Лазар Нешић Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Čitati Platona ima i te kako smisla, od elene vajt samo štete. Наравно, госпођу Елену нисам ни помињао - то чак ни ја не бих читао. Рекао сам да међу неправославним књигама има много добрих ствари, на пример међу римокатоличким теолозима (јеретицима и шизматицима), као и међу протестантима (секташима). Између ове две наведне групације нема много разлике - макар са тачке гледишта официјалне православне еклисиологије: и секташи и римокатолици су јеретици, између осталог. Ја, на срећу, гледам шире на горе поменуте верске групације, па могу безболно да поднесем и једне и друге. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Čuvajmo, čuvajmo naše slatko pravoslavlje! Ne kaže dzabe crkvena zapovest - jeretičke knjige NE čitati. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Наравно, госпођу Елену нисам ни помињао - то чак ни ја не бих читао. Рекао сам да међу неправославним књигама има много добрих ствари, на пример међу римокатоличким теолозима (јеретицима и шизматицима), као и међу протестантима (секташима). Између ове две наведне групације нема много разлике - макар са тачке гледишта официјалне православне еклисиологије: и секташи и римокатолици су јеретици, између осталог. Ја, на срећу, гледам шире на горе поменуте верске групације, па могу безболно да поднесем и једне и друге. Да будем искрен, прешишали су нас неки ваши теолози, који су од теологије створили идеологију. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Vi ste druga religija, Zawisza. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Права prstgore Vi ste druga religija, Zawisza. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Nas Hristos više voli! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Nas Hristos više voli! Мислиш да смо ми мање грешни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Ima neki stih, parafraziram: Bog pravoslavce ljubi, a RMKc miluje ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 Да будем искрен, прешишали су нас неки ваши теолози, који су од теологије створили идеологију. Тачно је то, али идеологије у теологији има на свим странама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Vi ste druga religija, Zawisza. Nije vama lako sa ovakvim "teolozima". Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Nije vama lako sa ovakvim "teolozima". Ja sam to razumeo kao šalu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Nije vama lako sa ovakvim "teolozima". Nije. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 25, 2013 Пријави Подели Написано Мај 25, 2013 Onda se izvinjavam, postao sam paranoičan...ovde se skupi povremeno popriličan broj "zilota", pa se u moru slanja u pakao, jeretisanja i ostalih pravedničkih izliva srdačnih želja, ne primeti vic Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука