Ћириличар Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Pre bi se pitala sta mu je jel s uma sashao? Неки би рекли да се дозвао разуму. Све зависи од тачке гледишта. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Неки би рекли да се дозвао разуму. Све зависи од тачке гледишта. Moja tacka gledista bi bila da je "s uma sashao". Ili da nikada nije ni verovao... Moja. Svako ima svoju tacku gledista Ћириличар, Срђан Шијакињић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Iskreno meni se dogodilo da sam dozivela svojevrsno razocaranje. Nije me poljulalo niti navelo na preispitivanje sebe i verovanja ali me je jako rastuzilo. Mada to i nije tako lose iskustvo, shvatis da je Hristos jedini za koga se trebas "vezati". Драшко, feeble and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Вау колико жестоких верника! ... Мени не треба такав догађај да се деси, ја и без тога сваки дан преиспитујем своју веру, али сваки дан, без изузетка. Непоколебива вера ми звучи скроз трулекс и неискерено. Далеко је то од вере, то је навика и страх ... Сања Николић, DYNABLASTER, YOKA and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 ... када би чули да је неки познати теолог, верник, свештеник... постао атеиста? Да ли би вас можда то на неки начин уздрмало у вери? Да ли бисте и сами почели да преиспитујете вашу веру? Живимо у време кад су истинска одушевљења веома ретка и спорадична а разочарања свакодневна и подразумевана, битисајући у таквој клими особа мора да има константни прилив енергије за сопствени пут, за исцељење, за корак, за све, код Православних то је Христос, ту нема разочараних и нема напуштених. Да ли неко напусти то малено стадо је ствар за жаљење али није услов вере за остатак те мале дружине, ма како да је то братство блиско јер ми смо ту Христа ради, ипак; мене помало заболи кад видим разне, по мени исхитрене, изјаве релевантних црквених главешина али Христос је Христос и Његова слава је непролазна и немам права да сумњам у Бога, немам ни разлога и управо те мисли буду додатни мотив за узрастање у вери. На крају, нико не зна шта сутра доноси јер свако може да се покаје, истински у то верујем. Nektarija је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 @, Konacno neko k'o ja. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Nije nemoguće da onaj ko izgubi veru ne može da očuva i moral, ali je sigurni pokazatelj da sveštenik koji krade ili preljubočini ili sprovodi simoniju, ne da ne veruje Bogu, već uopšte ne veruje da Bog postoji. Ovo je vec bitno drugacija formulacija od one malopredjasnje, tamo su svi koji izgube veru postajali rdjavi ljudi, ovde moze poneko i da se provuce. Mada sam sklon da pomislim da u nekim nesrecnim ljudima mogu da postoje konfliktne prirode, da ih jedna tera da rade kojesta, a da druga i dalje veruje i da oni ne mogu lako da se oslobode ni jedne. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Evo o moralu http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Вау колико жестоких верника! ...Мени не треба такав догађај да се деси, ја и без тога сваки дан преиспитујем своју веру, али сваки дан, без изузетка. Непоколебива вера ми звучи скроз трулекс и неискерено. Далеко је то од вере, то је навика и страх ... Pa ko kaze da mi ostali ne preispitujemo svoju veru, pitanje je bilo da li to cinimo ako vidimo da je neki poznati svestenik, teolog, vernik... postao ateista... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Pa ko kaze da mi ostali ne preispitujemo svoju veru Паметно, тако и треба. Срђан Шијакињић and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Паметно, тако и треба. Jesam sad zestoki vernik? feeble је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Mozda ne bi bilo lose da ovu temu malo prosirimo kad smo se vec dotakli sumnje. Ja sam ranije postavljao jedan text koji govori o pozitivnim aspektima sumnje. klik Ipak, zar nije u svetootackoj literaturi sumnja tj. maloverje ocenjeno kao nesto lose? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Jesam sad zestoki vernik? Бога ми, Нектарија, пошто се преиспитујеш - ниси жестоки, прави си верник Благовесник and Nektarija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Бога ми, Нектарија, пошто се преиспитујеш - ниси жестоки, прави си верник E sad mogu na spavanje opusteno laku noc! Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 postoje konfliktne prirode, da ih jedna tera da rade kojesta, a da druga i dalje veruje i da oni ne mogu lako da se oslobode ni jedne. Ne možeš ih time opravdati, jer se kao najgore pokazuje, ne toliko to sve pobrojano: pohlepa, pronevera, simonija... (ili kako te "plodove" još imenuješ, parafraziram - teranjem suprotne prirode), vec što nakon svega toga učinjenog u svešteničkom činu i dalje žele ostati za Božijim oltarom. To je ono što pokazuje da ti pojedinci ne veruju u Boga. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука