Jump to content

Pitanja o nekim knjigama.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čitati Platona ima i te kako smisla, od elene vajt samo štete.

Наравно, госпођу Елену нисам ни помињао - то чак ни ја не бих читао.

Рекао сам да међу неправославним књигама има много добрих ствари, на пример међу римокатоличким теолозима  (јеретицима и шизматицима), као и међу протестантима (секташима). Између ове две наведне групације нема много разлике - макар са тачке гледишта официјалне православне еклисиологије: и секташи и римокатолици су јеретици, између осталог.

Ја, на срећу, гледам шире на горе поменуте верске групације, па могу безболно да поднесем и једне и друге.

Подели на овим сајтовима

Čuvajmo, čuvajmo naše slatko pravoslavlje!

Ne kaže dzabe crkvena zapovest - jeretičke knjige NE čitati.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Наравно, госпођу Елену нисам ни помињао - то чак ни ја не бих читао.

Рекао сам да међу неправославним књигама има много добрих ствари, на пример међу римокатоличким теолозима  (јеретицима и шизматицима), као и међу протестантима (секташима). Између ове две наведне групације нема много разлике - макар са тачке гледишта официјалне православне еклисиологије: и секташи и римокатолици су јеретици, између осталог.

Ја, на срећу, гледам шире на горе поменуте верске групације, па могу безболно да поднесем и једне и друге.

Да будем искрен, прешишали су нас неки ваши теолози, који су од теологије створили идеологију.

Подели на овим сајтовима

Vi ste druga religija, Zawisza.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Nas Hristos više voli!

Подели на овим сајтовима

Ima neki stih, parafraziram: Bog pravoslavce ljubi, a RMKc miluje

Подели на овим сајтовима

Да будем искрен, прешишали су нас неки ваши теолози, који су од теологије створили идеологију.

Тачно је то, али идеологије у теологији има на свим странама.

Подели на овим сајтовима

Nije vama lako sa ovakvim "teolozima".

Nije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...