad sam morao objašnjavat i "crtat" nekome ovdje da se određene stvari promišljaju i dedukuju samo na osnovu tih dijelova Svetog Pisma gdje je o njima riječ i gdje o njima nešto piše a ne na osnovu tih dijelova Svetog Pisma gdje se one uopšte ni ne spominju. Jer njemu nije bila jasna ni takva zdravorazumski jednostavna i logična stvar. Ni to za što se ovdje kaže: što razum da. Ako nekom njegovo ego brani prihvatit istinu to onda nije ni problem s istinom a ni mo već valjda njegov, tako je to s tim. Šta ja onda imam s tim što si neko misli da ako iz vreće sa pet tikvi izvadiš 5 a tamo ostane opet pet. To naravno nije problem obrazovanja već zdravorazumskog uvažavanja i razmišljanja.

Подели на овим сајтовима

Budite slobodno naduveni i duvajte se koliko hoćete, to mi uopšte ne smeta. Al počnite razmišljat logički. Neke stvari koje sam imao prilike pročitati ovdje stvarno totalno vrijeđaju osjećaj za zdrav razum. A to je onda zaista teška situacija, malo ko je spreman raspravljat s takvima, ja za to strpljenja više nemam. Ljepše mi je onda postavljat muziku a ne natezat se u besmislenim pričama.

Подели на овим сајтовима

Jedno pitanje za braću pravoslavce u ovoj našoj priči: Kakve implikacije ima po život večni imaju stvari sa ove "liste" po vama:

• Филиокве (исхођење Светог Духа);
  • Папски примат (првенство);
  • Папска непогрешивост;
  • Употреба бесквасног хлеба за Свето причешће;
  • Тачан моменат освећења Светих дарова;
  • Причешћивање верника само хлебом - Телом Христовим;
  • Пургаторијум;
  • Анино безгрешно зачеће Богородице;
  • Целибат свештенства;
  • Невршење миропомазања заједно са крштењем;
  • Миропомазање као искључива надлежност бискупа;
  • Промена календара;
  • Прослављање Ускрса противно правилима утврђеним на Васељенским Саборима;
  • Крштење кропљењем, а не погруживањем.

• Filokve je jeres koje je u direktnom sukobu sa Svetim Pismom i predanjem crkve...jer ishodjenje Duha ide iskljucivo od Boga Oca...
  • papski primat nigde nije naveden u Svetome Pismu niti postoji u predanju crkve....
  • U Svetome Pismu stoji grcka  rec artos sto oznacava kvasni hleb...i kada je bila poslednja vecera bio cetvrtak a tada je pasha padala u subotu...tako da ne stoji da su jeli beskvasni hleb....
  • U Svetome Pismu Hristos je pricestio apostole i telom i krvlju....i rekoa da se tako cini njemu u spomen...pa ako ste Hristovi drzite njegovu rec....a i u Didahi pise da se pricest vrsi hlebom i vinom....
  • takodje ne postoje elementi za cistiliste....samo se pominju raj i pakao.....
  • ako je i Anino zacece bilo bezgresno onda vi hocete nama da kazete da je Ana zaceta Duhom Svetim?
Подели на овим сајтовима

• Filokve je jeres koje je u direktnom sukobu sa Svetim Pismom i predanjem crkve...jer ishodjenje Duha ide iskljucivo od Boga Oca...
  • papski primat nigde nije naveden u Svetome Pismu niti postoji u predanju crkve....
  • U Svetome Pismu stoji grcka  rec artos sto oznacava kvasni hleb...i kada je bila poslednja vecera bio cetvrtak a tada je pasha padala u subotu...tako da ne stoji da su jeli beskvasni hleb....
  • U Svetome Pismu Hristos je pricestio apostole i telom i krvlju....i rekoa da se tako cini njemu u spomen...pa ako ste Hristovi drzite njegovu rec....a i u Didahi pise da se pricest vrsi hlebom i vinom....
  • ako je i Anino zacece bilo bezgresno onda vi hocete nama da kazete da je Ana zaceta Duhom Svetim?

Eto vidiš :) Neznaš o čemu govoriš, odnosno, ponavljaš floskule koje si čuo, a koje većina od kojih si ih prvi put čuo, učeći druge, takođe nerazumeju, niti znaju šta znače. 

Da ne padnem u iskušenje da pomislim da će ti biti jasno nakon ovih redova - neće - ipak, ukratko, pa ti vidi ako imaš volje, u šta sumnjam, i prouči. 

Filioque, je latinska verzija, koja zbog jezika svakako nije mogla da na pravi način to izrazi, stava koji je začet i prisutan u teologiji Istoka. Najveći "greh" Zapadne Crkve je što je taj deo umetnula u Verovanje van Ekumenskog Sabora - pri tom, Istočna Crkva se nikada nije mnogo bunila, na druga i drugačija umetanja drugih Istočnih Crkvava - jer im te Crkve nisu bili politički oponenti. 

Papski primat nije, svakako, u toj formi naveden, kao i mnoge druge stvari u koje verujemo, ali se upravo izvodi iz sSvetog pisma i Predanja. Da nije tako, ne bi ni postojalo, posebno u prva tri veka, do Konstantina.

He...ako ćemo tako, ne stoji ni da su jeli kvasni hleb. Ali, pošto su se spremali za Pashu, ne odbacivši sve, čak zadržavši sve staro, ali sa Novim Jagnjetom, pre će biti da je hleb bio beskvasan....ali kažem, to nije ni bitno, jer Isusovo prisustvo u hlebu i vinu ne zavisi od kvasca

A ko kaže da se ne pričešćujemo? Sveštenici uvek, a kod nas u Biskupiji, skoro uvek i vernici. Ima tu još jedna priča a to je - da je Isus prisutan potpuno i u hlebu i u vinu,i odvojeno i zajedno. E sad...s obzirom koliko se često pričešćuju u PC i kod nas, to povremeno po obe prilike, kako kažemo, je češće nego kod vas u svakom slučaju.

Što se čistilišta tiče: 1 Kor 3,15 - recimo. Međutim, kao što rekoh i vi imate mitarstva iako nije na istom nivou.

Ovo poslednje govori da nemaš pojma šta znači Marijino bezgrešno začeće. Pa u tom smislu samo da ti napomenem da to nema veze sa začinjanjem od Duha Svetog. Za ostalo se potrudi da saznaš, ako te interesuje, jer meni je žao da trošim vreme objašnjavajući, znajući unapred da to nema efekta.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Znaš kako, da ne ulazimo u argumentaciju ad hominem, meni u profilu stoji šta sam i ko sam, a nekima koji su na forumu ne stoji ništa, što će reći, iz potpune anonimnosti napadaju sve i svašta a da se pritom nisu iskreno potrudili da saznaju o tome šta pričaju. Dakle, za razliku od mase koji na forumima crpe "znanje", ja sam se barem potrudio da zagrejem stolicu i nešto iščeprkam. Kad to uradiš, onda ti bude sve jasno. Drugo, u Crkvi su ljudi, a ljudi su skloni sopstvenom mišljenju i politici. Onoga ko iz političkih razloga ne želi da prihvati nešto, može sam Bog da siđe i objasni - pa neće shvatiti. To važi i za Istočne i za Zapadne hrišćane. Bogu hvala, pa polako raste nova generacija teologa koji razmišljaju Svetim pismom, a ne "blokovskom" podelom i argumentima - "ja sam u pravu.tačka."

Drugo, možda ćeš da se začudiš, ali...zamisli, Isus je bio Jevrej, zajedno sa svim apostolima, i držali su se barem nekih jevrejskih običaja :) Te stoga, nisu lomili grčki jezik na poslednjoj večeri, već jevrejski pripremljen hleb za pashu :)

Šta ne veruju? Po tebi hleb ostaje hleb, a Isus je rekao - ovo je moje telo - onako, da ima šta da kaže?

Aha, znači, i ona je bila u vlasti greha? Bravo :)

Mnogo priče u prazno. Odgovori konkretno - kako dvije različite, međusobno isključive tvrdnje mogu biti istinite?

Što se tiče učenja i praksi... Hljeb koji su jeli u četvrtak veče je bio kvasni jer je u jevanđeljima upotrebljena riječ artos koja označava upravo takav hljeb. Inače, to je bilo uoči Pashe, jer je Pasha počinjala u petak veče.

Nije problem u vjerovanju da je hljeb tijelo Hristovo nego da je to pretvaranje materijalno vidljivo.

Jeste u vlasti grijeha bila jer niko nije bezgrešan osim samog Hristosa.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Jedno pitanje za braću pravoslavce u ovoj našoj priči: Kakve implikacije ima po život večni imaju stvari sa ove "liste" po vama.

• Филиокве (исхођење Светог Духа);

Vodi ka subordinaciji Svetog Duha. Jeres.

• Папски примат (првенство);

Prvenstvo časti je ok. Ali prvenstvo vlasti je suprotno Hristovim riječima koje sam citirao na stranici 3.
  •  
  • Папска непогрешивост;

Ruši shvatanje Crkve kao jedine nepogrešive,stuba i tvrđave istine.

•  

• Употреба бесквасног хлеба за Свето причешће;

Obesmišljavanje liturgije.
  •  
  • Тачан моменат освећења Светих дарова;

Ne znam.
  •  
  • Причешћивање верника само хлебом - Телом Христовим;

Ne poštovanje Hristove zapovijesti da se pričešćujemo i jednim i drugim.
  •  
  • Пургаторијум;

Ne znam.

•  

• Анино безгрешно зачеће Богородице;

Unižavanje Hristove posebnosti.
  •  
  • Целибат свештенства;

Suprotan Pismu.Apostol Pavle u 1. poslanici Timotiju 4,1-3 kaže da su u pitanju đavolski duhovi
  •  
  •  
  • Невршење миропомазања заједно са крштењем;Миропомазање као искључива надлежност бискупа;

Manje sam upoznjat sa tim.
  •  

• Промена календара;
  • Прослављање Ускрса противно правилима утврђеним на Васељенским Саборима;
  • Крштење кропљењем, а не погруживањем.

Nebitno ili manje bitno.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Eto vidiš :) Neznaš o čemu govoriš, odnosno, ponavljaš floskule koje si čuo, a koje većina od kojih si ih prvi put čuo, učeći druge, takođe nerazumeju, niti znaju šta znače. 

Da ne padnem u iskušenje da pomislim da će ti biti jasno nakon ovih redova - neće - ipak, ukratko, pa ti vidi ako imaš volje, u šta sumnjam, i prouči. 

Filioque, je latinska verzija, koja zbog jezika svakako nije mogla da na pravi način to izrazi, stava koji je začet i prisutan u teologiji Istoka. Najveći "greh" Zapadne Crkve je što je taj deo umetnula u Verovanje van Ekumenskog Sabora - pri tom, Istočna Crkva se nikada nije mnogo bunila, na druga i drugačija umetanja drugih Istočnih Crkvava - jer im te Crkve nisu bili politički oponenti. 

Papski primat nije, svakako, u toj formi naveden, kao i mnoge druge stvari u koje verujemo, ali se upravo izvodi iz sSvetog pisma i Predanja. Da nije tako, ne bi ni postojalo, posebno u prva tri veka, do Konstantina.

He...ako ćemo tako, ne stoji ni da su jeli kvasni hleb. Ali, pošto su se spremali za Pashu, ne odbacivši sve, čak zadržavši sve staro, ali sa Novim Jagnjetom, pre će biti da je hleb bio beskvasan....ali kažem, to nije ni bitno, jer Isusovo prisustvo u hlebu i vinu ne zavisi od kvasca

A ko kaže da se ne pričešćujemo? Sveštenici uvek, a kod nas u Biskupiji, skoro uvek i vernici. Ima tu još jedna priča a to je - da je Isus prisutan potpuno i u hlebu i u vinu,i odvojeno i zajedno. E sad...s obzirom koliko se često pričešćuju u PC i kod nas, to povremeno po obe prilike, kako kažemo, je češće nego kod vas u svakom slučaju.

Što se čistilišta tiče: 1 Kor 3,15 - recimo. Međutim, kao što rekoh i vi imate mitarstva iako nije na istom nivou.

Ovo poslednje govori da nemaš pojma šta znači Marijino bezgrešno začeće. Pa u tom smislu samo da ti napomenem da to nema veze sa začinjanjem od Duha Svetog. Za ostalo se potrudi da saznaš, ako te interesuje, jer meni je žao da trošim vreme objašnjavajući, znajući unapred da to nema efekta.

Filiokve nije nikakva jezička nedoumica nego jasno pogrešno učenje koje je nastalo u Španiji,je li tako, i proširilo se na pravoslavni Rim. Čak je sam papa rimski Lav III bio protivnik ovog učenja.

Papski primat časti,kako je i određeno na vaseljenskim saborima.

Ne lije se novo vino u stare mehove. Na Gospodnjoj Večeri jeli su kvasni hljeb i to jasno i nedvosmisleno piše.

Što se tiče 1. Korinćanima 3,15...tačno svako djelo će otkriti oganj...oganj Božji na strašnom sudu a ne u Čistilištu. Bog je naš oganj koji spaljuje - Jevrejima 12,29.

Подели на овим сајтовима

Mnogo priče u prazno. Odgovori konkretno - kako dvije različite, međusobno isključive tvrdnje mogu biti istinite?

Što se tiče učenja i praksi... Hljeb koji su jeli u četvrtak veče je bio kvasni jer je u jevanđeljima upotrebljena riječ artos koja označava upravo takav hljeb. Inače, to je bilo uoči Pashe, jer je Pasha počinjala u petak veče.

Nije problem u vjerovanju da je hljeb tijelo Hristovo nego da je to pretvaranje materijalno vidljivo.

Jeste u vlasti grijeha bila jer niko nije bezgrešan osim samog Hristosa.

Čuj, a ti ex catedra, donosiš zaključak da su stvari međusobno isključive?

Evanđelja su, za tvoju informaciju, u korenu nastala na aramejskom jeziku, a za većinu je predložak bio na istom jeziku, za Mateja skoro da smo 100% sigurni, te stoga grčki je jezik prevoda hebrejskih stvari i reči. 

A onda ponovo, pokazuješ neznanje - ko to, pobogu!!! uči da je to pretvaranje "materijalno vidljivo"????? Ma, hajde ljudi, kad nas već opužujete za budalaštine, nemojte da ih izmišljate!

Čekaj, ako niko, osim Isusa, nije bezgrešan...kako onda vi o Bogorodici govorite kao o "prečistoj"? Ili je grešna ili nije?Ne može malo ovoga malo onoga. Ali, dobro. To ni najveći bogoslovi još nisu rešili, a uzgred, ni vaše ni naše :) nije zapisano u Svetom pismu.

Подели на овим сајтовима

Vodi ka subordinaciji Svetog Duha. Jeres.

• Prvenstvo časti je ok. Ali prvenstvo vlasti je suprotno Hristovim riječima koje sam citirao na stranici 3.
  •  
  • Ruši shvatanje Crkve kao jedine nepogrešive,stuba i tvrđave istine.

•  

• Obesmišljavanje liturgije.
  •  
  • Ne znam.
  •  
  • Ne poštovanje Hristove zapovijesti da se pričešćujemo i jednim i drugim.
  •  
  • Ne znam.

•  

• Unižavanje Hristove posebnosti.
  •  
  • Suprotan Pismu.Apostol Pavle u 1. poslanici Timotiju 4,1-3 kaže da su u pitanju đavolski duhovi
  •  
  •  
  • Manje sam upoznjat sa tim.
  •  

Nebitno ili manje bitno.

1. Ne vodi ka subordinaciji niti o tome govori. Svaki izraz u Verovanju ima i svoje tumačenje, ako ga posmatraš bez tumačenja, onda, recimo, kad čuješ - svetlo od svetla - možeš da protumačiš i da je Isus, Bože oprosti, sijalica.

2. Pa, znaš kako...svaki episkop, i vaše i naše Crkve, vrši vlast, a ne demokratiju u eparhiji. Hoćemo li sve da ih posmenjujemo?

3. Nepogrešivost, veoma pogrešno shvaćena.

4. Obesmišljuje? Zašto? Znači, ipak, teologija kvasca? 

5. Tačan moment - ja ću ti reći - na istom je mestu kao i u Istočnim liturgijama. 

6. Hmm...a Jv 6, 51 i 58? Tu ne pominje Krv, već samo kaže ko ne jede Telo moje. 

7. Anino bezgrešno začeće ni mi ne poznajemo, a još manje to učimo.

8. Celibat suprotan Pavlu?!?!? Onda je i Pavle suprotan Pavlu...uporedi 1 Kor 7,28-40 :) Evo ti centralna dva stiha:" A oženjen se brine za svjetovno, kako da ugodi ženi, pa je razdijeljen. I žena neudana i djevica brine se za Gospodnje, da bude sveta i tijelom i duhom; a udana se brine za svjetovno, kako da ugodi mužu." 

Pavle sam sebi skače u usta :)

Inače...Pavle u 1 Tim, govori nešto sasvim drugo. Govori protiv mržnje sveta, protiv onih koji odbacuju svet i druge na to primoravaju.

Na ostalo si sam odgovorio.

Подели на овим сајтовима

Papa je tu da figurira & augurira :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Čuj, a ti ex catedra, donosiš zaključak da su stvari međusobno isključive?

Evanđelja su, za tvoju informaciju, u korenu nastala na aramejskom jeziku, a za većinu je predložak bio na istom jeziku, za Mateja skoro da smo 100% sigurni, te stoga grčki je jezik prevoda hebrejskih stvari i reči. 

A onda ponovo, pokazuješ neznanje - ko to, pobogu!!! uči da je to pretvaranje "materijalno vidljivo"????? Ma, hajde ljudi, kad nas već opužujete za budalaštine, nemojte da ih izmišljate!

Čekaj, ako niko, osim Isusa, nije bezgrešan...kako onda vi o Bogorodici govorite kao o "prečistoj"? Ili je grešna ili nije?Ne može malo ovoga malo onoga. Ali, dobro. To ni najveći bogoslovi još nisu rešili, a uzgred, ni vaše ni naše :) nije zapisano u Svetom pismu.

Ako jedan tvrdi da je Marija bezgrešno začeta, a drugi da nije, kako obojica mogu biti u pravu?

Jevanđelja su nastala na grčkom jeziku, i u to nema sumnje. Hipoteza da su nastala na aramejskom ili hebrejskom je pobijena. A to sve nema nikakve veze sa beskavsnim hljebom. :)

Znači, ne vjerujete u to? Ok, onda, to ste nešto novo ubacili.

Prečistom se naziva jer je nakon osenjavanja Svetim Duhom prilikom Hristovog začeća očišćena grijeha. A to nema nikakve veze sa njenim začećem za koje vi tvrdite da je bilo bezgrešno.

Подели на овим сајтовима

1. Ne vodi ka subordinaciji niti o tome govori. Svaki izraz u Verovanju ima i svoje tumačenje, ako ga posmatraš bez tumačenja, onda, recimo, kad čuješ - svetlo od svetla - možeš da protumačiš i da je Isus, Bože oprosti, sijalica.

2. Pa, znaš kako...svaki episkop, i vaše i naše Crkve, vrši vlast, a ne demokratiju u eparhiji. Hoćemo li sve da ih posmenjujemo?

3. Nepogrešivost, veoma pogrešno shvaćena.

4. Obesmišljuje? Zašto? Znači, ipak, teologija kvasca? 

5. Tačan moment - ja ću ti reći - na istom je mestu kao i u Istočnim liturgijama. 

6. Hmm...a Jv 6, 51 i 58? Tu ne pominje Krv, već samo kaže ko ne jede Telo moje. 

7. Anino bezgrešno začeće ni mi ne poznajemo, a još manje to učimo.

8. Celibat suprotan Pavlu?!?!? Onda je i Pavle suprotan Pavlu...uporedi 1 Kor 7,28-40 :) Evo ti centralna dva stiha:" A oženjen se brine za svjetovno, kako da ugodi ženi, pa je razdijeljen. I žena neudana i djevica brine se za Gospodnje, da bude sveta i tijelom i duhom; a udana se brine za svjetovno, kako da ugodi mužu." 

Pavle sam sebi skače u usta :)

Inače...Pavle u 1 Tim, govori nešto sasvim drugo. Govori protiv mržnje sveta, protiv onih koji odbacuju svet i druge na to primoravaju.

Na ostalo si sam odgovorio.

1. Naravno da vodi ka subordinaciji jer ispada da su dvije ličnosti važnije od treće.

2. Tako je, svaki episkop u svojoj eparhiji. A ne da jedan vlada nad svima i donosi odluke ex catedra.

3. Znam dobro šta znači nepogrešivost pape - nepogrešivost kada govori o pitanjima vjere ex catedra.

4. Zato što ne možeš vršiti liturgiju kako tebi padne na pamet.

5. Ok,mada je sporno da li uopšte ima epikleze kod vas.

6. Odmah između, stihovi 53-56, pominju krv. Ne vadi iz konteksta.

7. Pa ne Anino nego Marijino!

8. Celibat koji se nameće je suprotan Pavlu. Kad neko sam izabere,to je ok.

Подели на овим сајтовима

puno toga ne piše u sv.pismu pa radimo..molimo se Bogorodici i svecima na primjer..

postoji i predaja, zasto bi sve pisalo ..

Uostalom ne razumijem zasto tolika potreba da se nameće svoj  stav, i da se gura da je njegovo ili njeno najispravnije..

svatko neka vjeruje u što želi i kako želi...

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...